LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2024 15:57 | Ανανέωση: 28 Ιουνίου 2024 06:09

Καιρός: Tοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή

Που ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Πόσο θα υποχωρήσει ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στη Μακεδονία άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν με βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 31 με 33 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς πλην της νότιας Κρήτης όπου θα φτάσει τοπικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα ανατολικά τμήματα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν με βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στη Μακεδονία άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν με βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5, ενισχυόμενοι το βράδυ στο Θρακικό τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στης Κυκλάδες και την Κρήτη, αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 με 30 και στην νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 36 βαθμούς, στα δυτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 36 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 29 με 32 και κατά τόπους στα νότια και ανατολικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επανεξελέγη πρόεδρος

Πανελλαδικές 2024 - Βαθμολογίες: Πως θα τις μάθουν οι υποψήφιοι

Ντιμπέιτ Μπάιντεν - Τραμπ: Οι κόντρες, η πορνοστάρ και ο “χειρότερος Πρόεδρος των ΗΠΑ” (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στη Σέριφο: Μαίνεται η πυρκαγιά, εκκενώνονται οικισμοί (βίντεο)Σήμερα 22:24 | Ειδήσεις

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με την πύρινη λαίλαπα στο νησί της Σερίφου που ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Φωτιά στην Πάρνηθα: Η πρώτη εικόνα που κατέγραψε το droneΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Το καρέ με το πρώτο πλάνο που κατέγραψε το drone της πυροσβεστικής από την φωτιά στην Πάρνηθα.

Πάρος - Ελεύθερες παραλίες: Η αυτοψία του ΑΝΤ1 έναν χρόνο μετά (βίντεο)Σήμερα 19:23 | Ειδήσεις

Έναν χρόνο μετά την "επανάσταση" των κατοίκων της Πάρου για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού και λίγους μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για τις ακτές, ο Τάσος Τέλλογλου με την κάμερα του ΑΝΤ1 καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί τη φετινή τουριστική σεζόν.

Αντετοκούνμπο στον ΑΝΤ1: Πιστεύω θα τα πάμε καλά, έχουμε τρομερό προπονητή, καλή χημεία (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στον ΑΝΤ1 και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της γαλανόλευκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χανιά – “Ζορμπάς”: “Αναβίωση” μετά από 60 χρόνια στην ίδια παραλία (εικόνες)23:59Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή – Ένας τραυματίας (βίντεο)23:49Πυροσβεστική: 54 φωτιές το τελευταίο 24ωρο23:38Ακαδημία Αθηνών: Βραβείο “Lord Byron” σε απόγονο του Λόρδου Βύρωνα23:27Γερμανία: Τραυματίες αστυνομικοί σε διαδήλωση κατά του AfD23:14Euro 2024: Διακοπή στο Γερμανία - Δανία (εικόνες)22:58Σερβία: Ο δράστης που επιτέθηκε με βέλος στον φύλακα της πρεσβείας του Ισραήλ22:45Φωτιά στη Σέριφο: Μαίνεται η πυρκαγιά, εκκενώνονται οικισμοί (βίντεο)22:30Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι την Κυριακή22:16Η Βόρεια Μακεδονία ανακαλεί τον πρέσβη στην Αλβανία22:02Αντετοκούνμπο στον ΑΝΤ1: Πιστεύω θα τα πάμε καλά, έχουμε τρομερό προπονητή, καλή χημεία (βίντεο)21:48Χαμάς: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ21:34Formula 1 - Αυστρία: Ο Φερστάπεν πήρε και την pole position21:20Euro 2024: Η Ελβετία “αποκαθήλωσε” την Ιταλία (εικόνες)21:06Φωτιά στη Σέριφο - Νέο Μήνυμα του 112 20:53Πανελλαδικές 2024: Οι αριστούχοι μιλούν στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:40Φωτιά στην Πάρνηθα: Η πρώτη εικόνα που κατέγραψε το drone20:27Πάρος - Ελεύθερες παραλίες: Η αυτοψία του ΑΝΤ1 έναν χρόνο μετά (βίντεο)20:13Ίλιον: Συνελήφθη άνδρας με 12448 προϊόντα καπνού (εικόνες)19:59Ισπανία: Διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων κατά του μαζικού τουρισμού σε Μάλαγα και Κάντιθ (εικόνες)19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο