LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 29 Ιουνίου 2024 20:58 | Ανανέωση: 29 Ιουνίου 2024 21:06

Euro 2024: Η Ελβετία “αποκαθήλωσε” την Ιταλία (εικόνες)

Η Ελβετία μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στην έναρξη του δευτέρου μέρους και στο 46ο λεπτό έκανε δύο τα γκολ της κόντρα στην Ιταλία, με τον Βάργκας να εκτελεί τον Ντοναρούμε με ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ελβετία - Ιταλία - euro 2024

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η Ελβετία επικράτησε με 2-0 της Ιταλίας στο «Ολίμπιασταντιον» του Βερολίνου, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024. Τα γκολ των Ρέμο Φρόιλερ (37') και Ρούμπεν Βάργκας (46') άφησαν εκτός διοργάνωσης την κάτοχο του τροπαίου που απογοήτευσε με την απόδοσή της κι ας είχε δύο δοκάρια - ένα είχαν κι οι νικητές. Στα προημιτελικά, η Ελβετία περιμένει το νικητή του ζευγαριού Αγγλία - Σλοβακία (30/6, 19:00).


Το πρώτο 20λεπτο ανήκε στους Ελβετούς που, όμως, δεν κατέγραψαν κάποια σημαντική φάση μπροστά στην εστία του Τζίτζι Ντομαρούμα κι ενώ οι «ατζούρι» δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους. Κλασική ευκαιρία για τους παίκτες του Μουράτ Γιακίν σημειώθηκε στο 24', με τον Μπριλ Εμπολό να σπάει το τεχνητό οφσάιντ των Ιταλών, αλλά να μην μπορεί να νικήσει με φαλτσαριστό πλασέ τον Ντοναρούμα που απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η πίεση και ανωτερότητα των Ελβετών καρποφόρησε εν τέλει στο 37ο λεπτό. Ο Φρόιλερ έκανε κάθετη κίνηση στην περιοχή, πήρε την πάσα από τον Βάργκας και με αριστερό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της ΠΣΖ για το 1-0. Ο Φρόιλερ μπήκε, έτσι, στα βιβλία της ελβετικής ποδοσφαιρικής ιστορίας, καθώς σε ηλικία 32 ετών και 75 ημερών έγινε ο γηραιότερος σκόρερ τους σε νοκ άουτ ματς του EURO, παίρνοντας το σχετικό ρεκόρ από τον Μάριο Γκαβράνοβιτς (31 χρονών και 216 ημερών).

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια ακόμα ευκαιρία των τυπικά γηπεδούχων, όταν σε απρόσμενη εκτέλεση φάουλ του Φαμπιάν Ρίντερ, ο Ντοναρούμα χρειάστηκε και τη βοήθεια της αριστερής δοκού για να διώξει σε κόρνερ. Η Ελβετία έκοψε κάθε όρεξη των παικτών του Λουτσιάνο Σπαλέτι για αντίδραση, μόλις 29 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β' μέρους. Επίθεση από τα αριστερά, με τον Βάργκας με υπέροχο δεξί πλασέ να στέλνει την μπάλα να αναπαυτεί στο απέναντι παραθυράκι της εστίας του Ντοναρούμα για το 2-0.

Οι «ατζούρι» λίγο έλειψε να μπουν άμεσα ξανά στο ματς, όταν σε μια φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα στο 52', ο Φαμπιάν Σερ με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του απορημένου Γιαν Ζόμερ. Δεύτερο δοκάρι για τους Ιταλούς, που προσπάθησαν να πιέσουν, στο 74', με τον Τζιανλούκα Σκαμάκα να σημαδεύει από κοντά με προβολή τη δεξιά δοκό έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Ματίας Τζακάνι - πιθανότατα να ήταν εκτεθειμένοι αμφότεροι.

Η ατομική ενέργεια του Στίβεν Τσούμπερ στο 83' κατέληξε σε σουτ του άσου της ΑΕΚ που πέρασε παράλληλα με την εστία του Ντοναρούμα και κάπως έτσι, η Ελβετία επικράτησε έπειτα από 31 ολόκληρα χρόνια της Ιταλίας και στα προημιτελικά του EURO 2024 θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Αγγλία - Σλοβενία, με την αναμέτρηση να διεξάγεται στο Ντίσελντορφ (6/7, 19:00).

Ελβετία - Ιταλία - euro 2024

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Κίτρινες: Μπαρέλα, Ελ Σαράουι, Μαντσίνι.


Οι συνθέσεις:

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σερ, Ακάνζι, Ροντρίγκεζ, Έμπισερ (90'+2' Στέφεν), Φρόιλερ, Τσάκα, Ρίντερ (72' Στεργίου), Βάργκας (71' Τσούμπερ), Εμπολό (77' Ντούα), Εντόι (77' Σιέρο).

ΙΤΑΛΙΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (75' Καμπιάσο), Κριστάντε (75' Πελεγκρίνι), Φατζιόλι (86' Φρατέζι), Μπαρέλα (64' Ρετέγκι), Κιέζα, Σκαμάκα, Ελ Σαράουι (46' Τζακάνι).

Ελβετία - Ιταλία - euro 2024

Ειδήσεις σήμερα:

Τζο Μπάιντεν: Οι πιθανοί αντικαταστάτες, το πρόσωπο κλειδί και ο αναβρασμός στους Δημοκρατικούς

Ισπανία: Διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων κατά του μαζικού τουρισμού σε Μάλαγα και Κάντιθ (εικόνες)

Πιερία: Συνελήφθη ενώ μετέφερε 500 λίτρα λάδι αμφιβόλου ποιότητας (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φινλανδία: Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο - Eίχε στείλει “μανιφέστο” o δράστης13:48Κακοποίηση παιδιών στη Λάρισα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η 32χρονη μητέρα – Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή13:35Νέα υποχρεωτική κάλυψη: Aσφάλεια αυτοκινήτου για φυσικές καταστροφές13:22Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση της Λάρισας: Ζωγραφιές στα γεννητικά όργανα του 5χρονου (βίντεο)13:08Μεσολόγγι: Αστυνομικός άρπαξε 200.000 ευρώ σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου12:56Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε ο Καμπελά12:42Άρειος Πάγος: Δικαστής κατήγγειλε δωροδοκία12:29Μητσοτάκης - ΟΗΕ: Τα σημεία της τοποθέτησής του για τη θαλάσσια ασφάλεια12:17Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε σχολείο της Αθήνας - Εκκένωση πέντε σχολείων12:03Δένδιας από Βρυξέλλες: Επανεξοπλισμός της Ευρώπης με χώρες που σέβονται το πλαίσιο της ΕΕ11:50Ισπανία: Νέο μπλακ άουτ στις τηλεφωνικές επικοινωνίες - Ήχησε το 112 11:36Περιστέρι: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε τζαμαρία καταστήματος (εικόνες)11:22Κέρκυρα: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας (βίντεο)11:08Γαλλία: Σεφ σκότωσε, τεμάχισε και μαγείρεψε τον γείτονά του (εικόνες)10:54Στρατηγικό σχέδιο για ενδεχόμενη λύση Κυπριακού ετοίμασε ο Σερντάρ Ντενκτάς10:40Νίκος Γαλανός: Το συγκινητικό αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ (βίντεο)10:25Ηράκλειο: Οδηγός λεωφορείου πιάστηκε χωρίς δίπλωμα10:11Βιετνάμ: Τέσσερις νεκροί σε κατολίσθηση που προκλήθηκε από ξαφνικές πλημμύρες09:57Ρόδος - Καταγγελία: Άνδρας ασελγούσε σε ανήλικη09:43Συνάντηση ΕΕΑ με τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος09:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο