LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2024 22:21

Καιρός: Ζέστη και τοπικές βροχές την Πέμπτη

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Πέμπτη. Εξαίρεση η Μακεδονία όπου από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς στη δυτική και κεντρική Μακεδονία να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 και στην Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά θα πνέουν πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθεί καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά θα πνέουν πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα ποικίλλει. Στη Θράκη θα είναι γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία θα δούμε καιρό γενικά αίθριο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά από ανατολικές και τις βραδινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται καιρός αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται καιρός αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Παρασκευή

Στη Μακεδονία προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα). Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο 5 με 6 και από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 31 με 33 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς πλην της νότιας Κρήτης όπου θα φτάσει τοπικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα: Προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

Φάληρο: Φωτιά δίπλα στα σπίτια (εικόνες)

Βολιβία - Απόπειρα πραξικοπήματος: Σύλληψη του αρχηγού ΓΕΣ (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Πάρνηθα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιάΣήμερα 18:17 | Ειδήσεις

Τι είπε ο  Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας για την πορεία της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα.

Κασσελάκης σε Τσίπρα: Έλα να αναλάβεις, αλλιώς στήριξέ με χωρίς παιχνίδιαΣήμερα 06:17 | Ειδήσεις

Μέσω ανάρτησής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί στήριξη από τον προκάτοχό του, ρίχνοντας "μεταμεσονύχτια" βόμβα στα "πόδια" του Τσίπρα.

Χαλκιδική - Θάνατος 13χρονης από κεραυνό: Μαρτυρίες για το πώς έγινε το τραγικό περιστατικόΣήμερα 13:29 | Ειδήσεις

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα ο τραγικός θάνατος δεκατριάχρονης στο Ποσείδι της Χαλκιδικής μετά από χτύπημα που δέχθηκε από κεραυνό. Η ανήλικη μαθήτρια δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών.

Τζο Μπάιντεν: Οι πιθανοί αντικαταστάτες, το πρόσωπο κλειδί και ο αναβρασμός στους ΔημοκρατικούςΣήμερα 16:29 | Ειδήσεις

Ποια είναι τα ονόματα που ακούγονται ως πιθανοί διάδοχοι του Τζο Μπάιντεν και ποιο το πρόσωπο κλειδί για τις αποφάσεις που αναμένεται να πάρει.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Μεγάλη αύξηση στις επιθέσεις κατά αστυνομικών19:30ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 5 Ιουλίου19:16Κορινθία: Φονική πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό19:01Φωτιά στη Σέριφο18:47Χαϊδάρι: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε συνθετικά κανναβινοειδή “BOOM” (εικόνες)18:33Φωτιά στην Πάρνηθα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά18:20Europride: Η παρέλαση περηφάνειας στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)18:06Φωτιά στην Πάρνηθα: Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στην κατάσβεση (εικόνες)17:51Earth Care: Τα νέα δεδομένα που έστειλε ο δορυφόρος από το Διάστημα17:37Φωτιά στην Ελάτεια (εικόνες)17:24Τσίπρας: Δεν μετανιώνω για την απόφαση που πήρα πριν από έναν χρόνο17:11Βελιγράδι: Τρομοκρατική χαρακτηρίζεται η επίθεση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ16:57Φωτιά στην Πάρνηθα: Οι ριπές του ανέμου ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα16:44Τζο Μπάιντεν: Οι πιθανοί αντικαταστάτες, το πρόσωπο κλειδί και ο αναβρασμός στους Δημοκρατικούς 16:30Ασπρόπυργος - Κικίλιας: 133 πυρκαγιές σε 18 μέρες στην ευρύτερη περιοχή 16:16Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Κυριακή σε 6 Περιφέρειες (χάρτης)16:03Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμο 120000 ευρώ και “λουκέτο” σε ηλεκτρονικό κατάστημα 15:49Πιερία: Συνελήφθη ενώ μετέφερε 500 λίτρα λάδι αμφιβόλου ποιότητας (εικόνες)15:35Θεσσαλονίκη: Πνίγηκε 33χρονος λουόμενος στην Επανομή15:20Πάρνηθα: Φωτιά στο Κατσιμιδι (εικόνες)15:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο