LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Ιουνίου 2024 14:37

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμο 120000 ευρώ και “λουκέτο” σε ηλεκτρονικό κατάστημα

Ποιες είναι οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Εκτός από το πρόστιμο έγινε και προσωρινή απαγόρευση της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης.

Λεφτά - χρήματα

Πρόστιμο συνολικού ύψους 120.000 ευρώ στην επιχείρηση «JMC ΑΕ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ» που διατηρούσε το ηλεκτρονικό κατάστημα www.jmctech.gr, επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και επισημαίνεται ότι διεκόπη άμεσα και η λειτουργία του site, μετά από ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, με σκοπό την προστασία των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μετά από εκτεταμένο έλεγχο που διεξήγαγε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας και ειδικότερα:

  • Η μη παράδοση των παραγγελιών προϊόντων στον συμφωνημένο χρόνο παράδοσης και η μη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τον οριστικό χρόνο εκτέλεσης της παραγγελίας μετά την παρέλευση της προθεσμίας.
  • Η μη επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν οι καταναλωτές για την αγορά των αγαθών μετά από καταγγελία της σύμβασης και ακύρωση της παραγγελίας.
  • Η παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την παράδοση των αγαθών ενώ στην πραγματικότητα η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις παραγγελίες.
  • Η μη παροχή εξηγήσεων στην υπηρεσία.

Εκτός από το διοικητικό πρόστιμο που επεβλήθη στην επιχείρηση, οι υπηρεσίες προχώρησαν και στην προσωρινή απαγόρευση της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης μετά από σχετική εντολή προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην άμεση διακοπή της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης ώστε να αποτραπεί πάραυτα η περαιτέρω βλάβη για τους καταναλωτές από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το καταναλωτικό κοινό καλείται, σε περίπτωση που εντοπίζει φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, να υποβάλει καταγγελία στην Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή ΕΔΩ.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές ΗΠΑ: Οι New York Times καλούν τον Μπάιντεν σε παραίτηση

Ζερεφός για θάνατο 13χρονης από κεραυνό: Πρέπει να φεύγουμε από την θάλασσα όταν ξεσπά καταιγίδα

Πάτρα: Υπάλληλος βενζινάδικου έκλεβε επί χρόνια την επιχείρηση


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Κω: Δύσκολη αναμένεται η νύχτα - Εκκενώσεις οικισμών (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Ειδήσεις

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Κω. Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις.

Σαμαράς και Καραμανλής σε ομιλίες στο Πολεμικό Μουσείο (βίντεο)Σήμερα 19:50 | Ειδήσεις

Τι είπαν οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί σχετικά με καίρια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και προβλήματα της χώρας.

Τανάγρα: Σώα η πιλότος του Μιράζ - Δεν έπιασαν τα φρένα του αεροσκάφουςΣήμερα 15:49 | Ειδήσεις

Τα άμεσα αντανακλαστικά της γυναίκας πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους έσωσαν τη ζωή της. Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για το ατύχημα.

Η φωτιά στην Ύδρα, το πάρτι των ολιγαρχών στην Ισπανία και τα βεγγαλικά των 125000 ευρώ!Σήμερα 14:04 | Ειδήσεις

Ο Χάρης Καρανίκας επισημαίνει αναφορές σε έγγραφα από διαρροές τόσο για τους “αφανείς” επιβάτες της θαλαμηγού που φέρεται να σχετίζονται με την φωτιά στην Ύδρα, όσο και την λατρεία τους για τα πυροτεχνήματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βραζιλία: Τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση (εικόνες)22:14Λιστερίωση - ΕΟΔΥ: Η αύξηση των κρουσμάτων και τα μέτρα προστασίας22:00Φωτιά στην Κω: Δύσκολη αναμένεται η νύχτα - Εκκενώσεις οικισμών (εικόνες)21:47Βιλντόζα: Ο Παναθηναϊκός τον αποδεσμεύει, ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό21:34Συνάντηση Μητσοτάκη με Εθνική μπάσκετ: Οι ευχές και η υπογεγραμμένη φανέλα (εικόνες)21:20Euro 2024: Η Γαλλία “λύγισε” το Βέλγιο και προκρίθηκε στα προημιτελικά21:06Σαμαράς και Καραμανλής σε ομιλίες στο Πολεμικό Μουσείο (βίντεο)20:54Καιρός: Ζέστη και τοπικές βροχές την Τρίτη20:40Φωτιά στη Χίο: Ενισχύονται οι δυνάμεις - Τραυματίστηκαν πυροσβέστες (βίντεο)20:26Παπαθανάσης: Νέο Επενδυτικό Ταμείο για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων20:13Γερμανία: Βουλευτής του AfD καταδικάστηκε για τη χρήση ναζιστικού συνθήματος20:00Κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου: Φαντασιώνεται ότι είναι ο Ροβεσπιέρος19:46Θεσσαλονίκη - Νάσος Κωνσταντίνου: Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατό του19:32Βρετανία: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές - Τι “δείχνουν” οι δημοσκοπήσεις19:19Πατήσια: Συνελήφθη άντρας με πιστόλι19:05Ναυάγιο των Αντικυθήρων 2024: Τι δείχνουν τα νέα ευρήματα (εικόνες)18:52Λουτράκι: Σύλληψη άνδρα για πυρκαγιά από πρόθεση18:38Missing Kid Alert για την εξαφάνιση 16χρονης 18:25Απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους: Η γραμμή για τις καταγγελίες18:12Τσίπρας: Αντιδράσεις στην Τουρκία για την ομιλία του σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο 17:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο