LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2024 22:18

Γάζα - OHE: Η εξάπλωση του πολέμου στον Λίβανο θα αποτελέσει ένα σκηνικό αποκάλυψης

Για ποιο πράγμα προειδοποίησε από τη Γενεύη μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Μάρτιν Γκρίφιθς, του οποίου η θητεία λήγει στο τέλος του μήνα.

ΟΗΕ

Ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς δήλωσε σήμερα ότι ανησυχεί για πιθανή εξάπλωση του πολέμου της Γάζας σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες αρωγής προετοιμάζονται κατάλληλα για το ενδεχόμενο αυτό.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι μια εξάπλωση στον Λίβανο, του πολέμου του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, θα αποτελέσει «ενδεχομένως ένα σκηνικό αποκάλυψης».

«Το βλέπω αυτό σαν την σπίθα που θα πυροδοτήσει… (την ένταση). Θα είναι ενδεχομένως ένα σκηνικό αποκάλυψης», προειδοποίησε από τη Γενεύη μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Μάρτιν Γκρίφιθς, του οποίου η θητεία λήγει στο τέλος του μήνα.

Οι ενδεχόμενες συνέπειες είναι “απρόβλεπτες”, πρόσθεσε. Μια σύγκρουση που θα εμπλέκει τον Λίβανο, «θα φθάσει στη Συρία… θα φθάσει και στα άλλα» εδάφη της περιοχής, δήλωσε. «Αυτό θα έχει προφανώς συνέπειες στη Γάζα, και προφανώς θα έχει έναν αντίκτυπο στη Δυτική Όχθη», δήλωσε. «Είναι πολύ ανησυχητικό».

Γάζα - Λωρίδα της Γάζας - πόλεμος

Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα πριν από εννέα μήνες “μας έδειξε έναν νέο βαθμό τραγωδίας και ωμότητας”, πρόσθεσε. «Ωστόσο όλοι μας φοβόμασταν ότι αυτό μπορεί να είναι η αρχή».

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, που ξέσπασε μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, οδήγησε σε βίαια επεισόδια στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, όπου σημειώνονται σχεδόν καθημερινά ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ, συμμάχου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, και του ισραηλινού στρατού.

Η Δυτική Όχθη, όπου η διεθνώς αναγνωρισμένη Παλαιστινιακή Αρχή ασκεί περιορισμένη διοίκηση υπό την ισραηλινή κατοχή, έχει ήδη υποστεί τις χειρότερες ταραχές εδώ και δεκαετίες παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα, έδαφος που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Η Χεζμπολάχ άνοιξε το μέτωπο με τον Λίβανο σε ένδειξη υποστήριξης προς τη Χαμάς την επομένη της επίθεσης του παλαιστινιακού κινήματος την 7η Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 1.195 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει ισραηλινών επίσημων στοιχείων.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, 116 συνεχίζουν να κρατούνται όμηροι, εκ των οποίων 42 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον στρατό. Σε αντίποινα, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία μετρά έως σήμερα 37.718 νεκρούς, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Πηγή ΑΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πρέβεζα: Αποσωληνώθηκε ο 6χρονος που ανασύρθηκε από πισίνα ξενοδοχείου

Φονική συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού: Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας

Ενδοοικογενειακή βία: Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο που χτύπησε την σύντροφό του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Πάρνηθα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιάΣήμερα 18:17 | Ειδήσεις

Τι είπε ο  Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας για την πορεία της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα.

Κασσελάκης σε Τσίπρα: Έλα να αναλάβεις, αλλιώς στήριξέ με χωρίς παιχνίδιαΣήμερα 06:17 | Ειδήσεις

Μέσω ανάρτησής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί στήριξη από τον προκάτοχό του, ρίχνοντας "μεταμεσονύχτια" βόμβα στα "πόδια" του Τσίπρα.

Χαλκιδική - Θάνατος 13χρονης από κεραυνό: Μαρτυρίες για το πώς έγινε το τραγικό περιστατικόΣήμερα 13:29 | Ειδήσεις

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα ο τραγικός θάνατος δεκατριάχρονης στο Ποσείδι της Χαλκιδικής μετά από χτύπημα που δέχθηκε από κεραυνό. Η ανήλικη μαθήτρια δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών.

Τζο Μπάιντεν: Οι πιθανοί αντικαταστάτες, το πρόσωπο κλειδί και ο αναβρασμός στους ΔημοκρατικούςΣήμερα 16:29 | Ειδήσεις

Ποια είναι τα ονόματα που ακούγονται ως πιθανοί διάδοχοι του Τζο Μπάιντεν και ποιο το πρόσωπο κλειδί για τις αποφάσεις που αναμένεται να πάρει.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισπανία: Διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων κατά του μαζικού τουρισμού σε Μάλαγα και Κάντιθ (εικόνες)19:45Ηράκλειο: Μεγάλη αύξηση στις επιθέσεις κατά αστυνομικών19:30ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 5 Ιουλίου19:16Κορινθία: Φονική πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό19:01Φωτιά στη Σέριφο18:47Χαϊδάρι: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε συνθετικά κανναβινοειδή “BOOM” (εικόνες)18:33Φωτιά στην Πάρνηθα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά18:20Europride: Η παρέλαση περηφάνειας στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)18:06Φωτιά στην Πάρνηθα: Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στην κατάσβεση (εικόνες)17:51Earth Care: Τα νέα δεδομένα που έστειλε ο δορυφόρος από το Διάστημα17:37Φωτιά στην Ελάτεια (εικόνες)17:24Τσίπρας: Δεν μετανιώνω για την απόφαση που πήρα πριν από έναν χρόνο17:11Βελιγράδι: Τρομοκρατική χαρακτηρίζεται η επίθεση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ16:57Φωτιά στην Πάρνηθα: Οι ριπές του ανέμου ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα16:44Τζο Μπάιντεν: Οι πιθανοί αντικαταστάτες, το πρόσωπο κλειδί και ο αναβρασμός στους Δημοκρατικούς 16:30Ασπρόπυργος - Κικίλιας: 133 πυρκαγιές σε 18 μέρες στην ευρύτερη περιοχή 16:16Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Κυριακή σε 6 Περιφέρειες (χάρτης)16:03Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμο 120000 ευρώ και “λουκέτο” σε ηλεκτρονικό κατάστημα 15:49Πιερία: Συνελήφθη ενώ μετέφερε 500 λίτρα λάδι αμφιβόλου ποιότητας (εικόνες)15:35Θεσσαλονίκη: Πνίγηκε 33χρονος λουόμενος στην Επανομή15:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο