LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Ιουνίου 2024 20:34

Υποκλοπές - Φάμελλος: Έντονη η ανησυχία μας για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έρευνα

Τι είπε σε δηλώσεις του έξω από τον Άρειο Πάγο ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών.

Φάμελλος - Βουλή - Ακρίβεια

Την έντονη ανησυχία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέφρασε με δηλώσεις του έξω από τον Άρειο Πάγο ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών.

«Η απόδοση ευθυνών θα δώσει και ένα μήνυμα στη κοινωνία ότι κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Γεωργία Αδειλίνη, συνοδευμένος από τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Αλέξανδρο Αυλωνίτη και τον συντονιστή των Κοινοβουλευτικών Τομέων ΕΠΕΚΕ Γιάννη Σαρακιώτη.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου:

«Επισκεφτήκαμε σήμερα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Γεωργία Αδειλίνη, για να εκφράσουμε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ την έντονη ανησυχία μας αλλά και την αντίδρασή μας για τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην ολοκλήρωση της έρευνας αλλά και στην απόδοση ευθυνών για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Είκοσι πέντε (25) μήνες μετά δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για ένα μείζον δημοκρατικό και συνταγματικό ζήτημα, για την παρακολούθηση του μισού υπουργικού συμβουλίου, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, εισαγγελέων, πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων.

Οκτώ (8) μήνες μετά την συνάντηση με την κυρία Γεωργία Αδειλίνη που είχαμε πραγματοποιήσει μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, ήρθαμε ξανά να καταθέσουμε την ανησυχία μας.

Ζητήσαμε απαντήσεις και επιτάχυνση της έρευνας. Ζητήσαμε να μάθουμε πότε έγινε -όπως αναφέρουν διαρροές στα ΜΜΕ- η αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Ζήση στην ΕΥΠ, αν ζητήθηκαν και ελήφθησαν τα πλήρη αρχεία, γιατί δεν έγινε η αντίστοιχη έρευνα στους παρόχους και γιατί δεν έγινε η αντίστοιχη έρευνα με την συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Τέθηκαν επίσης εκ μέρους μας και άλλα ερωτήματα, που όλα συμβάλουν στην αποκάλυψη του πραγματικού μεγέθους αυτού του μεγάλου σκανδάλου:

  • Αν συλλέχθηκαν αρχεία από τον έλεγχο στην ΕΥΠ που να μας δίνουν πληροφορίες για πιθανή παρέμβαση ανώτατου στελέχους της «intellexa» σε συμβάσεις και αρχεία της ΕΥΠ.
  • Τι γίνεται με την παραίτηση του κεντρικού μετόχου και εκπροσώπου της Krikel που είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλή
  • Και, τέλος, αν περιέχεται στην έρευνα το μεγάλο ζήτημα της εξαγωγής του παράνομου λογισμικού predator από τη χώρα μας στο εξωτερικό με ευθύνη του ΥΠΕΞ.

Αυτό που θέλουμε να δηλώσουμε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, είναι ότι θα συνεχίσουμε να ζητάμε απαντήσεις, να ζητάμε απόδοση των ευθυνών για ένα μείζον ζήτημα συνταγματικής παραβίασης και παραβίασης του κράτους δικαίου που έχει εκθέσει τη χώρα μας στο εξωτερικό και συνδέεται με βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και τη διαφάνεια.

Η δική μας παρέμβαση και η προτροπή να ολοκληρωθεί το συντομότερο η έρευνα συντελεί -επιπλέον της απόδοσης δικαιοσύνης - και στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας, εφόσον η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας αλλά και η απόδοση των ευθυνών θα δώσει και ένα μήνυμα στη κοινωνία ότι κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο».

Ειδήσεις σήμερα:

Βόρεια Μακεδονία - Τσίπρας: Ζοφερές συνέπειες στα Βαλκάνια, αν αθετηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Meta - AI: Τα προσωπικά δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη και η... θύελλα μετά τις νομικές “τρύπες” στα social media για την προστασία τους

“Thessaly Evros Pass”: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις, τα ποσά και οι δικαιούχοι


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ - Ντιμπέιτ: Το δίλημμα για τους Δημοκρατικούς μετά την εφιαλτική μάχη με τον ΤραμπΣήμερα 19:01 | Ειδήσεις

Ο Τζο Μπάιντεν επιστρέφει σήμερα στην προεκλογική εκστρατεία μετά από ένα παντελώς αποτυχημένο debate κατά του Τραμπ που έθεσε με πανικό στις τάξεις των Δημοκρατικών το ζήτημα της διατήρησης της υποψηφιότητάς του.

Τέμπη: Εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας (εικόνες)Σήμερα 16:51 | Ειδήσεις

Ο Εφέτης ανακριτής έδωσε εντολή στην αστυνομία, να μεταφέρει με ασφάλεια το κοντέινερ, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστική αποτελεί ουσιώδες πειστήριο της ανακριτικής δικογραφίες.

Χαλκιδική - Θάνατος 13χρονης από κεραυνό: Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικόΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Ανείπωτη τραγωδία στο Ποσείδι της Χαλκιδικής όπου ένα 13χρονο κορίτσι έχασε την ζωή της όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.

Πανελλαδικές 2024: Φοιτήτρια στα 52 της μια μητέρα από το ΗράκλειοΣήμερα 19:37 | Ειδήσεις

Στα 52 της χρόνια, μια γυναίκα από το Ηράκλειο κατάφερε να γίνει φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους (εικόνες)23:59Earth Care: Τα νέα δεδομένα που έστειλε ο δορυφόρος από το Διάστημα23:46Αθήνα: Δεκάδες συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια (εικόνες)23:33Missing Alert: Αρπαγή 14χρονης23:19Πατήσια: Συνελήφθη Σύριος που έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια σε εργαστήριο (εικόνες)23:06Πούτιν: Θα ξαναρχίσουμε την παραγωγή πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς22:52Αττική: Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές22:39Βόρεια Μακεδονία: Σεβόμαστε τη Συμφωνία των Πρεσπών22:25Πανελλαδικές 2024: Φοιτήτρια στα 52 της μια μητέρα από το Ηράκλειο22:12Καιρός: Ηλιοφάνεια και μελτέμια το Σάββατο21:58Προπονητής ιστιοπλοΐας: Την ενοχή του για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου ζήτησε ο Εισαγγελέας21:45Τσίπρας: Η αγωνία των εργαζομένων στην “Αυγή” δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα21:31Καθαρισμός οικοπέδων: Παράταση στην υποβολή των δηλώσεων21:18Θεσσαλονίκη - Europride: Υπό κράτηση 34χρονος που καλούσε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας21:04Λαγονήσι: Φωτιά σε αποθήκη20:51Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Ποια έξοδος θα κλείσει20:37Πόρτο Ράφτη: Συνελήφθη Βέλγος καταζητούμενος20:24Φωτιές: 44 το τελευταίο 24ωρο - 2 συλλήψεις για πυρκαγιά 20:10Τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών: Δύο τα αυτοκίνητα που παρέσυραν την 17χρονη 19:57Ολυμπιακός – Μπαρτζώκας: Ανανέωσαν τη συνεργασία τους19:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο