LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Ιουνίου 2024 22:26

Αθήνα: Δεκάδες συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια (εικόνες)

Οι Αρχές εντόπισαν παράνομο κατάστημα με τυχερά παιχνίδια το οποίο είχε και κάμερες σε πολλά σημεία για να γίνεται έλεγχος σε ποια άτομα μπαίνουν στον χώρο.

παρανομο καζινο

Η διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα σε περιοχή της Αθήνας, αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι «από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, σε περιοχή της Αθήνας, αιφνιδιαστικός έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά -27- άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα παίγνια, τα προσωπικά δεδομένα και περί αλλοδαπών.

παρανομο καζινο

Το κατάστημα εντοπίστηκε από εξειδικευμένο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και διαπιστώθηκε ότι σε αυτό διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια, όπως «ρουλέτα» και «φρουτάκια».

Μάλιστα, οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του καταστήματος επιτηρούνταν από κάμερες χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής, με σκοπό τον έλεγχο της εισόδου και των κινήσεων των πελατών καθώς και την αποφυγή αιφνιδιαστικών αστυνομικών ελέγχων.

Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

παιγνιομηχάνημα τύπου «ρουλέτα» με υποδοχέα κερμάτων χαρτονομισμάτων,
ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι με οθόνες, συνδεδεμένες με κεντρικές μονάδες και ποντίκια, όπου απεικονιζόταν το τυχερό παίγνιο «ρουλέτα»,

παρανομο καζινο

  • 6 επιτραπέζιες ρουλέτες,
  • 25 πλήρεις υπολογιστές, που απεικόνιζαν το τυχερό παίγνιο «φρουτάκια»,
  • 3 επιτοίχιες οθόνες,
  • 8 server,
  • 4 τραπέζια χαρτοπαιξίας,
  • ασύρματο τηλεχειριστήριο και -15- κάμερες,
  • πλήθος μαρκών και τραπουλόχαρτων,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις και
  • 4.465 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, τα υπόλοιπα κατασχεθέντα στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού για φύλαξη, ενώ το χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

παρανομο καζινο

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων».

Ειδήσεις σήμερα:

Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας απαιτεί από γκαλερί να αφαιρέσει το πορτρέτο της αλλά...

Χαλκιδική - Θάνατος 13χρονης από κεραυνό: Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό

Πανελλαδικές 2024: Οι πρώτοι των πρώτων στην Θεσσαλονίκη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euro 2024: Νίκη γοήτρου για την Ισπανία κόντρα στη Γεωργία23:59ΠΑΣΟΚ: Αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος (εικόνες)23:45Λαμία: Πήγαν διακοπές στα Καμένα Βούρλα και μοίραζαν ναρκωτικά23:31Πάρκινσον: Μεγαλύτερος κίνδυνος για όσους έχουν άγχος23:16Γαλλία - Εκλογές: Πανηγυρικές δηλώσεις Λεπέν, συσπείρωση ζητεί ο Μακρόν22:59Ζάκυνθος: Φωτιά στην Αγία Μαρίνα (εικόνες)22:43Αγρίνιο: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο Αγγελόκαστρο22:29Φωτιές - Κικίλιας: Σήμερα, στην Αττική, αντιμετωπίστηκαν δύο εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές22:15Euro 2024: Η Αγγλία νικήτρια στην... παράταση κόντρα στην Σλοβακία22:02Φωτιές: Χωρίς ενεργό μέτωπο η Σταμάτα - Αναζωπύρωσεις στην Κερατέα (εικόνες)21:49Εκλογές στην Γαλλία: Τι δείχνουν τα πρώτα exit poll21:35Ο Τεντόγλου “πέταξε” στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου21:22Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Ράσελ μετά από σύγκρουση του Φερστάπεν21:06Φωτιά στον Λόφο Φιλοπάππου - Δύο οι εστίες (εικόνες)20:52Μεσολόγγι - Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία: Χτύπαγε την έγκυο σύντροφό του20:39Φωτιές: Συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο 20:25Καιρός: Ηλιοφάνεια και ζέστη την Δευτέρα20:10Εκλογές στην Γαλλία με ρεκόρ συμμετοχής (εικόνες)19:56Φωτιά στην Σταμάτα: Νεκρός ο άνδρας που είχε πάθει ανακοπή19:42Φωτιά στην Κερατέα: Αστυνομικοί απομάκρυναν ηλικιωμένους και έσβησαν την αυλή τους (βίντεο)19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο