LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 21 Ιουνίου 2024 22:17

Ελλάδα - Πολωνία: Φιλική νίκη για την Εθνική

Τολιόπουλος και Χαραλαμπόπουλος «υπέγραψαν» τη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Πολωνία.

Ελλάδα - Πολωνία - φιλικό - μπάσκετ

Αρκετά ικανοποιητικό ήταν το πρώτο δείγμα της Εθνικής Ελλάδας στο παρθενικό της τεστ της ενόψει του προ-ολυμπιακού τουρνουά, καθώς επικράτησε της Πολωνίας με 78-73 στο ΣΕΦ.

Αν κι εμφάνισε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, η «γαλανόλευκη» ομάδα που αγωνίστηκε χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (ανέτοιμος), τον Κώστα Αντετοκούνμπο και βεβαίως τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος τέθηκε «off» απ’ τη συνέχεια λόγω θλάσης, κατάφερε να βρει λύσεις μέσα απ’ την άμυνά της κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας ως «μπροστάρηδες» στην επίθεση τους Βασίλη Τολιόπουλο (12π.) και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (11π.).

Η Εθνική Ομάδα ξεκίνησε πολύ νωχελικά τόσο στην άμυνα, όσο και την επίθεση, απέναντι σε μία πολωνική ομάδα η οποία «χτυπούσε» πότε από το «ζωγραφιστό» και πότε απ’ την περιφέρεια με τους Πονίτκα και Μπαλτσερόφσκι.

Την ίδια ώρα η επιθετική λειτουργά της «γαλανόλευκης» ομάδας δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, με αποτέλεσμα οι Πολωνοί να πάρουν πολύ γρήγορα διψήφια διαφορά πόντων (5-15 στο 5’14’’).

Μετά το τάιμ-άουτ του Σπανούλη ακολούθησε ένα μικρό «ξέσπασμα» της Ελλάδας με δύο σερί εύστοχα τρίποντα του Παπαγιάννη (!) και ένα γκολ-φάουλ του Γουόκαπ που «μάζεψαν» τη διαφορά. Τα λάθη όμως και η αστοχία εμφανίστηκαν ξανά στο παιχνίδι της εθνικής με αποτέλεσμα η Πολωνία να κλείσει το δεκάλεπτο με 27-19.

Ελλάδα - Πολωνία - φιλικό - μπάσκετ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ελλάδα διόρθωσε πρώτα απ’ όλα την άμυνά της. Έπαιξε πιο σκληρά σε κάθε αλλαγή στα σκριν, πίεσε τους χειριστές της Πολωνίας και σιγά-σιγά άρχισε όχι μόνο να… ροκανίζει τη διαφορά, αλλά να παίρνει και προβάδισμα (35-33) χάρις στα τρίποντα και τις βολές του Καλαϊτζάκη. Η ευστοχία έξω απ’ τα 6,75μ. (9/24 στο πρώτο ημίχρονο) και η βελτίωση στο ριμπάουντ έδωσαν την ευκαιρία στην Ελλάδα να ξεφύγει με 44-36 και να κλείσει εντέλει το ημίχρονο στο 46-41.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου η Ελλάδα φάνηκε να ελέγχει την κατάσταση, διατηρώντας ένα σταθερό προβάδισμα με τους Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη, μέχρι τον τραυματισμό του τελευταίου πάνω απ’ το φρύδι (μάτωσε πολύ κι έγινε αμέσως αλλαγή για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο). Η άμυνα της Ελλάδας χαλάρωσε και πάλι κι έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Ιγκόρ Μίλιτσιτς να ισοφαρίσει με τρίποντο του Σοκολόφσκι (60-60) στο φινάλε του δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη περίοδο η καλή άμυνα του Λούντζη κι ένα τρίποντο του γκαρντ του Ολυμπιακού, έδωσαν την ευκαιρία στην Ελλάδα να ανακτήσει το προβάδισμά της, για να ακολουθήσει το αντιαθλητικό του Σοκολόφσκι στον Καλάθη (τον... κλώτσησε εκτός φάσης) έφεραν μία εύστοχη βολή απ’ τον πολύπειρο γκαρντ κι ακολούθως ένα τρίποντο απ’ τον ίδιο για το 69-63.

Η Πολωνία συνέχισε να μένει «μέσα» στο ματς χάρις στην ευστοχία του Σλότερ απ’ τα 6,75μ., όμως η «ενεργοποίηση» της ελληνικής άμυνας και η είσοδος του Τολιόπουλου στο τελευταίο τετράλεπτο (δέχθηκε μόλις 10 πόντους) δωσαν τις λύσεις που έψαχνε η Εθνική Ομάδα για να διατηρήσει μία ικανοποιητική διαφορά και να κόψει εντέλει πρώτη το... νήμα με το τελικό

Ελλάδα - Πολωνία - φιλικό - μπάσκετ

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 46-41, 60-60, 78-73

Διαιτητές: Τσαρούχα, Τηγάνης, Μηλαπίδης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Βασίλης Σπανούλης): Γουόκαπ 7, Λούντζης 3 (1), Λαρεντζάκης, Μωραΐτης 3 (1), Τολιοπουλος 12 (3), Καλάθης 8 (1), Καλαϊτζάκης 8 (1), Παπαγιάννης 12 (2), Χαραλαμπόπουλος 11 (3), Κουζέλογλου 2, Χουγκάζ 7 (1), Μήτογλου 6.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Ιγκόρ Μίλιτσιτς): Πλούτα, Μπαλτσερόφσκι 11 (1), Σοκολόφσκι 9 (2), Σλότερ 17 (3), Μίλιτσιτς 13 (1), Μάζουρτσακ 2, Πονίτκα 9 (1), Ντζιέβα 6, Μπογκούσκι 2, Μίχαλακ 4, Ζολνιέρεβιτς, Νίζιολ. 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορυδαλλός - Λύτρας: Οι άλλοι δύο στο κελί, τα βιβλία και ο καβγάς με συγκρατούμενο

Γυναικοκτονία - Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία

Φωτιές: Η “μάχη” στα “πύρινα μέτωπα” - 45 πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και ΚάλαςΣήμερα 16:59 | Ειδήσεις

O Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε «άνοιγμα» στην Τζόρτζια Μελόνι, που εμφανίζεται δυσαρεστημένη με τη συμφωνία για τα αξιώματα της ΕΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και στελέχη ζητούν δημοψήφισμα και επικρίνουν απολύσεις και αναφορές σε “μαύρο χρήμα”Σήμερα 19:24 | Ειδήσεις

Βαθαίνει το ρήγμα της εσωκομματικής περιδίνισης στο κόμμα της Αξιωματικής Αντοπλίτευσης. Ποιοι υπογράφουν την επιστολή και έτσι αμφισβητούν τους χειρισμούς Κασσελάκη.

Δούκας στον ΑΝΤ1: Το ΠΑΣΟΚ από την επιβίωση θα περάσει στην υπερβαση (βίντεο)Σήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Αθήνας και νεός υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητά του, τον Νίκο Ανδρουλάκη και το Δήμο.

Τροχαίο - Εύβοια: Ανήλικος ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε 16χρονοΣήμερα 15:56 | Ειδήσεις

Νέα στοιχεία που σοκάρουν για το δυστύχημα στην Εύβοια, που κόστισε την ζωή σε ανήλικο. Συνελήφθη η μητέρα του ανήλικου οδηγού του φορτηγού

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στόλτενμπεργκ: Οι εκλογές στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν τη θέση τους στο ΝΑΤΟ20:31Δούκας στον ΑΝΤ1: Το ΠΑΣΟΚ από την επιβίωση θα περάσει στην υπερβαση (βίντεο)20:17“Thessaly Evros Pass”: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις, τα ποσά και οι δικαιούχοι20:02ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει τις επείγουσες αμβλώσεις στο Αϊνταχο19:48Λάνθιμος – “Bugonia”: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία19:34ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και στελέχη ζητούν δημοψήφισμα και επικρίνουν απολύσεις και αναφορές σε “μαύρο χρήμα”19:21Βουλή - Δένδιας: Έρχονται 20 νέα F-35 τελευταίας τεχνολογίας19:07Ηλεία – δολοφονία 11χρονης: Τέλος στην αναστολή της ποινής του 37χρονου για τον βιασμό ανήλικης18:53Debate Μπάιντεν – Τραμπ: Έφτασε η ώρα της μεγάλης αναμέτρησης18:39Όρμπαν από Βρυξέλλες: Ντροπιαστική η συμφωνία για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας18:25Κεφαλλονιά: Αθώος κηρύχτηκε εποχικός πυροσβέστης που είχε ομολογήσει 6 εμπρησμούς18:11Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας17:57Φωτιά στην Ύδρα – Νέα δεδομένα: Κροτίδες εντοπίστηκαν στην παραλία17:42Κορονοϊός: Τέσσερις φορές πάνω οι θάνατοι ασθενών 17:28Διόδια Αφιδνών: Ποιες λωρίδες θα κλείσουν προσωρινά17:12Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή (χάρτης)17:00Λάρισα: Προαιρετικά κλειστή η αγορά τα Σάββατα του καλοκαιριού16:46Φωτιά στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας, απογειώθηκαν εναέρια μέσα16:33Τροχαίο - Εύβοια: Ανήλικος ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε 16χρονο 16:19Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο16:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο