LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 19 Ιουνίου 2024 23:47 | Ανανέωση: 20 Ιουνίου 2024 00:00

Euro 2024: Τσέκαραν το εισιτήριο οι Ελβετοί, μένουν ζωντανοί οι Σκωτσέζοι (εικόνες)

Ισοπαλία ήρθε το ματς ανάμεσα στην Σκωτία και την Ελβετία, με τους Ελβετούς να κρατάνε στα χέρια τους το εισιτήριο για τη φάση των 16 του Euro και τους Σκωτσέζους να παραμένουν ζωντανοί.

Σκωτια - Ελβετια

Η Ελβετία πήρε αυτό που ήθελε στο 1-1 με τη Σκωτία στην Κολονία και «αγκάλιασε» την πρόκριση στους «16» του EURO 2024. Ο ΜακΤόμινεϊ στο 13΄ άνοιξε το σκορ για τη Σκωτία, ενώ ισοφάρισε στο 26΄ ο Σακίρι. Το αποτέλεσμα αυτό δίνει, ουσιαστικά, στην ομάδα του Μουράτ Γιακίν το «εισιτήριο» για τους «16» ενώ η Σκωτία πρέπει να νικήσει την Ουγγαρία στην τελευταία αγωνιστική.

Στο 13ο λεπτό σε μία αντεπίθεση της Σκωτίας, ο ΜακΤόμινεϊ έπιασε ένα ακίνδυνο σουτ που ήταν έτοιμος να εξουδετερώσει εύκολα ο Ζόμερ. Όμως μπροστά του βρισκόταν ο Φαμπιάν Σαρ, ο οποίος αντανακλαστικά άπλωσε το δεξί του πόδι, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Το αυτογκόλ αυτό έδωσε εντελώς άλλη εικονα στον αγώνα, με τους Ελβετούς να ασκούν έντονη πίεση προσπαθώντας να απαντήσουν άμεσα, αλλά τους παίκτες του Κλαρκ να αμύνονται αποτελεσματικά. Μέχρι που ανέλαβε δράση ο άνθρωπος των «μεγάλων στιγμών». Μετά από λάθος του Ράλστον, η μπάλα στρώθηκε στον Τσερντάν Σακίρι ο οποίος με καταπλητικό σουτ έξω από την περιοχή, ισοφάρισε στο 26΄. Ο Ελβετός σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο EURO και μάλιστα συνέχισε την παράδοση να σημειώνει γκολ σπάνιας ομορφιάς στη διοργάνωση. Ο 32χρονος σταρ της Σικάγο Φάιαρ έχει πετύχει γκολ σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος με την Ελβετία, σκοράροντας για πρώτη φορά πριν από 8 χρόνια εκείνο το απίθανο ανάποδο ψαλίδι εναντίον της Πολωνίας.

Σκωτια - Ελβετια

Στο 32΄ μετά από έξοχο συνδυασμό, ο Βάργκας βρέθηκε απέναντι στον Γκαν, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ δύσκολη επέμβαση. Το ματς διατήρησε το γρήγορο ρυθμό, αφού οι Σκωτσέζοι γνώρισαν ότι μόνο με νίκη θα διατηρούσαν ελπίδες πρόκρισης. Την ίδια ώρα, οι Ελβετοί ήταν πολύ επικίνδυνοι τις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές ο Εντόι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γκαν, αλλά πλάσαρε άουτ στο 59΄. Στη φάση εκείνη η Σκωτία έχασε και τον Κίραν Τίρνι με τραυματισμό που μάλλον είναι αρκετά σοβαρός.

Πολύ μεγάλη στιγμή για τη Σκωτία στο 67΄, όταν από εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον ο Χέινλι πετάχτηκε ανάμεσα στους αμυντικούς, έπιασε την κεφαλιά, όμως το δοκάρι έκανε τη... δουλειά του εξουδετερωμένου Ζόμερ. Σε εκείνη τη φάση κρίθηκε το μας και εν πολλοίς η «μοίρα» της Σκωτίας στη διοργάνωση καθώς το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και τώρα πια η ομάδα του Στιβ Κλαρκ χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη την τελευταία αγωνιστική (23/6) επί της Ουγγαρίας για να ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση ως καλύτερη τρίτη των ομίλων. Όσο για τους Ελβετούς, ουσιαστκά έχουν εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τη νοκ άουτ φάση και αναμένουν την τυπική επιβεβαίωση μετά τα αποτελέσματα των άλλων γκρουπ.

Σκωτια - Ελβετια

Διαιτητής: Ιβλαν Κρούζλιακ (Σλοβακία)

Κίτρινες: ΜακΤόμινεϊ, ΜακΚένα - Ροντρίγκεζ, Σιέρο

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Χέινλι, Χέντρι, Τίρνι (61΄λ.τρ. ΜακΚένα), Γκίλμουρ (79΄ ΜακΛιν), ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, Άνταμς (90+1΄ Σάνκλαντ) , Ράλστον, ΜακΓκιν (90+1΄ Κρίστι)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Σαρ, Βίντμερ (86΄ Στεργίου), Φρόιλερ (75΄ Σιέρο), Τζάκα, Εντόι (86΄ Αμντουνί), Έμπισερ, Βάργκας (75΄ Ρίντερ), Σακίρι (60΄ Εμπολό).

Ειδήσεις σήμερα:

Λέσβος - Φωτιά στη Μόρια: Συνεχίζεται η “μάχη” με τις φλόγες (εικόνες)

Λύτρας - πατέρας Κυριακής Γρίβα: Ένιωσα εξευτελισμό όταν το έμαθα (βίντεο)

Κρήτη: Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τις τέσσερις εγκληματικές ομάδες (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 57χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο07:26Erasmus+: Συμφωνία με την ΕΕ για την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα07:12Ο Τραμπ υποσχέθηκε στους Αμερικανούς "οικονομικό μπουμ που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος"06:58Σαουδική Αραβία: Εξερευνήτρια διέσχισε όλη τη χώρα περπατώντας!06:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50Τροχαίο δυστύχημα στην Χαλκιδική22:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (βίντεο)22:21Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονου22:07Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο