LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 19 Ιουνίου 2024 13:20

Χουριέτ για “βίζα εξπρές”: Το επιτρεπόμενο όριο της Ρόδου ήταν… ανοησίες

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας επαναφέρει το θέμα της απαγόρευσης εισόδου σε Τούρκους τουρίστες στη Ρόδο. Γιατί κατηγορείται η Ελλάδα.

Τούρκοι τουρίστες - Λέσβος

«Την πρώτη ημέρα του μπαϊραμιού, ορισμένοι πολίτες που είχαν ταξιδέψει στη Ρόδο με τη "βίζα στην πόρτα" είχαν σταλθεί πίσω, με την αιτιολογία ότι είχε γεμίσει το ημερήσιο επιτρεπόμενο όριο εισόδων. Κατόπιν πρωτοβουλιών της Τουρκίας, οι Έλληνες αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν ότι δεν εφαρμόζεται ένα τέτοιου είδους επιτρεπόμενο όριο», αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Χουριέτ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Όπως έγινε σαφές, το περιστατικό οφειλόταν στην ανεπάρκεια των τελωνειακών αρχών της Ρόδου. Δεκάδες επιβάτες που θέλησαν να μεταβούν στη Ρόδο κατά τη διάρκεια των διακοπών του μπαϊραμιου, έμειναν στο λιμάνι της Μαρμαρίδας, ενώ σε κάποιους από αυτούς δεν επετράπη η είσοδος τους στη Ρόδο. Τα τουριστικά πρακτορεία δήλωσαν ότι η κατάσταση οφειλόταν σε τεχνικό πρόβλημα στο νησί της Ρόδου, και πως έχει επιλυθεί το ζήτημα.

Άνοιξε η πόρτα της Ρόδου

Μετά την υλοποίηση της εφαρμογής της "βίζας στην πόρτα" για τα ελληνικά νησιά, όσοι θέλησαν να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί της Ρόδου κόλλησαν στο εμπόδιο της ελληνικής αστυνομίας. Οι επισκέπτες που έφτασαν στα λιμάνια προκειμένου να ταξιδέψουν από το Bodrum, το Fethiye και τη Μαρμαρίδα προς το νησί της Ρόδου αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω όταν έμαθαν ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν δεκτοί λόγω της αυξημένης κινητικότητας.

Όπως έγινε γνωστό, όσοι είχαν βίζες Σένγκεν μπορούσαν να κάνουν είσοδο, ενώ η ελληνική αστυνομία, επικαλούμενη την πληρότητα στο νησί, δεν επέτρεψε την είσοδο σε πολίτες που επρόκειτο να πάρουν βίζα στην πόρτα.

Δεν είχαν κάνει προετοιμασίες

Ο K?vanc Meric, πρόεδρος της Αρχής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Σμύρνης (TURSAB), δήλωσε τα εξής :

«Γνωρίζαμε ότι θα υπήρχε έντονη κινητικότητα στις διακοπές. Διότι υπήρχε μια σοβαρή ζήτηση για τα ελληνικά νησιά. Στην εφαρμογή της "βίζας στην πόρτα" το κάθε νησί έχει το δικό του επιτρεπόμενο όριο. Ωστόσο, από την πρώτη μέρα του μπαϊραμιού μέχρι να παρουσιαστεί το πρόβλημα που σημειώθηκε στο νησί της Ρόδου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι "όλα πήγαιναν στο δρόμο τους". Το πρόβλημα που υπήρξε στη Ρόδο ήταν τελείως τεχνικό, δεν ήταν προετοιμασμένοι για την έντονη κινητικότητα των διακοπών. Μάλιστα υπάρχουν ισχυρισμοί ότι δεν στάλθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα από τα ταξιδιωτικά γραφεία. Ωστόσο, εγώ δεν θεωρώ ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα από πλευράς των πρακτορείων, που κάνουν αυτές τις διεργασίες ανελλιπώς εδώ και χρόνια».

Ήταν προφανές ότι θα υπήρχε έντονη κινητικότητα

Ο Meric τόνισε ότι το πρόβλημα οφειλόταν σε λάθος της διοίκησης της Ρόδου και δήλωσε τα εξής :

«Οι πολίτες που ήθελαν να πάνε στο νησί, ταλαιπωρήθηκαν και μάλιστα τους έστειλαν και πίσω. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει αρχίσει να αποκαθίσταται και όλα συνεχίζονται χωρίς προβλήματα.

Γιατί όμως αυτή η κατάσταση δεν προέκυψε στη Λέσβο, τη Σάμο ή την Κω, αλλά στη Ρόδο; Ακόμα και αν παρουσιάστηκε ως αιτιολογία η έντονη κινητικότητα, ήταν προφανές ότι θα υπήρχε τέτοια ζήτηση. Επιπλέον, οι ίδιοι είναι αυτοί που καθορίζουν το επιτρεπόμενο όριο των τουριστών και τα πρακτορεία δεν δύνανται να δέχονται πολίτες υπερβαίνοντας αυτό το όριο.

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα τα μέτρα στη Χίο ή τη Σάμο πάρθηκαν από τον Μάρτιο και δέχτηκαν αιτήσεις για νέες θέσεις εργασίας και ο αριθμός των αξιωματικών εκεί αυξήθηκε. Τους εκπαίδευσαν.

Τα νησιά λειτούργησαν καλά. Γιατί τα νησιά αγαπούν τους Τούρκους πελάτες και κάνουν ανάλογες προετοιμασίες», είπε.

Άρθηκαν οι περιορισμοί

Ο Murat Tugay, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ξενοδόχων Νοτίου Αιγαίου (GETOB) και Γενικός Διευθυντής της Marmaris Port Management, δήλωσε:

«Χάρη στις πρωτοβουλίες των τουρκικών και των ελληνικών αρχών, άρθηκαν οι περιορισμοί στις βίζες στην πόρτα. Καταφέραμε γρήγορα να έρθουμε σε επικοινωνία με τους επιβάτες μας που ταλαιπωρήθηκαν», δήλωσε».

Ειδήσεις σήμερα:

Λέσβος - Φωτιά στη Μόρια: Συνεχίζεται η “μάχη” με τις φλόγες (εικόνες)

Λύτρας - πατέρας Κυριακής Γρίβα: Ένιωσα εξευτελισμό όταν το έμαθα (βίντεο)

Κρήτη: Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τις τέσσερις εγκληματικές ομάδες (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠΑΣΟΚ - Μιχάλης Κατρίνης: Πέμπτη υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματοςΣήμερα 12:15 | Ειδήσεις

Ο Μιχάλης Κατρίνης, με δήλωση του, ανακοίνωσε επισήμως την συμμετοχή του στην κούρσα για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

Πάτρα - Πατέρας 15χρονου στο “Πρωινό”: Δεν τον χτύπησα εγώ, έχει κακοποιηθεί στο σπίτι της μητέρας του (βίντεο)Σήμερα 10:13 | Ειδήσεις

Αίσθηση και αντιδράσεις προκαλούν όσα είπαν στον ΑΝΤ1 ο πατέρας και η “μητριά” του 15χρονου, μετά την καταγγελία για ξυλοδαρμό του έφηβου, λόγω των σεξουαλικών προτιμήσεων του.

Φωτιά - Ζάκυνθος: Διασκέδαζαν σε πανηγύρι κάτω από το πύρινο μέτωπο! (βίντεο)Σήμερα 08:30 | Ειδήσεις

Απίστευτες εικόνες από τη φλεγόμενη Ζάκυνθο, όπου το πανηγύρι που είχε στηθεί δεν σταμάτησε ούτε λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Εκλογές - Γαλλία: Το “Βατερλώ” του Μακρόν και οι συμμαχίες στον β' γύροΣήμερα 08:57 | Ειδήσεις

Τα σενάρια για την κατανομή των εδρών και για συμμαχίες που θα αποτρέψουν την αυτοδυναμία Λεπέν. Η καθαρή νίκη της ακροδεξιάς και η παταγώδης αποτυχία του Μακρόν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΑΣΟΚ - Μιχάλης Κατρίνης: Πέμπτη υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος12:14Πρέβεζα: Ο αγνοούμενος ψαράς εντοπίστηκε νεκρός12:01Πάτρα - Πατέρας 15χρονου στο “Πρωινό”: Δεν τον χτύπησα εγώ, έχει κακοποιηθεί στο σπίτι της μητέρας του (βίντεο)11:47Χίος: Φωτιά στη Σιδηρούντα - Μήνυμα του 112 για εκκένωση (βίντεο)11:34Μοσχάτο - Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακό χάος λόγω καραμπόλας 6 οχημάτων 11:21Ισμαήλ Κανταρέ: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας11:07ΠΑΣΟΚ: Η Μιλένα Αποστολάκη θα είναι υποψήφια Πρόεδρος του κόμματος10:54Αλέκος Φλαμπουράρης: με έφραγμα στο νοσοκομείο10:40Κακοκαιρία - Ελβετία: Κύπριοι μαθητές εγκλωβίστηκαν σε ξενοδοχείο10:27Άγιοι Ανάργυροι - Κοσμάς και Δαμιανός: Ο βίος και το τέλος των δύο αδελφών10:13Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων10:00ΦΠΑ - Καφές: οι ανατιμήσεις και η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με τις διευκρινίσεις09:46Λαμία: Στο νοσοκομείο ανήλικη μετά από κατανάλωση αλκοόλ09:33Εκλογές - Γαλλία: Το “Βατερλώ” του Μακρόν και οι συμμαχίες στον β' γύρο09:19Χαλκιδική: Μπουρίνι ξηλώνει τις ομπρέλες beach bar (βίντεο)09:06Εορτολόγιο - 1 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα08:52Φωτιά - Ζάκυνθος: Διασκέδαζαν σε πανηγύρι κάτω από το πύρινο μέτωπο! (βίντεο)08:39Ακρίβεια - Τροπολογία: Παράταση στα μέτρα για τις τιμές, αύξηση στα πρόστιμα για παραβάτες08:26ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 5 Ιουλίου08:12IRIS - Επιχειρήσεις: Παράταση για την σύνδεση με το σύστημα άμεσων πληρωμών07:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο