LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2024 17:57

Κηφισιά - Τραυματισμός μαθητή σε σχολείο: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υλικό της υπόθεσης δεν υπάρχουν ακόμα η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις από γονείς μαθητών ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που έχει ήδη ζητηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την Αστυνομία.

Κηφισιά - πόρτα - σχολείο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ατύχημα με την πτώση της σιδερένιας σε σχολείο της Κηφισιάς διέταξε ο εισαγγελέας ο οποίος παράλληλα έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το περιστατικό χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η εισαγγελική εντολή είναι με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης να συλλέγουν όλα τα στοιχεία ώστε να συμπληρωθούν βασικά τμήματα της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υλικό της υπόθεσης δεν υπάρχουν ακόμα η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις από γονείς μαθητών ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που έχει ήδη ζητηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την Αστυνομία. Επίσης δεν έχουν περιληφθεί τα στοιχεία για το πώς παρελήφθη το έργο της τοποθέτησης της νέας καγκελόπορτας, δηλαδή από ποιον υπεύθυνο, με ποιον τρόπο κλπ.

Έτσι είναι πιθανό η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ανάθεση/υλοποίηση του επίμαχου έργου.

“O εργολάβος δεν έβαλε ποτέ κάποιο προστατευτικό”

Προβληματισμό έχει προκαλέσει ο τραυματισμός μαθητή σε χώρο σχολείου από πόρτα καθώς δεν τηρήθηκε όπως καταγγέλλεται κανένα μέτρο ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, η παλιά πόρτα που υπήρχε στο σημείο του δημοτικού σχολείου αντικαταστάθηκε και η καινούργια που τοποθετήθηκε καταπλάκωσε μαθητές με τον έναν ανήλικο να τραυματίζεται και να μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Για το περιστατικό αυτό συνελήφθησαν τρεις άνδρες την Τρίτη το απόγευμα με την κατηγορία της πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ο εργολήπτης σιδηρουργός που είχε αναλάβει το έργο, και οι δύο γιοι του οι οποίοι απασχολήθηκαν στη συγκεκριμένη εργασία.

Για το περιστατικό, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από γονείς και δασκάλους έξω από το δημαρχείο Κηφισιάς, το πρωί της Τετάρτης.

Όπως περιέγραψε εκπαιδευτικός του σχολείου, "ο εργολάβος παρέδωσε τα κλειδιά της καινούργιας πόρτας, η πόρτα άνοιξε κανονικά την ώρα του σχολάσματος και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου η πόρτα έπεσε πάνω στα παιδιά. Ο εργολάβος δεν είπε ότι δεν πρέπει να πλησιάσει κανείς την πόρτα ποτέ, δεν έβαλε κανένα προστατευτικό στην πόρτα, δεν έδωσε καμία οδηγία, παρέδωσε το κλειδί και έφυγε”.

Η εκπρόσωπος των γονέων του σχολείου, Ανέτα Κατσάπη, είπε. “Ακόμα και αν αυτά που λέει ο εργολάβος είναι σωστά με ποια συνείδηση μπορεί να αφεθεί ένα ημιτελές έργο σε έναν χώρο που βρίσκονται παιδιά δημοτικού. Ακόμα και αν το έργο δεν είχε τελειώσει, θα έπρεπε να υπάρχει ένας άνθρωπος στο σημείο να φυλάει έτσι ώστε να μην πλησιάσει παιδί. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες στα αδικαιολόγητα”.

Ακόμη οι γονείς επεσήμαναν ότι δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει στο σχολείο καθώς είχε πέσει ψευδοροφή από το ταβάνι τον Φεβρουάριο του 2024 και με μεγάλες πιέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση αποκαταστάθηκε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Ιστιοπλόος που αγνοείτο εντοπίστηκε σώος06:56Μέση Ανατολή: Νέα πυρά μεταξύ Λιβανικής Χεζμπολά και Ισραήλ06:42Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα: Η ιστορία της γιορτής της πατρότητας06:28Εορτολόγιο - 16 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:14Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Κυριακή06:00Euro 2024: Η Ιταλία κέρδισε με ανατροπή την Αλβανία (εικόνες)23:59Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση για τα νομικά πρόσωπα23:45Κάτω Πατήσια: Φωτιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβισμός ατόμων από την Πυροσβεστική23:31Πέθανε ο Κέβιν Κάμπελ23:17Ουκρανία: Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ρωσία για απαγωγή παιδιών και παράνομες υιοθεσίες23:05Στεφανίδη: Η έκκληση στον Μητσοτάκη και η παρέμβαση Λιβάνιου22:50Athens Pride 2024: Χρώματα και συνθήματα στην παρέλαση υπερηφάνειας (εικόνες)22:36Η Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης της Κάσου22:22Ρέθυμνο: Νεκρός βρέθηκε καπετάνιος σε πλοίο22:07TikTok: Πως ευθύνεται για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη21:53Χανιά: Άγρια συμπλοκή με... ξύλο και πυροβολισμούς σε μίνι μάρκετ (εικόνες)21:40Πέθανε ο Ελευθέριος Καλογιάννης21:26Συνελήφθη 52χρονος με καταδίκες φυλάκισης πάνω από 35 χρόνια21:12Euro 2024: Η Ισπανία κέρδισε εύκολα την Κροατία (εικόνες)20:58Ερντογάν για Eurofighter: Η Γερμανία έχει πλέον μαλακώσει σε αυτό το θέμα20:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο