LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Μαΐου 2024 09:44

Ευρωεκλογές - Επιστολική ψήφος: ο φάκελος έχει χαρακτηριστικά που δεν αντιγράφονται (βίντεο)

Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Νάσο Μπαλέρμπας για τη διαδικασια της επιστολικής ψήφου.

Επιστολική ψήφος

Ο Νάσος Μπαλέρμπας, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” για την επιστολική ψήφο ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο Γενικός Γραμματέας, μίλησε για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου και το πώς θα παραδίδονται οι φάκελοι.

Όπως είπε μεταξύ άλλων “202.515 είναι όσοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο από αυτούς οι 50.200 είναι οι Έλληνες του εξωτερικού” και είπε ότι είναι πάρα πολύ ικανοποιητική οι αριθμοί καθώς είναι κάτι καινούργιο.

“Το υλικό της επιστολικής ψήφου θα παραδοθεί στη διεύθυνση που δήλωσε ο ψηφοφόρος”, είπε ακόμη και διαμιράζεται μέσω των ΕΛΤΑ και μίας ιδιωτικής εταιρείας.

“Υπάρχουν κάποια ζητήματα σε μικρά χωριά ή σε ακριτικά νησιά που δεν έχουν διευθύνσεις. Εκεί έχουν δηλωθεί κάποιες διευθύνσεις του κοινοτικού καταστήματος ή κάποιων καταστημάτων…” τόνισε ακόμη.

Η παραλαβή όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας τα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνει έναν φάκελο ο οποίος θα περιλαμβάνει άλλους δύο φακέλους. Ο ένας θα είναι ονοματοποιημένος και θα είναι ο φάκελος της επιστροφής και ο δεύτερος θα είναι ο φάκελος ψηφοφορίας ανώνυμος και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να αντιγραφούν από κανέναν, με σχεδόν χαρακτηριστικά χαρτονομίσματος”.

“Ένας από τους δύο φακέλους που θα περιέχονται στο υλικό που θα παραλάβει ο ψηφοφόρος θα έχει τους αποκλειστικούς κωδικούς για την ψήφο”, επεσήμανε και συνέχισε δηλώνοντας πως η επιστολική ψήφος θα πραγματοποιείται με συστημένη αλληλογραφία και ταυτοπροσωπία”.

“Μέχρι τις 3 ή 4 Ιουνίου θα πρέπει να έχει φύγει ο φάκελος, ενώ εκτός επικράτειας η καταληκτική ημερομηνία είναι 28 Μαΐου”, ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Η “μπάλα” βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ, λέει η Χαμάς

Λινού: Δεν πρέπει να ανακατεύουμε την επιστημονική γνώση με την πολιτική

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: Ο δρόμος προς την ΕΕ περνάει και από τη χώρα μαςΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Ξεκάθαρο μήνυμα στα Σκόπια απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της αποψινής ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ,

Φωτιά στο εργοστάσιο των σχολικών γευμάτων: Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκλειστικά στον ΑΝΤ1Χθες 19:25 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ μίλησε αποκλειστικά στον ANT1 καθώς ο οργανισμός θα έκανε σήμερα έλεγχο στις εγκαταστάσεις του.

Εκλογοδικείο: Βουλευτής της ΝΔ χάνει την έδρα του - Αναβολή για τους ΣπαρτιάτεςΧθες 17:04 | Ειδήσεις

Ποιοις εκλεγμένος βουλευτής με την ΝΔ εκπίπτει του αξιώματος του, μετά από ένσταση υποψήφιου στον ίδιο συνδυασμό. Ποιές ενστάσεις των Σπαρτιατών δεν συζητήθηκαν.

Φωτιά στο Μάτι - 112: Ο “κυκεώνας” καθυστερήσεων για το σύστημα που θα έσωζε ζωές, εάν...Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 14:58 | Ειδήσεις

Τι προκύπτει από την έρευνα σε εκατοντάδες επίσημα έγγραφα, για τις συνεχείς αναβολές στην έναρξη λειτουργίας του “112”, την πολιτική αντιδικία και την ολοκλήρωση με καθυστέρηση ετών, που φέρεται να “κόστισε” πολλές ανθρώπινες ζωές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Diddy: Ναι, χτύπησα τη σύντροφό μου - Είμαι αδικαιολόγητος23:59Βρετανία - Σούνακ για σκάνδαλο με μολυσμένο αίμα: Ημέρα ντροπής για το κράτος23:50Ρόδος: Νεαροί τουρίστες αποπειράθηκαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από Α.Τ23:40Άρης: Υπέταξε τον Προμηθέα στην παράταση 23:29Μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: Ο δρόμος προς την ΕΕ περνάει και από τη χώρα μας 23:15Παράνομη διακίνηση μεταναστών: Συνελήφθη ηγετικό μέλος του κυκλώματος23:01Ηλεία: Νεκρή εντοπίστηκε εργάτρια γης μέσα σε αρδευτικό κανάλι22:48Τουρκία - Ερντογάν: Θα επιδιώξουμε συμβιβασμό με την Ελλάδα22:34Ασπρόπυργος: Θύμα βιασμού έπεσε 27χρονη μέσα σε λεωφορείο εταιρείας 22:20Πόνος στη σπονδυλική στήλη και το γόνατο: Σύγχρονες επεμβάσεις - minimal χειρουργικές τεχνικές22:06Χανιά: Σεισμός στα Φαλάσαρνα 21:52Ιράν - Προεδρικές Εκλογές: Πότε αναμένεται να διεξαχθούν21:37Λαμία - ΕΟΔΥ: Τι εντοπίστηκε στα δείγματα φαγητού που στάλθηκαν για ανάλυση21:23Ινστιτούτο Αστρονομίας - Αφρικανική σκόνη: Μεγαλύτερες οι συγκεντρώσεις τον Μάϊο 21:09Μητσοτάκης στο TikTok για το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ: Τρία στα τρία οι προβλέψεις μου!20:55Πετράλωνα - απόπειρα βιασμού καθαρίστριας : “Η κοπέλα ήταν αναστατωμένη και ματωμένη στο πρόσωπο” (βίντεο) 20:40ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 170 σημεία 20:27ΗΠΑ: 1 στους 4 εφήβους καταναλώνει καφεΐνη καθημερινά20:13Ιταλία: Γυναίκα φέρεται να δολοφόνησε το νεογέννητο παιδί της 19:59Ελβετία: Πέθανε κοριτσάκι που εντοπίστηκε αναίσθητο σε δάσος19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο