LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2024 15:27

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι και όλες στην απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου

“Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες δίνουμε βροντερό παρών στις κινητοποιήσεις”, σημειώνει το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Διαδήλωση - ντουντούκα

Ανακοίνωση-κάλεσμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου.

"Δίνουμε βροντερό παρών στις κινητοποιήσεις και απαιτούμε να μπει ένα τέλος στις πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «απαιτούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δουλειά δικαιώματα, πραγματικές αυξήσεις των μισθών και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Την Τετάρτη 17 Απριλίου συμμετέχουμε στην απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία και ενώνουμε τη φωνή μας με τα συνδικάτα. Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες,  συνταξιούχοι, νέοι και νέες δίνουμε βροντερό παρών στις κινητοποιήσεις και απαιτούμε να μπει ένα τέλος στις πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Απαιτούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δουλειά δικαιώματα, πραγματικές αυξήσεις των μισθών και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Διαδηλώνουμε όλοι και όλες μαζί για να μπει  τέλος:

  • Στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη συρρίκνωση των συλλογικών συμβάσεων, στα ωράρια λάστιχο, στις απλήρωτες υπερωρίες, στις ανεξέλεγκτες απολύσεις και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Στην ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία και την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών.
  • Στην απαξίωση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και την ακραία ενταντικοποίηση της εργασίας που οδηγούν σε  συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα.
  • Στη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από τα καθηλωμένα εισοδήματα και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια.
  • Στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Στην κυβερνητική ανοχή στην  αισχροκέρδεια και του πλουτισμού των λίγων σε βάρος των κοινωνίας.

Υψώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε:

  • Κατώτατο μισθό 900 ευρώ και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Πάταξη της κερδοσκοπίας και μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στη φτώχεια και την ακρίβεια. Στήριξη των ανέργων και  των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
  • Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, συνεχείς ελέγχους για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, όλοι και όλες μαζί στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για αξιοπρεπή ζωή και εργασία. Για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Για να μπει επιτέλους τέλος στην πιο ακραία αντικοινωνική και αντεργατική   πολιτική   που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια στη χώρα

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: εξιτήριο για τον 39χρονο

Γιάννης Μαρκαντωνάκης: “Έφυγε” από τη ζωή ο γλύπτης και εικαστικός


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούςΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Τόσο στην Αθηνών-Λαμίας όσο και στην Αθηνών-Κορίνθου, η επιστροφή διεξάγεται πλέον με ομαλές ταχύτητες και χωρίς ουρές.

Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)Χθες 18:06 | Ειδήσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονηςΣήμερα 06:57 | Ειδήσεις

Πού εντοπίζονται για τελευταία φορά τα ίχνη της. Η ανακοίνωση από "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

Champions League: Η Ντόρτμουντ έριξε στο καναβάτσο την Παρί Σεν ΖερμένΣήμερα 06:27 | Ειδήσεις

Οι Γερμανοί πέρασαν στον τελικό της διοργάνωσης, με τους Γάλλους να τα βάζουν με την ατυχία τους, καθώς είχε συνολικά έξι δοκάρια στις 2 αναμετρήσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης07:17Εορτολόγιο – 8 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:03Champions League: Η Ντόρτμουντ έριξε στο καναβάτσο την Παρί Σεν Ζερμέν06:50Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 152 σημεία06:36Eurovision 2024: Η Κύπρος πέρασε στον τελικό06:23Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη06:09Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια σε δήλωση αγάπης θαυμάστριας του23:59Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείο23:44Euroleague - Final 4: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι και πάει Βερολίνο (εικόνες)23:29Χαλκιδική: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλία23:14Έξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούς22:59Πέθανε ο Κώστας Ματσακάς22:44Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν προκαλούν καρκίνο22:29Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς δολοφόνους παιδιών”: Ο Μητσοτάκης καλύπτει το “τζάκι Καραμανλή”22:14Η Τζάνετ Τζάκσον κάνει περιοδεία στην Ευρώπη21:59Ραφήνα – Τροχαίο: Νεκρός άνδρας από “καραμπόλα” παρκαρίσματος21:44Κασιδιάρης: Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο επικεφαλής του “Εθνικού Κόμματος - Έλληνες”21:30Δούκας για Μονή της Χώρας: Τα μνημεία ενώνουν την ανθρωπότητα, δεν την χωρίζουν21:19Θεσσαλονίκη: Φωτιές σε δύο λεωφορεία την ίδια μέρα21:08Σύνταγμα: Ένταση στην πορεία για τη Γάζα (εικόνες)20:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο