LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Μαρτίου 2024 14:38

Γάζα: Φορτηγά με αλεύρι έφτασαν σε περιοχές που δεν είχαν βοήθεια

Τι προειδοποίηση δίνουν οι υπηρεσίες αρωγής σχετικά με την κρίση λιμού στην περιοχή.

Γάζα - Ανθρωπιστική βοήθεια

Φορτηγά που μεταφέρουν αλεύρι έφθασαν στο βόρειο τμήμα της Γάζας για διανομή σε περιοχές που δεν είχαν καμία βοήθεια επί τέσσερις μήνες, όπως ανέφεραν σήμερα παλαιστινιακά ΜΜΕ, καθώς ο λιμός ελλοχεύει στον θύλακα και οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς αναμένεται να επαναληφθούν στο Κατάρ.

Αυτοκινητοπομπή 12 φορτηγών έφθασε στον βορρά χθες, Σάββατο --έξι φορτηγά στην Πόλη της Γάζας και έξι στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια-- μεταφέροντας προμήθειες για διανομή επίσης στις πιο βόρειες περιοχές της Μπέιτ Λαχίγια και της Μπέιτ Χανούν, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης και κάτοικοι.

Το συνδεόμενο με τη Χαμάς μέσο Home Front ανέφερε πως η βοήθεια διανέμεται από τις "Λαϊκές Επιτροπές", μια ομάδα που περιλαμβάνει ηγέτες ισχυρών κλαν στη Γάζα. Πηγή της Χαμάς δήλωσε πως η διαδρομή είχε ασφαλιστεί από προσωπικό ασφαλείας της Χαμάς.

Υπηρεσίες αρωγής έχουν προειδοποιήσει για το ότι περιοχές της Γάζας βρίσκονται ήδη αντιμέτωπες με λιμό, ενώ νοσοκομεία στον βορρά κάνουν λόγο για παιδιά που πεθαίνουν από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

Η κρίση λιμού έχει αυξήσει τη διεθνή πίεση στο Ισραήλ πέντε και πλέον μήνες μετά τη χερσαία και αεροπορική εκστρατεία του στη Γάζα, την οποία προκάλεσε η πολυαίμακτη επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, καθώς περισσότερες συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα έπειτα από συνομιλίες με τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα στην Ιορδανία πως ο μεγάλος αριθμός απωλειών αμάχων που θα προέκυπτε από μια τέτοια επίθεση θα καθιστούσε "πολύ δύσκολη" την περιφερειακή ειρήνη.

Πηγή που γνωρίζει σχετικά με τις συνομιλίες για εκεχειρία στο Κατάρ δήλωσε στο Reuters πως ο επικεφαλής της Μοσάντ --της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών-- θα συμμετάσχει στην αποστολή που παρακάθεται στις διαπραγματεύσεις με μεσολαβητές του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ και αναμένεται σήμερα στην Ντόχα.

Η Χαμάς παρουσίασε μια νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός την περασμένη εβδομάδα η οποία περιλαμβάνει την ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους. Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ θα συζητήσει την πρόταση προτού αναχωρήσει η αντιπροσωπεία.

Ο Νετανιάχου έχει ήδη πει πως η πρόταση βασίζεται σε "μη ρεαλιστικές απαιτήσεις", όμως Παλαιστίνιος αξιωματούχος που γνωρίζει για τις μεσολαβητικές προσπάθειες είπε πως οι πιθανότητες για μια συμφωνία φαίνονται καλύτερες, με τη Χαμάς να έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προτεινόμενη ανταλλαγή.

"Οι μεσολαβητές είδαν θετικά τη νέα πρόταση της Χαμάς. Ορισμένοι στο Ισραήλ εκτίμησαν πως η οργάνωση βελτίωσε κάπως την προηγούμενη θέση της και είναι τώρα στα χέρια του Νετανιάχου να πει αν επίκειται συμφωνία", είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αγία Σοφία: Έλληνας άνοιξε την ελληνική σημαία – Αντιδράσεις στην Τουρκία (εικόνες)

Ισλανδία: “Ξύπνησε” το ηφαίστειο ξανά (εικόνες)

Ζάκυνθος: Πατέρας κατηγορείται ότι ασελγούσε στην 6χρονη κόρη του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμουςΣήμερα 10:24 | Ειδήσεις

Ποια είναι η εικόνα σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Δυτική Μακεδονία;

Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)Σήμερα 10:26 | Ειδήσεις

Στόχος, όπως ανέφερε ο Υπουργός είναι η βελτίωση των ΜΜΜ και το 2026 ο κόσμος θα δει τη διαφορά, ενώ αυτό που εξετάζεται από την κυβέρνηση τώρα είναι το θέμα της κίνησης στους δρόμους.

Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικόΣήμερα 09:17 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακισθεί άλλα τέσσερα άτομα.

Παπασταύρου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαχρονική παθογένεια στις αγροτικές επιδοτήσεις είναι κάτι που μας απασχολεί όλουςΣήμερα 11:03 | Ειδήσεις

«Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, εκεί η κυβέρνηση δεν πέτυχε», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παπασταύρου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαχρονική παθογένεια στις αγροτικές επιδοτήσεις είναι κάτι που μας απασχολεί όλους11:38Θεσσαλονίκη: Εντοπίσθηκε και συνελήφθη δραπέτης των αγροτικών φυλακών11:24Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)11:10Αγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμους10:56Ρόδος: Ανήλικος μαθητής τραυματίστηκε σε συμπλοκή μετά από κατανάλωση αλκοόλ10:42Βόλος: Κινητήρας αυτοκινήτου πήρε φωτιά από βεγγαλικό10:28Βέλγιο: Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης10:14NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026 10:00Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων09:46Ουκρανία: Τραυματισμοί και μπλακάουτ προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση drone09:32Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 57χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο07:26Erasmus+: Συμφωνία με την ΕΕ για την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα07:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο