LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 13 Μαρτίου 2024 19:56

Τέμπη ένα χρόνο μετά: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Σέρρες (βίντεο)

 Σοκάρει το οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Σέρρες. Οι διαβάσεις παραμένουν αφύλακτες και τα αυτοκίνητα κόβουν κάθετα τις γραμμές, την ώρα που το τρένο πλησιάζει.


 


 


 







 Hellenic Train - Intercity - τρένο

Του Βαγγέλη Κοκολάκου.

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών και ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζει να βάζει φωτιά στην πολιτική αντιπαράθεση, σοκάρει το οδοιπορικό του ΑΝΤΕΝΝΑ στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Σέρρες.

Οι διαβάσεις παραμένουν αφύλακτες και τα αυτοκίνητα κόβουν κάθετα τις γραμμές, την ώρα που το τρένο πλησιάζει.

Η επιβατική αμαξοστοιχία 3633 η οποία εκτελεί το δρομολόγιο Σέρρες – Θεσσαλονίκη, μόλις έχει φτάσει στη Δοϊράνη.

Ο οδηγός του τραίνου σταματά. Ο φύλακας που επιβαίνει μαζί του, κατεβαίνει, σταματά αυτοκίνητα και φορτηγά, το τραίνο περνά. Σταματά ξανά και ο φύλακας ανεβαίνει για να συνεχίσει το ταξίδι του. Όπως φαίνεται και στην αυτοψία του ΑΝΤ1, το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό.

Δευτερόλεπτα πριν είχαν διασχίσει με ταχύτητά, τις γραμμές στο αφύλακτο σημείο μεγάλα φορτηγά, καθώς πολύ κοντά βρίσκεται το τελωνείο στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής στον ΑΝΤ1, εδώ και έναν χρόνο ζουν υπό τον φόβο τροχαίου ατυχήματος.

Η διάβαση στη Δοιράνη δεν είναι η μόνη αφύλακτη στο νομό Κιλκίς. 4,5 χιλιόμετρα πιο κάτω στο χωριό Ακρίτας, η διάβαση παραμένει και αυτή αφύλακτη και χώρις προστατευτικές μπάρες.

Η μπάρα στον Ακρίτα, είναι πεταμένη και σπασμένη στα χωράφια, τα καλώδια εκτεθειμένα και οι κολώνες σκουριασμένες.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ τα συστήματα ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στις συγκεκριμένες διαβάσεις είναι μέχρι και 30 ετών με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ανταλλακτικά για την επισκευή τους σε περίπτωση βλάβης. Μάλιστα από τον Οργανισμό, υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν στο εμπόριο πλακέτες της εποχής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς για να δοθεί λύση απαιτούνται 6,5 εκατομμύρια ευρώ για ενενήντα αυτόματα συστήματα, τα οποία ακόμη και αν εξασφαλιστούν, σήμερα, θα χρειαστούν τουλάχιστον δυόμισι χρόνια για να λειτουργήσουν.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ - Tik tok: Ένα βήμα πιο κοντά στην απαγόρευσή του - Πέρασε από την Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο

Κύπρος - Μονή: Ηγούμενος και μοναχός φτιάχνουν “θεϊκό μύρο” για τα “θαύματα” (βίντεο)

Κάσος: Ανακαλύφθηκαν αρχαία χιλιάδων ετών στον βυθό (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο