LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2024 23:08 | Ανανέωση: 24 Νοεμβρίου 2024 23:58

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Φάμελλος: Θα χτίσουμε το σπίτι μας από την αρχή

Παρότι δεν πέρασε το 50%, ο Σωκράτης Φάμελλος αναδείχθηκε νικητής στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την συναίνεση του Παύλου Πολάκη να μην υπάρξει δεύτερος γύρος. 

ΣΥΡΙΖΑ - Σωκράτης Φάμελλος

Νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος από την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών.

Παρότι δεν συγκέντρωσε το 50%+1 ψήφο που απαιτείτο, η οριακή του απόσταση από το εν λόγω ποσοστό και η διαβούλευση της Κουμουνδούρου με τον Παύλο Πολάκη, οδήγησαν στην ανάδειξη του κ. Φάμελλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΚΕΦΕ στο 99% της ενσωμάτωσης, συγκέντρωσαν ο Σωκράτης Φάμελλος 49,41% και ο Παύλος Πολάκης 43,51% των ψήφων.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Φάμελλος

Δείτε εδώ το βιογραφικό του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανακοίνωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, συνολικά στον πρώτο γύρο των εκλογών ψήφισαν 70.152 άτομα και από την ενσωμάτωση του 99% των ψηφισάντων, προκύπτουν τα εξής ποσοστά:

  • Σωκράτης Φάμελλος: 49,41%
  • Παύλος Πολάκης: 43,51%, 
  • Νικόλας Φαραντούρης: 5,09%
  • Απόστολος Γκλέτσος: 1,99%. 

 Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Αποτελέσματα - 100%

Οι πρώτες δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου

«Θα μου επιτρέψετε να είμαι πολύ συγκεκριμένος Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες  όλους του προοδευτικούς πολίτες. Είναι μια καλή μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, μια καλή μέρα για την Αριστερά, μια καλή μέρα για την προοδευτική παράταξη. Οι εκλογές αποτελούν για την χώρα μας ένα μεγάλο δημοκρατικό γεγονός και δίνουν και ένα παράδειγμα που θα έχει πολλούς αποδέκτες. Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψήφιούς μου. Αποδείξαμε ότι έχουμε την επάρκεια να διοργανώσουμε αυτήν την εκλογική διαδικασία, πάρα τον λίγο χρόνο που είχαμε στην διάθεση μας» ανέφερε αρχικά ο κ.Φάμελλος.

Όπως τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, «σε αυτές τις εκλογές η μεγάλη συμμετοχή και οι νέες εγγραφές έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και είναι όρθιος. Είναι μια ώρα χαράς γιατί τα χαμόγελα επέστρεψαν αλλά είναι και μια ώρα ευθύνης. Γι’ αυτό και δεν πανηγυρίζουμε αλλά έχουμε μια πλήρη συναίσθηση των αναγκών της κοινωνίας. Εμείς είμαστε εδώ. Όλοι δώσανε σήμερα μια εμφατική απάντηση και είναι εδώ για να πατήσουν το κουμπί της επανεκκίνησης. Θα χτίσουμε ξανά το σπίτι μας από την αρχή. Ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ όμως».

Κατέληξε λέγοντας «νιώθω μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Είναι μια μέρα που αξίζει να χαμογελάμε. Εγγυώμαι ότι μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες  θα υπηρετήσουμε και την ενότητα αλλά και την ενότητα στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιο δυνατός και μέσα στη βουλή και έξω από την βουλή. Θα επιστέψει κάτι που μας έλειψε και κάτι που χρειαζόμαστε: η υπερηφάνεια. Βλέπετε δίπλα μου το μαζί που μας ενώνει. Το μαζί είναι εδώ και ξεκινάμε από απόψε».

Παύλος Πολάκης - Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ

Οι αντιδράσεις των ανθυποψηφίων του

Μήνυμα ενότητας έστειλε με δηλώσεις του έξω απο την Κουμουνδούρου ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος καίτοι επεσήμανε πως το 43,5% είναι ισχυρό ποσοστό και θα σταθεί αντάξιος των προσδοκιών όσων των τίμησαν με την ψήφο τους, δήλωσε στρατιώτης της παράταξης και τόνισε ότι δεν χρειάζεται δεύτερος γύρος, παρότι υπολείπονται ορισμένες ψήφοι για να περάσει το 50% ο Σωκράτης Φάμελλος, καταλήγοντας πως «πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι».

«Γιορτή δημοκρατίας για το κόμμα», χαρακτήρισε ο Νίκος Φαραντούρης την εκλογική διαδικασία λέγοντας ότι η διαδικασία εξελίχθηκε σε «ηχηρό μήνυμα για φυγή προς τα εμπρός, το οποίο πρέπει να το πάρουμε όλοι και να εργαστούμε σε αυτή την κατεύθυνση».

ΣΥΡΙΖΑ - Νικόλας Φαραντούρης

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Γκλέτσος

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Γκλέτσος επεσήμανε ότι η υποψηφιότητα του είχε συγκεκριμένο στόχο και «πιστεύω να έχουμε καταλάβει όλοι την αποστολή και τον ρόλο που είχα σ αυτή την διαδικασία. Ήθελα να υπηρετήσω την συμμετοχή».

Ειδήσεις σήμερα:

Η “επανάσταση των ρομπότ”: Πως η τεχνητή νοημοσύνη τα... έπεισε να σταματήσουν να δουλεύουν (βίντεο)

Νεκρά βρέφη - Ειρήνη Μουρτζούκου στον ΑΝΤ1: Υπάρχει ένα στοιχείο να δείχνει ότι το έχω κάνει εγώ; (βίντεο)

Κρήτη: Η σύλληψη του γαμπρού λίγο πριν τον γάμο, οι 2000 καλεσμένοι και οι 14 κουμπάροι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οποιοδήποτε σχέδιο άμυνας θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σύνορα της ΕυρώπηςΧθες 19:22 | Ειδήσεις

Τι υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι συζητήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)Χθες 23:58 | Ειδήσεις

 Ο ΠΑΟΚ όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το 1-0 και στο τέλος του ημιχρόνου ισοφαρίστηκε με γκολ του Ιάγκο Άσπας με κεφαλιά από κοντινή απόσταση.

Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)Χθες 22:50 | Ειδήσεις

Στο σημείο έχουν σημειωθεί και επεισόδια, με κουκουλοφόρους να πετάνε μολότοφ στα ΜΑΤ.

Λάουρα Κοβέσι: Η διαφθορά υπάρχει παντού, όχι μόνο στην ΕλλάδαΧθες 11:54 | Ειδήσεις

Αιχμές για προσπάθεια εκφοβισμού προκειμένου να σταματήσουν οι έρευνες, άφησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελέας, Λάουρα Κόβεσι, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα στο τρίτο τελωνείο Πειραιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αταμάν: Ο Όσμαν έκανε προπόνηση, θα δούμε πώς είναι η κατάστασή του και θα αποφασίσουμε06:28Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones06:14Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)23:59Euroleague: Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στη Μαδρίτη23:50Conference League: Η Τσέλιε "έσπασε" το αήττητο της ΑΕΚ23:43Μάντσεστερ: 35χρονος Βρετανός ο ύποπτος για την επίθεση στη συναγωγή – Τέσσερις συνολικά συλλήψεις23:39Πυροσβεστική: Παραπάνω από 80 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας23:25Europa League: Ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για ΘΕΛΤΑ - ΠΑΟΚ (βίντεο)23:11Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)23:03ΗΠΑ: Νεκρός ένας 17χρονος – Οι φίλοι του τον πέρασαν για σκίουρο και τον πυροβόλησαν22:49Γάζα: Ο Νετανιάχου συγχαίρει τις ναυτικές δυνάμεις για την αναχαίτιση του στολίσκου22:35Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Ηττήθηκε με ανατροπή στο ΟΑΚΑ22:21Ζάκυνθος: Υπάλληλος καθαριότητας έκλεψε κοσμήματα από δωμάτιο ξενοδοχείου και συνελήφθη22:07Πανόρμου: Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στα ΜΑΤ21:53Βόλος: Κακοποιούσε τον σκύλο του στη μέση του δρόμου21:39Ρωσία: Ο Πούτιν υπόσχεται άμεση αντίδραση εάν η Ευρώπη προκαλέσει τη Μόσχα21:11Λονδίνο: Εκκενώθηκε για ώρες ο μεγάλος σταθμός Εuston (εικόνες)20:57Χάρης Δούκας - Δήμος Αθηναίων: "Βραβείο Δημοκρατίας" στον Γκίντεον Λέβι20:42Μητσοτάκης: Οποιοδήποτε σχέδιο άμυνας θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σύνορα της Ευρώπης20:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο