LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Μαρτίου 2024 10:18 | Ανανέωση: 12 Μαρτίου 2024 10:26

Κύπρος - Γάζα: Έφυγε το πρώτο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια (βίντεο)

Απέπλευσε από την Λάρνακα το πρώτο πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα.

Κύπρος - Γάζα - πλοίο - ανθρωπιστικη βοηθεια - Αμάλθεια

Το πρώτο πλοίο που μεταφέρει σχεδόν 200 τόνους τροφίμων στη Λωρίδα της Γάζας αναχώρησε σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος με στόχο να ανοίξει μία νέα θαλάσσια οδός προκειμένου να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα που κινδυνεύουν από λιμό.

Το πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms, το οποίο μεταφέρει περίπου 200 τόνους αλεύρι, ρύζι και πρωτεΐνη, «απέπλευσε» περίπου στις 08:50, δήλωσε η Λάουρα Λανούτσα, εκπρόσωπος Open Arms.

Την αποστολή χρηματοδοτούν κυρίως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οργανώνεται από την μκο του Αμερικανοϊσπανού σεφ Χοσέ Άντρες World Central Kitchen (WCK), ενώ η ισπανική μκο Proactiva Open Arms προσέφερε το πλοίο.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια θαλάσσια λεωφόρο πλοίων και φορτηγίδων γεμάτων με εκατομμύρια γεύματα τα οποία θα κατευθύνονται χωρίς διακοπή προς τη Γάζα», δήλωσαν ο Αντρές και η Έριν Γκορ, στέλεχος της οργάνωσης WCK, σε ανακοίνωσή τους.

Οι μκο σκοπεύουν να πάνε τη βοήθεια απευθείας στη Γάζα, η οποία έχει αποκλειστεί από τον έξω κόσμο μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ έπειτα από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Καθώς στη Γάζα δεν υπάρχει λιμάνι, η WCK επεσήμανε ότι δημιουργεί μια προβλήτα χρησιμοποιώντας υλικά από τα κατεστραμμένα κτίρια του θύλακα. Πρόσθεσε εξάλλου ότι έχει συγκεντρώσει ακόμη 500 τόνους βοήθειας στην Κύπρο, την οποία επίσης σκοπεύει να μεταφέρει στη Γάζα.


Ειδήσεις σήμερα:

Εξεταστική για Τέμπη - Κωνσταντοπούλου: Προσπαθώ να αποτρέψω την συγκάλυψη

Τέμπη - Βορίδης: Ο σταθμάρχης και οι μηχανοδηγοί φταίνε για την τραγωδία, όχι ο Καραμανλής

Παλαιοχριστιανοί - Πατέρας 15χρονου: Εξαφανίστηκε το παιδί μου και με έβαλαν να προσέχω άλλο παιδί της δομής! 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης για Τουρκία: Ο διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (βίντεο)Σήμερα 13:22 | Ειδήσεις

Τι είπε στους δημοσιογράφους για μια σειρά ζητημάτων της κυβερνητικής επικαιρότητας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Σιλιάνοφσκα: Το ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας “αδειάζει” την Πρόεδρο της χώραςΣήμερα 12:38 | Ειδήσεις

Το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του διατυπώνει την τη σταθερή αποφασιστικότητα της χώρας για την απερίφραστη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της θύρας 7Σήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Η ΕΛΑΣ θεωρεί πως ο 36χρονος, με το παρατσούκλι “Ρουμάνος”, ήταν ο ενορχηστρωτής πίσω από την δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη.

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Η “χημεία”, η Μονή της Χώρας και οι δηλώσειςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Το επίσημο πρόγραμμα και οι προσδοκίες από το ραντεβού των δύο ηγετών στην Άγκυρα. Ποιοι είναι οι στόχοι της ελληνικής αποστολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ δεν συνέβη14:17Καρκίνος ωοθηκών: Τα ασαφή συμπτώματα14:03Μαρινάκης για Τουρκία: Ο διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (βίντεο)13:49“Rouk Zouk”: Ευκαιρία για ρεβάνς στην εβδομάδα δεύτερης ευκαιρίας13:36Χαλκίδα – Καταγγελία: Ξυλοκόπησε τη μητέρα του στη “Γιορτή της Μητέρας”13:22Σιλιάνοφσκα: Το ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας “αδειάζει” την Πρόεδρο της χώρας13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις της Δευτέρας και οι εκπλήξεις (βίντεο)12:54Μητέρα Κυριακής Γρίβα: Θέλω να αυτοκτονήσω, να βρω την ψυχη του παιδιού μου (βίντεο)12:40Λάρισα: Πλάκωσαν διαιτητή σε αγώνα τοπικού (εικόνες)12:27Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της Θύρας 712:13Θεσσαλονίκη - Καταγγελία: Παρενοχλούσε την 12χρονη κόρη της συντρόφου του12:00Λάρισα: Πήγε στην τράπεζα 40000 ευρώ που κλάπηκαν στην... Λιβύη11:47Eurovision - Μαρίνα Σάττι: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την επιστροφή στην Ελλάδα (βίντεο)11:33Επικοινωνία Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη πριν την συνάντηση με τον Ερντογάν11:20ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας 11:06Ρώμη - Σάκκαρη: Η αντίπαλος στις “16”10:53Γιος Μπελέρη για επίσκεψη Ράμα: Ήρθε να προκαλέσει και να τρομοκρατήσει10:39Είναι πραγματική απειλή το βέτο;10:26Touramical: Πολυτελή αγωνιστικά αυτοκίνητα - αντίκες στην Θεσσαλονίκη (εικόνες)10:12Βόρεια Μακεδονία: “Η ορκωμοσία Σιλιάνοφσκα είναι νομικά άκυρη”09:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο