LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 07 Μαρτίου 2024 12:40

Απογευματινά χειρουργεία: Την Τρίτη στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” η πρώτη επέμβαση

Διαβάστε τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης για τα απογευματινά χειρουργεία και για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα.

Εγχείρηση - επέμβαση - χειρουργείο

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι πάρα πολύ περήφανος και αισθάνομαι ευτυχής που την Τρίτη, γύρω στις 16:00-17:00, θα είμαστε με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι κάτι που συζητάμε να το κάνουμε στην Ελλάδα από το 1992».

Έχει ενδιαφέρον ότι το πρώτο απογευματινό χειρουργείο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», δηλαδή στο νοσοκομείο με τις μεγαλύτερες αναμονές για χειρουργείο στην Ελλάδα, συνέχισε ο Α.Γεωργιάδης. Όπως είπε, «αυτό το νοσοκομείο που έχει τις μεγαλύτερες αναμονές είναι και το πρώτο που θα οργανώσει απογευματινά χειρουργεία. Άρα, ο κόσμος που περίμενε πάρα πολύ καιρό να χειρουργηθεί σε αυτό το νοσοκομείο, τώρα θα μπορεί να χειρουργηθεί γρηγορότερα. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάνε απογευματινά χειρουργεία και στον Ευαγγελισμό και σε πολλά άλλα νοσοκομεία».

Επίσης ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε πως αύριο θα γίνει, στις 15:30, τηλεδιάσκεψη με όλους τους Διοικητές ώστε να συζητηθούν οι διαδικασίες για το πως θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία.

Ακόμη ο Άδ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα περιστατικά μηνιγγίτιδας στην Πάτρα, είπε : «Έχουμε στείλει σήμερα έκτακτο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Πάτρα για τον περιορισμό της μηνιγγίτιδας. Υπάρχουν 12 κρούσματα μηνιγγίτιδας σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 3 στην Πάτρα. Υπάρχει ανησυχία διότι η μηνιγγίτιδα είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια, όμως δεν υπάρχει λόγος πανικού».

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Έκλεψαν μάνα παιδιού ΑμεΑ την ώρα που πέρναγε το αμαξίδιο απέναντι

Ερυθρά Θάλασσα: Φονική η επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο

Όλυμπος: Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη ΠαρασκευήΣήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Ουρές σχηματίζουν οι Αθηναίοι σε κάθε σημείο διαφυγής του από την πρωτεύουσα.

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΧθες 21:18 | Ειδήσεις

Με αλλαγές στα δρομολόγια, μικρότερη συχνότητα και με ολοκλήρωση της βάρδιας νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο θα κινηθούν τα ΜΜΜ έως τα μέσα της εβδομάδας της Διακαινησίμου.

ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)Σήμερα 10:09 | Τοπικά Νέα

"Τελευταίο αντίο" λένε συγγενείς και φίλοι στην συνεπιβάτιδα της μηχανής, που έχασε την ζωή της, σε τροχαίο, στον ΒΟΑΚ. Πως συνέβη η τραγωδία. 

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Δέμα με... κροτίδες εισαγωγής παρέλαβε 50χρονη (εικόνες)12:45Μεταναστευτικό: Κι άλλη βάρκα έφτασε στην Κρήτη12:32“Παγιδευμένοι”: Το μακάβριο εύρημα για τον Σταύρο (βίντεο)12:18Πέλλα: Φωτιά σε μαντρί έκαψε ζωντανά δεκάδες πρόβατα12:05Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος πυροβόλησε σκύλο11:51Βόλος – Καταγγελία: Προσπάθησαν να αρπάξουν το παιδί μου έξω από εμπορικό (βίντεο)11:38Τέμπη: Μήνυση κατά Μητσοτάκη και υπουργών από συγγενείς θυμάτων11:24ΝΒΑ: Οι Μπακς αποκλείστηκαν με τον Αντετοκούνμπο στον...πάγκο11:11Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα10:57“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)10:44Γάζα: Η Χαμάς “βλέπει” με…θετικό βλέμμα την πρόταση εκεχειρίας 10:31ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)10:17Μεγάλη Παρασκευή: Κορυφώνεται το Θείο Δράμα10:04Ολυμπιακός: “Αποθέωση” στο αεροδρόμιο για το 4-2 επί της Άστον Βίλα (εικόνες)09:50Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη Παρασκευή09:37“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)09:23Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα09:10Μεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτων08:57“FindDoctors” - Αιματολογικές εξετάσεις: H πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού08:43Μάτι: Από την αρχή08:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο