LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2024 14:36 | Ανανέωση: 27 Φεβρουαρίου 2024 16:35

Κασσελάκης για Τέμπη: Δεν θα ξεχάσουμε το μεγάλο έγκλημα

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνάντηση με το Προεδρείο της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Κασσελάκης - ΠΟΕ - ΟΤΑ

Με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ, (ΠΟΕ-ΟΤΑ) συναντήθηκε στα γραφεία του κόμματος την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δήλωσε:

«Να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ΠΟΕ - ΟΤΑ που ήρθαν εδώ στο “Μίμης Δαρειώτης”, όπως λέγεται το κτίριό μας, για μια πολύ παραγωγική συνάντηση. Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε ένα κοινωνικό κράτος με ενισχυμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πρώτα απ’ όλα αύριο έχουμε την απεργία της ΑΔΕΔΥ την οποία τη στηρίζουμε, καθώς και την επέτειο του εγκλήματος των Τεμπών. Ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το μεγάλο αυτό έγκλημα και να αμελήσουμε την ευθύνη που έχει ο πολιτικός κόσμος απέναντι στην απονομή της Δικαιοσύνης, που είναι αναγκαία για τις ψυχές που χάθηκαν και όλες τις ψυχές που τραυματίστηκαν.

Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν πολλά αιτήματα και απολύτως δίκαια κατά τη γνώμη μας. Πρώτα απ’ όλα έχουν ένα αυτονόητο αίτημα να συναντηθούν με την αρμόδια υπουργό, την κ. Κεραμέως. Η κ. Κεραμέως πολύ απλά αρνείται να τους συναντήσει. Την παροτρύνω να κάνει το αυτονόητο, καθώς πληρώνεται από τους Έλληνες φορολογούμενους, να συναντήσει τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αν όχι, να έρθει στη Βουλή να απαντήσει στους βουλευτές μας, οι οποίοι θα προχωρήσουν με την κατάλληλη Επίκαιρη Ερώτηση. Το ΣΕΠΕ πρέπει επιτέλους να κάνει τη δουλειά του. Τα ατυχήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση είναι πολλά, είναι απαράδεκτα και είναι στο χέρι της κυβέρνησης να ενισχύσει το ΣΕΠΕ ώστε να μειωθούν. Πρέπει να καταργηθεί η διάταξη Βορίδη, πρέπει να καταργηθούν οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί οι οποίοι είναι το επίκεντρο της διαφθοράς, της διαπλοκής και της σπατάλης στη χώρα μας.

Υπάρχει μια πολύ μεγάλη υποστελέχωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοντά στο 40%. Πρέπει να προχωρήσουμε σε προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας και επίσης πρέπει να υπάρχει μία ενιαία ρύθμιση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες μεταξύ ιδιωτικού τομέα και Δημοσίου. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον 13ο και 14ο μισθό, που πρέπει να επανέλθουν  άμεσα. Είμαστε εδώ με τους εργαζόμενους του Δημοσίου, για ένα Δημόσιο που θα υπηρετεί τον πολίτη αποδοτικά. Αυτή τη στιγμή δεν το κάνει, υπάρχει μεγάλη σπατάλη και είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων έτσι ώστε τα αιτήματά τους να μπορούν να εισακουστούν. Ευχαριστώ πολύ που ήρθατε εδώ στο “Μίμης Δαρειώτης” και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί σας».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter) γνωστοποίησε πως υπέγραψε το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού. 

 
"Πριν από έναν χρόνο ζήσαμε το κρατικό έγκλημα των Τεμπών. Έχω υποσχεθεί στις οικογένειες των θυμάτων ότι θα είμαι πάντοτε στο πλευρό τους.

Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα, οι πολιτικοί να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να υπογράψω το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού και να υποσχεθώ ότι εμείς, η Προοδευτική παράταξη, όταν αναλάβουμε τις ευθύνες της χώρας, θα καταργήσουμε άμεσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Οι διακρίσεις πολιτών-τζακιών τέλος!"

Κασσελάκης - ΠΟΕ - ΟΤΑ

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, δήλωσε:

«Σήμερα συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ως εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μιλήσουμε για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην Αυτοδιοίκηση. Ο Πρόεδρος κατάλαβε τα συγκεκριμένα ζητήματα που έχουμε, τα εργατικά ατυχήματα, το πολύ λίγο προσωπικό που έχουμε, τις υποχρεωτικές εφέσεις που ζητήσαμε από τον κ. Βορίδη να καταργηθούν, τις Αναπτυξιακές Εταιρείες που έχει γίνει προσπάθεια από την κυβέρνηση να προχωρήσουν στην Αυτοδιοίκηση και είναι ό,τι πιο “μαύρο” υπάρχει. Ζητήσαμε τη στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποδέχτηκε. Ζητήσαμε να γίνει ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, ενώ εκφράσαμε και τη δυσαρέσκειά μας επειδή η κ. υπουργός από τον Ιούλιο, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες ατυχήματα στην ΤΑ, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες προβλήματα, δεν μας έχει κάνει την τιμή να συναντήσει για να της πούμε για τα προβλήματά μας. Όπως, επίσης, συμφωνήσαμε ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός για όλους τους εργαζόμενους είναι πολύ σημαντικό ζήτημα καθώς η φτώχεια και η εξαθλίωση των πολιτών, όλο αυτό το διάστημα, έχει φτάσει σε άσχημη κατάσταση τους πολίτες κι εμάς τους ίδιους. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνάντηση και πιστεύω ότι και με τις υπόλοιπες συναντήσεις που θα γίνουν, θα καταλήξουμε σε έναν δρόμο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία».

Εξεταστική Επιτροπή - Τέμπη

Εντωμεταξύ, την πρόσβαση των μελών της εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» στη δικογραφία του εφέτη-ανακριτή Λάρισας, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κόκκαλης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε «τη συσχέτιση της δικογραφίας, που απεστάλη από την προηγούμενη εβδομάδα από τον εφέτη-ανακριτή, την πρόσβαση, δηλαδή, όλων των μελών της εξεταστικής επιτροπής στην δικογραφία των Τεμπών, και την παράταση, τουλάχιστον για μία εβδομάδα, στην κατάθεση των πορισμάτων (των κομμάτων)».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «η δικογραφία έφυγε από τη Λάρισα την Παρασκευή (23/02/2024)».

Σημειώνεται ότι η εξεταστική επιτροπή αποφάσισε ότι στις 8 Μαρτίου, τα κόμματα θα πρέπει να καταθέσουν τα πορίσματά τους και ότι, αυτά θα συζητηθούν στις 11 Μαρτίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Καρέ - καρέ ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο (βίντεο)

Παλαιοχριστιανοί: “Ωρίμασαν οι συνθήκες αλλαγής του τρόπου ζωής τους”

Ιωάννινα – Καλαμπάκα: Η πτώση μετεωροειδούς καταγράφηκε σε βίντεο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο