LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2024 08:03

Απάτη – Κοζάνη: Την έπεισαν να τους πάει 50000 ευρώ σε άλλη πόλη!

Με το γνωστό πρόσχημα του ατυχήματος η πρώτη επαφή με την ηλικιωμένη που έπεσε θύμα απάτης.

Παρανομία - τηλεφωνήματα

Νέα υπόθεση απάτης με θύμα ηλικιωμένη ξέσπασε στην Κοζάνη όταν επιτήδειοι κατάφεραν να τις αποσπάσουν 50.000 ευρώ και μάλιστα την έπεισαν να τα μεταφέρει η ίδια στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο είχε έρθει στην Κοζάνη όπου έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Την 80χρονη γυναίκα έπεισαν τηλεφωνικά, οι επιτήδειοι, ότι είχε σοβαρό ατύχημα το παιδί της με αποτέλεσμα να παραδώσει το μεγάλο χρηματικό ποσό σε ραντεβού που δόθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Ο 50 χρόνος άντρας βουλγαρικής καταγωγής σε έλεγχο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, θεωρήθηκε ύποπτος και προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης και σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν, βρισκόταν σε διαδικασία εξέλιξης τηλεφωνικής απάτης.

Ο άντρας έκανε τον διαμεσολαβητή και θα εισέπραττε το χρηματικό ποσό από τα θύματα. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα τηλεφωνικής απάτης και απάτης κατ εξακολούθηση σε προηγούμενο χρόνο σε διάφορες περιοχές πανελλαδικά.

Στο οργανωμένο έγκλημα της εξαπάτησης εμπλέκονται πολλά άτομα με αποτέλεσμα και στην προκειμένη περίπτωση η ηλικιωμένη γυναίκα ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να μεταφέρει τα χρήματα στην Θεσσαλονίκη όπου και τα παρέδωσε.

Τις τελευταίες ημέρες απ’ ό,τι φαίνεται το κύκλωμα της εγκληματικής οργάνωσης κινείται στην περιοχή καθώς υπήρξαν αρκετές καταγγελίες στην αστυνομία για τηλεφωνικές απάτες κυρίως ηλικιωμένων.

Η αστυνομία αν και προχωρήσει σε ενημερώσεις για τις τηλεφωνικές ακόμα και δια ζώσης σε ΚΑΠΗ, εφιστά την προσοχή στους πολίτες να είναι προσεκτικοί κυρίως σε επικοινωνίες για υποτιθέμενα ατυχήματα συγγενικών τους προσώπων να απευθύνονται άμεσα στην ασφάλεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνάκι: Φωτιά σε διαμέρισμα

Εξάρχεια: “Βροχή” από μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ

Λωρίδα της Γάζας: δεκάδες νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άγιος Γεώργιος στην Ασή Γωνιά: Ευλόγησαν και φέτος τα κοπάδια (εικόνες)18:03Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο Ερντογάν εγκαινίασε την λειτουργία της ως τζαμί (εικόνες)17:49Άφησε την τελευταία του πνοή στο τιμόνι17:36Μακρόν - Σι Τζινπινγκ: Η σημασία της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας για την Ευρώπη 17:22Παξοί - Κασσελάκης: Να χτίσουμε ομάδα ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο17:09Λουτράκι: Φωτιά σε δασική έκταση (εικόνες)16:55Προσύμνη Αργολίδας: Φωτιά σε δασική έκταση16:41Κουφονήσι - Άγιος Γεώργιος: “Χαμός” στον εορτασμό του πολιούχου (βίντεο)16:28Ράφα: Ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στη συνοικία της Γάζας16:14Πολωνία: Περπάτησε 100 χιλιόμετρα για ένα γκολ16:01Επίσκεψη Κεφαλογιάννη σε Μπελέρη: Μάχεται με όπλα του την αλήθεια και την αγνή πατριωτική του αγάπη15:47Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα κλείσει τη διαδικασία για το κράτος δικαίου στην Πολωνία15:34ΗΠΑ: Ένοπλος μπήκε σε εκκλησία για να σκοτώσει, αλλά... (βίντεο)15:20Καιρός - Τρίτη του Πάσχα: νεφώσεις, τοπικές μπόρες και μεταβλητοί άνεμοι15:06Θεσσαλονίκη: Μποτιλιάρισμα στα Μάλγαρα (εικόνες)14:53Euroleague - Final 4: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν “τελικούς” για την πρόκριση14:39Πάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Αυξημένη η κίνηση στα διόδια14:25Τένις: Σάκκαρη και Τσιτσιπάς έχασαν θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη14:12Σεισμός στην Ταϊβάν13:58Καταγγελία - Σέρρες: Πατριός βίαζε ανήλικη για 7 χρόνια!13:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο