LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Δεκεμβρίου 2023 07:56

Υπόθεση Μπελέρη: Παραιτήθηκε ο ηττημένος δήμαρχος Χειμάρρας

Ο Εντι Ράμα είχε, ουσιαστικά, προαναγγείλει την εν λόγω παραίτηση. Ετσι, μπορεί τώρα να ανοίξει ο δρόμος για την πιθανή τοποθέτηση άλλου προσωρινού δημάρχου.

Φρέντης Μπελέρης

Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα, ο υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο – ο οποίος είχε χάσει από τον Φρέντι Μπελέρι στις εκλογές αλλά άρχισε να ασκεί καθήκοντα δημάρχου στο απόηχο της φυλάκισης του Μπελέρη η ορκωμοσία του οποίου ακόμη εκκρεμεί – υπέβαλε την παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι σε προχθεσινή του ανάρτηση, ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα είχε χαρακτηρίσει «εκλεγμένο δήμαρχο» τον Μπελέρη και «ηττημένο υποψήφιο […] χωρίς νομιμοποίηση» τον Γκέργκι Γκόρο, παραδεχόμενος ότι έχει πια δημιουργηθεί «αδιέξοδο» το οποίο χρήζει «επίλυσης» αναφορικά με τη δημαρχία στη Χειμάρρα.

«…Η προσωρινή συνέχιση των καθηκόντων του ηττημένου υποψηφίου, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος παραμένει προφυλακισμένος και ο προηγούμενος δήμαρχος στερείται νομιμότητας να ηγηθεί του δήμου απουσία του νικητή, τονίζει την ανάγκη επίλυσης αυτού του αδιεξόδου μέσω της διακοπής της θητείας του χαμένου υποψηφίου…», σημείωνε στη σχετική ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την παραίτηση του Γκέργκι Γκόρο η οποία, σύμφωνα με σημερινά αλβανικά δημοσιεύματα, είναι πια γεγονός.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στην ελληνική ομογένεια στην Αλβανία επικρατεί ανησυχία για το ενδεχόμενο να διορίσει κάποιον «εκλεκτό» του ο Ράμα ως δήμαρχο Χιμάρας – έστω και προσωρινό.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή

Γάζα: Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες

Αστυνομικός ντύθηκε... Άη Βασίλης και συνέλαβε κακοποιούς


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο