LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2023 16:55 | Ανανέωση: 21 Νοεμβρίου 2023 17:41

Ανδρουλάκης στο Thessaloniki Summit: Ανανέωση του ΠΑΣΟΚ από τα σπλάχνα

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για  την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα, τις δημοσκοπήσεις, την ακρίβεια και το νέο φορολογικό. 

Νίκος Ανδρουλάκης - Thessaloniki Summit 2023

«Ο Ερντογάν έδειξε ποιος είναι στο Βερολίνο. Δεν αλλάζει ο Ερντογάν. Ο Ερντογάν μιλάει ως εκπρόσωπος μιας ομάδας χωρών οι οποίες αντιπαρατίθενται ευθέως ή πλαγίως με τη Δύση. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρίας Νικόλτσιου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο THESSALONIKI SUMMIT, που οργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος και το Φόρουμ των Δελφών.

«Ο Ερντογάν θα έρθει να κάνει εδώ ότι έκανε στο Βερολίνο. Αυτό έχουμε γείτονα όμως και πρέπει για μένα η Ελλάδα πέρα από τα επικοινωνιακά, τις στρακαστρούκες που θα γίνουν εκατέρωθεν, να χαράξει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική. Ένα νέο Ελσίνκι. Όπως ο Σημίτης έβαλε "καρότο" την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πέτυχε την ένταξη της Κύπρου, εμείς ως "καρότο" βάζουμε την αναβάθμιση της τελωνειακής σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας. Αν θέλει η Τουρκία να αναβαθμιστεί, να υπάρχουν ενσωματωμένες κυρώσεις οι οποίες θα ενεργοποιούνται όταν υπάρχει παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου σε βάρος χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή καταπάτηση θεμελιωδών κανόνων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της Τουρκίας. Μπορεί να γίνει; Εγώ πιστεύω ότι είναι μονόδρομος να χαράξουμε μία τέτοια στρατηγική», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Νίκος Ανδρουλάκης - Thessaloniki Summit 2023

Προτεραιότητά μου η ανανέωση του ΠΑΣΟΚ με πρόσωπα από τα σπλάχνα της παράταξης

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν δεύτερο το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι δεν πανηγυρίζουν στο κόμμα και σημείωσε: «Για μας ανοίγει ένας νέος κύκλος που έχουμε χρέος να τον υπηρετήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο στόχος είναι να υπάρχει μία ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Μία αντιπολίτευση γόνιμη, μία αντιπολίτευση η οποία θα οικοδομήσει μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας, προοδευτική η οποία θα βασίζεται σε ένα σχέδιο που θα αφορά όλα τα μεγάλα ζητούμενα και τις προκλήσεις της χώρας».

Σε ερώτηση αν θα έμπαινε σε συζήτηση με στελέχη όπως ο Αλέξης Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου εφόσον αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο ίδιος ανανέωσε το ΠΑΣΟΚ με πρόσωπα που ήταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ και η προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει την ανανέωση με πρόσωπα από τα σπλάχνα της παράταξης και έχουμε πρόσωπα οι οποίοι είναι οι «άριστοι κάθε χρήσης».

«Εγώ δεν προσφέρω καρέκλες. Δεν πρόκειται να κάνω ούτε αυτό που έκαναν Μητσοτάκης, ούτε αυτό που έκανε ο Τσίπρας. Αν θέλουμε να έχουμε κάποιες συμμαχίες αυτές θα γίνουν με όρους τους πολιτικούς και όχι όρους εξουσίας. Το κάλεσμα είναι πολιτικό και προς την κοινωνία και προς ανθρώπους τής ευρύτερης Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου, της ανανεωτικής Αριστεράς. Οικοδομήθηκαν κόμματα και στρατηγικά σχέδια στη χώρα με οπορτουνιστικούς όρους, είδαμε τα αποτελέσματα στον ΣΥΡΙΖΑ, Είμαι σίγουρος ότι θα τα δούμε και στη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Νίκος Ανδρουλάκης - Thessaloniki Summit 2023

"Χάδι" στους μεγάλους φοροφυγάδες το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Σχετικά με το πρόβλημα της ακρίβειας είπε ότι δεν υπάρχει έλεγχος στην αγορά και «η κυβέρνηση κάνει τον τροχονόμο σε συμφέροντα κερδοσκόπων».

Πρότεινε την αναστολή ή κατάργηση της Golden Visa για ακίνητα, περιορισμό στη βραχυχρόνια μίσθωση κατοικιών, πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας και ενεργοποίηση του πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας.

Χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο "χάδι" της κυβέρνησης στους μεγάλους φοροφυγάδες.

Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «μιλάει λες και έγινε πρωθυπουργός τους τελευταίους μήνες, ενώ είναι όσο διάστημα ήταν και ο Τσίπρας».

Νίκος Ανδρουλάκης - Thessaloniki Summit 2023

Με το Fly Over αρχίζει και η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων

Για τον οδικό άξονα Fly Over στη Θεσσαλονίκη είπε ότι αρχίζει το έργο και μαζί αρχίζει και η περιπέτεια για τους κατοίκους της πόλης.

Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ από το 2012 είχε καταθέσει μία ολιστική πρόταση για το κυκλοφοριακό που περιλάμβανε το Fly over αλλά πριν από αυτό την κατασκευή του εξωτερικού δακτυλίου.

Είπε ακόμα ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι δεινή.

Ειδήσεις σήμερα:

Απάτη σε βάρος δανειοληπτών: Τι ισχυρίστηκαν αστυνομικός και επιχειρηματίας

“Σοτζού” - Έβρος: Γέφυρα του “Δρόμου της φιλίας” χτίζουν Ελλάδα και Τουρκία (εικόνες)

Γκάλοπ Prorata: Πρωτιά ΝΔ, πτώση ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμουςΣήμερα 10:24 | Ειδήσεις

Ποια είναι η εικόνα σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Δυτική Μακεδονία;

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα φύγουν χωρίς απόφαση για τη χρηματοδότηση της ΟυκρανίαςΣήμερα 11:41 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κερδίζει έδαφος το λεγόμενο «Δάνειο Επανορθώσεων» προς την Ουκρανία, με αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)Σήμερα 10:26 | Ειδήσεις

Στόχος, όπως ανέφερε ο Υπουργός είναι η βελτίωση των ΜΜΜ και το 2026 ο κόσμος θα δει τη διαφορά, ενώ αυτό που εξετάζεται από την κυβέρνηση τώρα είναι το θέμα της κίνησης στους δρόμους.

Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικόΣήμερα 09:17 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακισθεί άλλα τέσσερα άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα φύγουν χωρίς απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας12:06Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός καταστημάτων11:52Παπασταύρου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαχρονική παθογένεια στις αγροτικές επιδοτήσεις είναι κάτι που μας απασχολεί όλους11:38Θεσσαλονίκη: Εντοπίσθηκε και συνελήφθη δραπέτης των αγροτικών φυλακών11:24Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)11:10Αγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμους10:56Ρόδος: Ανήλικος μαθητής τραυματίστηκε σε συμπλοκή μετά από κατανάλωση αλκοόλ10:42Βόλος: Κινητήρας αυτοκινήτου πήρε φωτιά από βεγγαλικό10:28Βέλγιο: Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης10:14NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026 10:00Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων09:46Ουκρανία: Τραυματισμοί και μπλακάουτ προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση drone09:32Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο