LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 03 Νοεμβρίου 2023 22:11

Formula 1- GP Βραζιλίας: Poleman ο Μαξ Φερστάπεν

Τα..κατάφερε και πάλι ο Μαξ Φερστάπεν.

FORMULA 1 - GRAND PRIX ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ - ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε την "pole position" για το γκραν πρι του Σάο Πάουλο, που είναι ο 20ός αγώνας της χρονιάς στη Φόρμουλα Ένα. Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά, τα οποία διεκόπησαν περίπου 4,5 λεπτά πριν την ολοκλήρωσή τους, λόγω της βροχής και του δυνατού ανέμου που έπνεαν στην πίστα, και θα βρίσκεται την Κυριακή στην πρώτη θέση της εκκίνησης. Πλάι στον Ολλανδό στην πρώτη σειρά θα βρίσκεται ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, ενώ τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης «κλείδωσε» η Aston Martin, με τον Λανς Στρολ να είναι ταχύτερος από τον Φερνάντο Αλόνσο.

Το πρώτο μέρος των επίσημων δοκιμαστικών (Q1) άρχισε με καθυστέρηση, καθώς έπρεπε να καθαριστεί η πίστα από θραύσματα, ενώ κάποιες ψιχάλες βροχής έκαναν την εμφάνισή τους στα τελευταία λεπτά του Q1. Το Q2 διεξήχθη υπό... στεγνές συνθήκες, ενώ όλοι οι οδηγοί βρήκαν με καινούρια λάστιχα στην έναρξη του Q3, προκειμένου να προλάβουν να ολοκληρώσουν την πρώτη προσπάθειά τους πριν έρθει η βροχή. Ο Φερστάπεν «έγραψε» τον καλύτερο χρόνο, περίπου εννέα λεπτά πριν το τέλος του Q3, ωστόσο στη συνέχεια άρχισε να βρέχει, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα της πίστας να γίνει ολισθηρό και κανείς οδηγός να μην μπορέσει να βελτιώσει την επίδοση του Ολλανδού. Ο Πιάστρι είχε μια έξοδο στο γρασίδι της στροφής 12, χωρίς να καταφέρει να «γράψει» χρόνο, με αποτέλεσμα να βγει κίτρινη σημαία, η οποία... χάλασε τον γρήγορο γύρο που επιχείρησε ο Πέρες. Περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος του Q3, ο ουρανός είχε σκοτεινιάσει πάρα πολύ (σ.σ. χαρακτηριστικά ο Αλόνσο είπε μέσω ενδοεπικοινωνίας ότι «είναι νύχτα»), η ένταση του ανέμου είχε ανέβει, ενώ άρχισε να βρέχει δυνατά, με αποτέλεσμα όλοι να κατευθυνθούν στα γκαράζ των ομάδων. Έτσι, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να βγάλουν κόκκινη σημαία, ενώ απέμεναν 4 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα για το τέλος, και να μην επαναρχίσει το Q3.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η κατάταξη της πρώτης δεκάδας των δοκιμαστικών ενδέχεται να αλλάξει, καθώς ο Ράσελ είναι υπό εξέταση (σ.σ. θα λάβει χώρα μετά το τέλος των δοκιμαστικών) για παρεμπόδιση του Γκασλί στην έξοδο των πιτ.

Πλέον οδηγοί και ομάδες προετοιμάζονται για τον αυριανό αγώνα σπριντ. Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στο format του σπριντ για το 2023, το σαββατιάτικο σπριντ γίνεται πλέον ένα αυτόνομο χαρακτηριστικό στα τριήμερα των γκραν πρι που περιλαμβάνουν έναν τέτοιο αγώνα, με το αποτέλεσμά του να μην έχει κάποιο αντίκτυπο στη σειρά εκκίνησης για το ίδιο το γκραν πρι. Πριν από τον αυριανό αγώνα σπριντ, ο οποίος στο Σάο Πάουλο θα έχει διάρκεια 24 γύρους, θα διεξαχθεί μια πρόσθετη περίοδος δοκιμών που θα κρίνει τη σειρά εκκίνησης του σπριντ και η οποία ονομάζεται "Sprint Shootout".

Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών για το γκραν πρι του Σάο Πάουλο έχει ως εξής:

1. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) 1:10.727

2. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) + 0.294

3. Λανς Στρολ (Καναδάς/Aston Martin) + 0.617

4. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Aston Martin) + 0.660

5. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 0.742

6. Τζορτζ Ράσελ (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 0.863

7. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren) + 1.260

8. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari) + 1.262

9. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Red Bull) + 1.594

10. Όσκαρ Πιάστρι (Αυστραλία/McLaren) -

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ – Πατέρας θύματος της Χαμάς στον ΑΝΤ1: Αναγνώρισα το παιδί μου από το τατουάζ του

Τροχαίο στην Καβάλα: Σκοτώθηκε η μάνα, τραυματίστηκε το παιδί

Πάτρα - κακοκαιρία: Πλημμύρισε το Πανεπιστήμιο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στον Μαραθώνα - Επιχειρούν εναέρια μέσαΣήμερα 13:59 | Ειδήσεις

Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων, 18 οχήματα, εθελοντές και από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα. 

Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Στιγμές πανικού έζησαν περαστικοί και τουρίστες στην καρδιά της Ρόδου όταν κινητό τηλέφωνο άρπαξε φωτιά μέσα σε τσάντα γυναίκας.

Κυριακή Γρίβα: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της (βίντεο)Σήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις των μαρτύρων.  Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα επιτέθηκε λεκτικά στον κατηγορούμενο

Αργολίδα: Ανατίναξαν ΑΤΜ και άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικώνΣήμερα 08:26 | Ειδήσεις

Τρεις κουκουλοφόροι ανατίναξαν ATM στην κεντρική πλατεία της Νέας Κίου και άνοιξαν πυρ με καραμπίνα κατά της αστυνομίας πριν διαφύγουν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ - Όλα όσα συζητήθηκαν15:24Παναθηναϊκός: Πρώτη νίκη για τους «πράσινους» με 3-0 επί της Μέταλιστ15:07Κρήτη: Πεζός παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα14:53Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Στο επίκεντρο το μεσανατολικό (βίντεο)14:35Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός για ενδοοικογενειακή βία14:20Φωτιά στον Μαραθώνα - Επιχειρούν εναέρια μέσα14:05Ψηφιακό Πελατολόγιο: "Ταφόπλακα" χαρακτηρίζεται από τους ιδιοκτήτες του κλάδου13:50Ιαπωνία: Περισσότεροι από 900 σεισμοί έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 10 μέρες13:35Κυριακή Γρίβα: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της (βίντεο)13:17Ρόδος: Νεκρός 48χρονος οδηγός σε τροχαίο δυστύχημα13:00Βόλος: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο - Απομακρύνθηκε ο οδηγός (βίντεο)12:45Δάφνη – Υμηττός: Διέπραττε ληστείες εις βάρος υπαλλήλων καταστημάτων (βίντεο)12:31Κίνα: Ανθρωποειδή ρομπότ…παίζουν μπάλα (βίντεο)12:17Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις12:03Τζάνειο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 62χρονη - Ξεκινούν τα εγκεφαλικά τεστ11:49Μυτιλήνη – Αδερφός Θύματος: Παρά τρίχα ζωντανός είναι… Ήταν λες και ήμουνα στην εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα11:35Τρίτη 2 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας11:21Αίγυπτος: Μαούνα ναυαγεί στον Κόλπο του Σουέζ - Αναφορές για νεκρούς 11:06Ελευσίνα: Διάρρηξη με λεία άνω των 70.000 ευρώ - Έκλεψαν ακόμη λίρες και κοσμήματα 10:52Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό10:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο