LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 02:20

Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας και τοπικές μπόρες την Παρασκευή

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας, της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματά του το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και  τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ, στα παραθαλάσσια νότιοι με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες Στερεάς ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου)

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες τις  και στην ανατολική  Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά νοτιάδες έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Ας πνέουν στα ανατολικά της Κρήτης έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 με 33 ναθμου;  βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-5 μποφόρ, τοπικά στα Δωδεκάνησα,. Η θερμοκρασία θακυμανθεί από 20 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 3 με 5 βαθμούς, φτάνοντας τους 30 με 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

OHE - Μητσοτάκης για Τουρκία: Λύση στην ΑΟΖ μέσω του διεθνούς Δικαίου

Κασσελάκης: το λάθος για τα Κατεχόμενα, η επίθεση Αχτσιόγλου και η “επανόρθωση” (βίντεο)

Νέα Υόρκη: Τραγωδία σε τροχαίο με λεωφορείο (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 57χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο07:26Erasmus+: Συμφωνία με την ΕΕ για την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα07:12Ο Τραμπ υποσχέθηκε στους Αμερικανούς "οικονομικό μπουμ που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος"06:58Σαουδική Αραβία: Εξερευνήτρια διέσχισε όλη τη χώρα περπατώντας!06:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50Τροχαίο δυστύχημα στην Χαλκιδική22:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (βίντεο)22:21Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονου22:07Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο