LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2023 09:07

Blue Horizon - Δικηγόρος υπάρχου: ο εντολέας μου έψαξε για σωστικό μέσο (βίντεο)

Τι ανέφερε ο Χαράλαμπος Σύψας, συνήορος υπεράσπισης του υπάρχου του πλοίου Blue Horizon που κατηγορείται για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά.

Χαράλαμπος Σύψας - δικηγόρος - Καλημέρα Ελλάδα

Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, μίλησε ο Χαράλαμπος Σύψας, δικηγόρος του υπάρχου που με τον πλοίαρχο και άλλα 2 μέλη του πληρώματος είναι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Χαράλαμπος Σύψας, μετέφερε την εκδοχή του υπάρχου για το περιστατικό και όπως είπε αρχικά, όταν είδε το βίντεο, του προκάλεσε αποτροπιασμό και οργή η πράξη, όπως σε όλους.

Όπως αναφέρει σχετικά με το τι συνέβη “από το βίντεο και από την ανακριτική διαδικασία, δείχνει ότι ένας άνθρωπος πήγε να μπει στο πλοίο και ο εντολέας μου, τον απώθησε δύο φορές και την τρίτη φορά, έφυγε ο καταπέλτης και ο άνθρωπός βρέθηκε να πέφτει στην θάλασσα.”

Σχετικά με το γιατί δεν βοήθησαν τον νεαρό που βρισκόταν στην θάλασσα, είπε ότι σύμφωνα με όσα δηλώνει ο εντολέας του: “Την ώρα που στέκεται ακίνητος, την στιγμή που πέφτει μέσα το σώμα από την περιδίνηση χάθηκε, στάθηκε να δει τι γίνεται και ειδοποίησε από τον ασύρματο ότι υπάρχει άνθρωπος στην θάλασσα, όμως δυστυχώς στον καταπέλτη δεν υπήρχε σωστικό μέσο. Τη στιγμή που βλέπουμε τον εντολέα μου να πηγαίνει μέσα στο πλοίο έστω και νωχελικά είναι η στιγμή που ψάχνει ένα σωστικό μέσο για να πετάξει στον άνθρωπο στη θάλασσα. Ο ύπαρχος δεν μπορεί να σταματήσει το πλοίο.”

Για το κατά πόσο τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα κατά τον απόπλου του καραβιού, είπε: “Το πλοίο έφευγε με ανοιχτό καταπέλτη και είναι μία συνήθης τακτική και αποτελεί κομβικό σημείο της αρχής και του τέλος του περιστατικού κάτι που δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά και παράτυπο.”

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του που δόθηκε από νοσοκομείο, ο ύπαρχος, φέρεται να υποστηρίζει, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη, αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ως ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο.

«Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω, αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο, «ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

Ειδήσεις σήμερα:

Λούτσα: Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και οι έρευνες

Κακοκαιρία “Daniel” – Hellenic Train: Αναστολή στη σύνδεση Αθήνας με Θεσσαλονίκη μέχρι νεοτέρας

Κακοκαιρία “Daniel” – Λινού: Τα βακτήρια από τα νεκρά ζώα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με το νερό

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι με το “Ζάρι” πήγε την Ελλάδα στον τελικό00:59Europa League: Λεβερκούζεν - Αταλάντα στον τελικό00:48Ολυμπιακός: “Κάηκε” το Πασαλιμάνι από τους πανηγυρισμούς (εικόνες)00:36Μητσοτάκης για Ολυμπιακό: Το ελληνικό ποδόσφαιρο διαπρέπει00:22Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Φωταγωγήθηκε για την “Ημέρα της Ευρώπης” (βίντεο)00:08Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός στον τελικό 23:56Πλημμύρες στη Βραζιλία: Δεν έχει τέλος η τραγωδία (εικόνες)23:40ΕΕΣ: Η εκδήλωση και οι βραβεύσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού (εικόνες)23:26Eurovision - Ημιτελικός: Μαρίνα Σάττι και “Zari” ξεσήκωσαν το Μάλμε (βίντεο)23:13Ομόνοια: Συλλήψεις για χιλιάδες λαθραία τσιγάρα (εικόνες)22:59Τάε Κβο Ντο: Ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος ασημένιος στο Ευρωπαϊκό22:45Δυτική Ελλάδα – ενδοοικογενειακή βία: Έξι περιστατικά σε μία μέρα22:32Βύρωνας: Νεκρός από πυροβολισμούς (βίντεο)22:18Λάρισα – Σιδηρόδρομος: Μηχανές τρένων… ”τσούγκρισαν” στο σταθμό22:05Βύρωνας: Πυροβολισμοί σε επιβάτη αυτοκινήτου21:51Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Ο Μπαρτζώκας αποθεώθηκε στο “Καραϊσκάκης” (εικόνες)21:38Καρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία21:25Τουρκία: Ατύχημα με Boeing την ώρα της προσγείωσης (βίντεο)21:11Μητσοτάκης για Final 4: “Γατάκια”... εγώ γκαντέμης; (βίντεο)20:58Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, ο πόλεμος συνεχίζεται20:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο