LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Αυγούστου 2023 07:05 | Ανανέωση: 25 Αυγούστου 2023 07:23

Τραμπ: Σύλληψη και κράτηση στη φυλακή για μερικά λεπτά

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, αφού κατέβαλλε εγγύηση για την απελευθέρωση του, έκανε λόγο για «παρωδία δικαιοσύνης».

AP - Ντόναλντ Τραμπ - σύλληψη

Αφού υποβλήθηκε στη νομική διαδικασία σύλληψης, φωτογράφισης, λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και καταβολής χρηματικής εγγύησης για την απελευθέρωσή του υπό όρους, ο κρατούμενος υπ’ αριθμόν P01135809 –ο Ντόναλντ Τραμπ– κατήγγειλε χθες Πέμπτη την «παρωδία δικαιοσύνης» και την «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024 από τις αρχές στην πολιτεία Ατλάντα, όπου του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

«Δεν έκανα τίποτα κακό και το ξέρουν όλοι», επέμεινε ο μεγιστάνας, που λογαριάζει να διεκδικήσει ξανά σε έναν χρόνο και κάτι τον Λευκό Οίκο, αφού συνελήφθη τυπικά για την υπόθεση της προσπάθειας ανατροπής από τον ίδιο και συνεργάτες του της ήττας του από τον Δημοκρατικό διάδοχό του Τζο Μπάιντεν στην πολιτεία αυτή στις εκλογές του 2020. Ο κ. Τραμπ, 77 ετών, παρέμεινε στη φυλακή της κομητείας Φούλτον για περίπου 20 λεπτά.

AP - Ντόναλντ Τραμπ - σύλληψη

Παρότι ο Ρεπουμπλικάνος βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις ποινικές διώξεις, η τακτική του να αυτοπροβάλλεται ως θύμα πολιτικού διωγμού αν μη τι άλλο συνέβαλε να αυξηθεί κι άλλο η δημοτικότητά του, τουλάχιστον στις τάξεις των ψηφοφόρων της παράταξής του. Προηγείται με πελώρια διαφορά στην κούρσα για την ανάδειξη του υποψήφιου του GOP, υποδεικνύουν δημοσκοπήσεις.

Δεκάδες υποστηρικτές του, κρατώντας πλακάτ και αμερικανικές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από τη φυλακή του δικαστηρίου, με την ελπίδα να δουν τον ηγέτη τους. Ανάμεσά τους ήταν η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, βουλεύτρια που εκλέγεται στην πολιτεία, πιστή σύμμαχος του κ. Τραμπ στο Κογκρέσο με πολιτικές θέσεις όχι σπάνια ακραίες.

AP - Ντόναλντ Τραμπ - σύλληψη

Η φωτογραφία από τη σύλληψη του κ. Τραμπ θα γίνει «πιο δημοφιλής κι από τη Μόνα Λίζα», διαβεβαίωσε η Λόρα Λούμερ, τριαντάρα πρώην υποψήφια για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς περίμενε έξω από το δικαστήριο, προσθέτοντας πως σκοπεύει να την τυπώσει σε μπλουζάκι.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης – Μόντι: Να γίνει η Ελλάδα η πύλη της Ινδίας στην Ε.Ε 

Φωτιές - Παρασκευή: οι περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου (χάρτης)

Καιρός: βοριάδες, μπόρες και καταιγίδες την Παρασκευή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο