LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Αυγούστου 2023 16:51

Σκρέκας: Τι ζήτησε από τα σούπερ μάρκετ για σχολικά είδη και “Καλάθι του Νοικοκυριού”

«Να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια ορθώνοντας δίχτυ προστασίας απέναντι στις διεθνείς πληθωριστικές πιέσεις», το μήνυμα του Υπουργού Ανάπτυξης.

Σούπερ μάρκετ - Καλάθι - Διάδρομος

Σειρά μέτρων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για στήριξη των καταναλωτών στο περιβάλλον των διεθνών πληθωριστικών πιέσεων έθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας στις αλυσίδες σούπερ - μάρκετ σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με το ΔΣ της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τις αλυσίδες:

  • Να περιληφθεί στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» τουλάχιστον ένα επώνυμο προϊόν ανά κατηγορία, εφ' όσον διαθέτει προϊόν στην εν λόγω κατηγορία.
  • Να καθιερωθεί 2ο σημείο πώλησης ιδιαίτερης προβολής για τα προϊόντα του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» σε καταστήματα σούπερ μάρκετ όπου είναι χωροταξικά εφικτό.
  • Να διασφαλιστούν προσιτές τιμές σχολικών ειδών εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου (υπενθυμίζεται ότι τα σχολικά είδη έχουν ενταχθεί στην περίμετρο εφαρμογής του Νόμου 4818/2021 με την επιβολή πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους ώστε να μην είναι μεγαλύτερο ανά μονάδα από εκείνο προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021).

Στη συνάντηση εκφράστηκε η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης να επικοινωνεί τόσο μέσω τόσο της ψηφιακής πλατφόρμας e-katanalotis όσο και με άλλους τρόπους τα προϊόντα για τα οποία οι προμηθευτές θα ανακοινώσουν μόνιμη μείωση, μεγαλύτερη από 5% στους επίσημους τιμοκαταλόγους τους, μέχρι τέλος του 2023.

Στη συνάντηση μετείχαν ο γενικός γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος και το ΔΣ της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας υπό τον πρόεδρό της, Αριστοτέλη Παντελιάδη (ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ) και με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα, Κώστα Μαυροειδή (Γαλαξίας), του μέλους του ΔΣ, Λάμπρου Παπακοσμά (Σκλαβενίτης) και του γενικού διευθυντή, Απόστολου Πεταλά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας δήλωσε:

Το μήνυμά μου προς την Ένωση των Σούπερ Μάρκετ όσο και γενικότερα προς όλους τους παράγοντες στην αγορά (βιομηχανία, χονδρικό και λιανικό εμπόριο) είναι ξεκάθαρο: πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια ορθώνοντας δίχτυ προστασίας απέναντι στις διεθνείς πληθωριστικές πιέσεις. Ως υπουργείο Ανάπτυξης, ταυτόχρονα με τους αυστηρούς ελέγχους που ενεργούμε σε όλα τα προϊόντα για το μεικτό περιθώριο κέρδους, σε εφαρμογή του Νόμου 4818/2021, την ισχύ του οποίου παρατείναμε έως το τέλος του 2023, με έμφαση στα σχολικά και τα προϊόντα αλευροποιίας, επεξεργαστήκαμε και καταθέτουμε δέσμη θετικών προτάσεων, λογικών και εφαρμόσιμων, που είναι βέβαιο ότι θα ωφελήσουν τους καταναλωτές και κυρίως τους πιο ευάλωτους. Επαναλαμβάνω ότι ως κυβέρνηση κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να περάσουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος για όλους αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αττική Οδός: Οι κλειστές έξοδοι και οι εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς

Σπύρος Φωκάς: H νέα φωτογραφία από το νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του

Missing alert για την εξαφάνιση 41χρονου



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Ακαδημίας: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή - Χωρίς τις αισθήσεις του ο αδερφός τηςΣήμερα 06:06 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για άτομα τα οποία ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες καθώς μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν ακόμα και μπάζα.

Αττική οδός: Αυξημένη κίνηση λόγω φωτιάς σε όχημαΣήμερα 07:41 | Ειδήσεις

Όσον αφορά την κίνηση στους δρόμους στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο, κίνηση συναντούν οι οδηγοί στον Κηφισό, στην άνοδο από το Περιστέρι μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια και στην κάθοδο από την Μεταμόρφωση μέχρι το ύψος των ΚΤΕΛ.

Νέος Κόσμος: Φωτιά σε σκουπίδια “απείλησε” πολυκατοικίαΣήμερα 06:15 | Ειδήσεις

Κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής για φωτιά σε σακούλες σκουπιδιών, σε είσοδο πολυκατοικίας, στον Νέο Κόσμο.

ΗΠΑ: Η εταιρία του Τραμπ κατέγραψε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίωνΣήμερα 06:35 | Ειδήσεις

Η τιμή της μετοχής της κατέρρευσε, έπεσε κατά 70% και πλέον μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, προτού ανακάμψει από τα μέσα Απριλίου. Η πτώση της μείωσε κατά δισεκατομμύρια δολάρια την περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ, που έχει στα χέρια του το 57,3% των μετοχών της TMTG.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αττική οδός: Αυξημένη κίνηση λόγω φωτιάς σε όχημα07:43Ιράν - Ραϊσί: Η στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και κλαίνε (βίντεο)07:30Νέος Κόσμος: Φωτιά σε σκουπίδια “απείλησε” πολυκατοικία07:16Ιταλία: Σεισμός στην Νάπολη07:03ΗΠΑ: Η εταιρία του Τραμπ κατέγραψε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων06:50Εορτολόγιο - 21 Μαΐου: Ποιος γιορτάζει σήμερα06:36Φωτιά στην Ακαδημίας: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή - Χωρίς τις αισθήσεις του ο αδερφός της 06:23Καιρός: Συννεφιά, σκόνη και ζέστη την Τρίτη06:09Diddy: Ναι, χτύπησα τη σύντροφό μου - Είμαι αδικαιολόγητος00:00Βρετανία - Σούνακ για σκάνδαλο με μολυσμένο αίμα: Ημέρα ντροπής για το κράτος23:50Ρόδος: Νεαροί τουρίστες αποπειράθηκαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από Α.Τ23:40Άρης: Υπέταξε τον Προμηθέα στην παράταση 23:29Μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: Ο δρόμος προς την ΕΕ περνάει και από τη χώρα μας 23:15Παράνομη διακίνηση μεταναστών: Συνελήφθη ηγετικό μέλος του κυκλώματος23:01Ηλεία: Νεκρή εντοπίστηκε εργάτρια γης μέσα σε αρδευτικό κανάλι22:48Τουρκία - Ερντογάν: Θα επιδιώξουμε συμβιβασμό με την Ελλάδα22:34Ασπρόπυργος: Θύμα βιασμού έπεσε 27χρονη μέσα σε λεωφορείο εταιρείας 22:20Πόνος στη σπονδυλική στήλη και το γόνατο: Σύγχρονες επεμβάσεις - minimal χειρουργικές τεχνικές22:06Χανιά: Σεισμός στα Φαλάσαρνα 21:52Ιράν - Προεδρικές Εκλογές: Πότε αναμένεται να διεξαχθούν21:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο