LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 16 Ιουνίου 2023 20:11

Κύκλωμα εκβιαστών: Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι 6 από τους 7 συλληφθέντες

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες περί «προστασίας» και απέδωσαν τους ξυλοδαρμούς σε «προσωπικές διαφορές».

Αστυνομία - περιπολικό - βράδυ

Της Λίας Κοντοπούλου

 Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους έξι από τους επτά συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος μπράβων που λυμαινόταν επιχειρήσεις κυρίως στα νότια προάστια.

Όλοι τους αντιμετωπίζουν ένα βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει κατά περίπτωση αδικήματα όπως:

  • εγκληματική οργάνωση
  • διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
  • εκβίαση κατ'επάγγελμα
  • βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη
  • παραβίαση του νόμου περί όπλων
  • αντίσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν ότι "πωλούσαν προστασία" σε καταστηματάρχες. Ωστόσο κάποιοι εξ αυτών φέρονται να παραδέχθηκαν πράξεις ξυλοδαρμών, υποστηρίζοντας όμως ότι επρόκειτο για προσωπικές διαφορές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν προβεί σε τουλάχιστον 10 επιθέσεις σε μαγαζιά της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου , Γλυφάδας και άλλων περιοχών από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο έβδομος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ έχουν εκδοθεί ακόμα τρία εντάλματα σύλληψης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κως: Απαγωγή καταγγέλλει η μητέρα της 27χρονης

Ναύπλιο – ασέλγεια: Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο αρχιμανδρίτης που έστελνε χυδαία μηνύματα σε 12χρονο

Ναυάγιο στην Πύλο – Αλεξίου: Ποτέ δεν προσδέθηκε το πλοίο για να ρυμουλκηθεί

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες12:44ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις και μεγάλη αστυνομική παρουσία στο UCLA (εικόνες)12:31Πάτρα – Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Παρέμβαση εισαγγελέα και προφυλακίσεις12:17Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων 12:04ΟΟΣΑ: Ανθεκτική παραμένει η ελληνική οικονομία 11:49Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής11:3610201 - ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η γραμμή για την προστασία ανηλίκων11:23Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά του11:09Ρέθυμνο: Ήταν έτοιμοι να πουλήσουν όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά και…. χιλιάδες κροτίδες (εικόνες)10:56Ιωάννινα: Ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από καβγά10:42Τροχαίο στον ΒΟΑΚ με νεκρή συνεπιβάτη μοτοσικλέτας (εικόνες)10:28Χατζηδάκης - Διασύνδεση ταμειακών με POS: Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων συνδέθηκε 10:15Ο νέος Δικαστικός Χάρτης ψηφίστηκε από τη Βουλή10:01Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση09:47Champions League: Η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης από την Παρί Σεν Ζερμέν09:34Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ακόμη ένα άτομο 09:20Κοζάνη: Αγώνας δρόμου για αντίδοτο σε παιδί που κατανάλωσε φυτοφάρμακο09:07Διασύνδεση ταμειακών με POS: Οι επιχειρήσεις που παίρνουν επιπλέον παράταση08:54Πολ Όστερ: “Έφυγε” από τη ζωή ο Αμερικανός συγγραφέας08:40Greek Mafia: Φωτογραφίες και στοιχεία των εκτελεστών του Σκαφτούρου08:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο