LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Ιουνίου 2023 17:39

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ταξίδεψε σήμερα στο Κίεβο, σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ενώ σφοδρές μάχες μαίνονται μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων στην νότια Ουκρανία. 

Ουκρανία - πόλεμοςΟ Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο του πολέμου, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι επιχειρήσεις αυτές.

«Ενέργειες αντεπίθεσης και άμυνας βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουκρανία και δεν θα μιλήσω για αυτές λεπτομερώς», τόνισε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου. «Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στους στρατιώτες μας και εγώ τους εμπιστεύομαι», πρόσθεσε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δέχθηκε στο Κίεβο τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζαστίν Τριντό, με τον οποίο συζήτησε για τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου, καθώς και τους τρόπους μεταφοράς οπλικών συστημάτων, για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού απέναντι στις δυνάμεις εισβολής της Ρωσίας.

Χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη μεγάλη αντεπίθεση κατά του ρωσικού στρατού. Ο ρωσικός στρατός έχει αναφέρει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κυρίως στο νότιο μέτωπο τις τελευταίες έξι ημέρες. Ο Πούτιν, ωστόσο, υποστήριξε ότι ο ουκρανικός στρατός απέτυχε «να επιτύχει τους στόχους του» κατά τη διάρκεια αυτών των επιθέσεων και έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

Οι ουκρανικές αρχές από την πλευρά τους δείχνουν να υποβαθμίζουν την έκταση των μαχών στο μέτωπο τις τελευταίες ημέρες, και δεν αναφέρονται με λεπτομέρειες στη στρατηγική τους. Σήμερα, ο Σέρχι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της Διοίκησης Ανατολικής Ουκρανίας δήλωσε ότι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατάφεραν να προχωρήσουν 1.400 μέτρα γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ στα ανατολικά.

Στο Κίεβο ο Τζαστίν Τριντό

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ταξίδεψε σήμερα στο Κίεβο, σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ενώ σφοδρές μάχες μαίνονται μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων στην νότια Ουκρανία. Ο Τριντό κατέθεσε στεφάνι σε ένα μνημείο πεσόντων Ουκρανών στρατιωτών και αργότερα σήμερα αναμένεται να συναντήσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Καλωσορίσατε στην Ουκρανία, κύριε Πρωθυπουργέ», έγραψε στο twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντριι Μέλνικ, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία των ανδρών να ανταλλάσσουν χειραψία στην πλατφόρμα ενός σιδηροδρομικού σταθμού. Τον Καναδό πρωθυπουργό συνοδεύει η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κρίστια Φρίλαντ.

Ο υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεκσάντρ Πολιστσούκ παρουσίασε στον Τριντό μια θήκη που περιείχε μέσα θραύσματα από ένα πύραυλο που έπεσε στην Οδησσό. Μια ομάδα Ουκρανών στρατιωτικών, που εκπαιδεύτηκαν στον Καναδά, συνομίλησαν με τον Καναδό πρωθυπουργό. «Είναι μεγάλο προνόμιο που συναντώ τον πρωθυπουργό», τόνισε ένας από αυτούς, ο συνταγματάρχης Πέτρο Οσταπτσούκ. «Είχαμε την ευκαιρία να τον ευχαριστήσουμε προσωπικά», είπε από την πλευρά του ο Πολιστσούκ.

Ζελένσκι - Τριντό

Ένας στρατιώτης ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί με τον Τριντό, λέγοντας ότι η γυναίκα και το παιδί του ζουν στον Καναδά. Ο Καναδάς, στον οποίο κατοικεί μεγάλη ουκρανική διασπορά, είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές του Κιέβου, έχοντας χορηγήσει σημαντική στρατιωτική βοήθεια και έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 36.000 Ουκρανούς στρατιώτες. Η Οτάβα έχει επιβάλλει επίσης κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η επίσκεψη Τριντό γίνεται ενώ η Μόσχα ανέφερε μεγάλης κλίμακας ουκρανικές επιθέσεις ενάντια σε θέσεις του ρωσικού στρατού στην νότια και ανατολική Ουκρανία. Αυτές οι επιθέσεις ενδέχεται να αποτελούν μέρος μιας μεγάλης αντεπίθεσης που έχει προαναγγείλει εδώ και μήνες το Κίεβο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν επίσης επιθέσεις με ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους έξω από την πρωτεύουσα, καθώς και στην Οδησσό, στην επαρχία Πολτάβα και Χάρκοβο.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρίκαλα: Συνελήφθη γιαγιά που έκοβε την περίφραξη του ΟΣΕ… για να περάσει απέναντι!

Πάτμος: Σύλληψη νεαρού για βιασμό ηλικιωμένης

Ασπρόπυργος: Ένοπλοι με καλάσνικοφ έκαψαν φορτηγά σε βενζινάδικο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμουςΣήμερα 10:24 | Ειδήσεις

Ποια είναι η εικόνα σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Δυτική Μακεδονία;

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα φύγουν χωρίς απόφαση για τη χρηματοδότηση της ΟυκρανίαςΣήμερα 11:41 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κερδίζει έδαφος το λεγόμενο «Δάνειο Επανορθώσεων» προς την Ουκρανία, με αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)Σήμερα 10:26 | Ειδήσεις

Στόχος, όπως ανέφερε ο Υπουργός είναι η βελτίωση των ΜΜΜ και το 2026 ο κόσμος θα δει τη διαφορά, ενώ αυτό που εξετάζεται από την κυβέρνηση τώρα είναι το θέμα της κίνησης στους δρόμους.

Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικόΣήμερα 09:17 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακισθεί άλλα τέσσερα άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα φύγουν χωρίς απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας12:06Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός καταστημάτων11:52Παπασταύρου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαχρονική παθογένεια στις αγροτικές επιδοτήσεις είναι κάτι που μας απασχολεί όλους11:38Θεσσαλονίκη: Εντοπίσθηκε και συνελήφθη δραπέτης των αγροτικών φυλακών11:24Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)11:10Αγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμους10:56Ρόδος: Ανήλικος μαθητής τραυματίστηκε σε συμπλοκή μετά από κατανάλωση αλκοόλ10:42Βόλος: Κινητήρας αυτοκινήτου πήρε φωτιά από βεγγαλικό10:28Βέλγιο: Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης10:14NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026 10:00Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων09:46Ουκρανία: Τραυματισμοί και μπλακάουτ προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση drone09:32Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο