LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2023 20:31

Αθωώθηκε για τους θανάτους των παιδιών της μετά από 20 χρόνια στη φυλακή (βίντεο)

Το επιστημονικό στοιχείο που ανέτρεψε τα δεδομένα της υπόθεσης, είκοσι χρόνια μετά τη φυλάκιση της Κάθλιν Φλόμπινγκ.

Κάθλιν Φλόμπινγκ - Αυστραλία

Του Νικόλα Βαφειάδη

Την πρώτη της «γεύση ελευθερίας» μετά από 20 χρόνια στη φυλακή πήρε σήμερα η Κάθλιν Φόλμπιγκ, που δήλωσε: «είμαι τόσο ενθουσιασμένη. Δεν είναι καθόλου αστείο. Είμαι νευρική, είμαι τα πάντα. Ακόμη αναρωτιέμαι αν συμβαίνει όντως αυτό. Ω Θεέ μου!».

Όλοι την θεωρούσαν ως σύγχρονη Μήδεια, τη χειρότερη σίριαλ κίλερ στην ιστορία της Αυστραλίας, που σκότωσε διαδοχικά και τα τέσσερα παιδιά της ηλικίας από εννέα έως 19 μηνών. Ακόμη κι ο σύζυγός της είχε πεισθεί για την ενοχή της. Η Καθλίν Φόλμπιγκ επέμενε από την αρχή για την αθωότητά της. Η αστυνομία, οι δικαστές και οι ένορκοι όμως δεν την πίστεψαν, βασιζόμενοι σε κάποιες αμφιλεγόμενες αναφορές στο προσωπικό της ημερολόγιο.

Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μάικλ Ντέιλι, σημείωσε πως, «σήμερα το πρωί στις 9.30 συναντήθηκα με την κυβερνήτη. Της συνέστησα να ασκήσει το βασιλικό της προνόμιο της απονομής χάρης και να χορηγήσει στη κ. Φόλμπιγκ μια άνευ όρων απαλλαγή. Η κυβερνήτης συμφώνησε».

«Το σημείο καμπής στην έρευνα ήταν οι νέες αποδείξεις μέσω DNA, που δείχνουν ότι οι θάνατοι των παιδιών μπορεί να οφείλονταν σε φυσικά αίτια. Επιστήμονες που έδωσαν ανεξάρτητες συμβουλές στην έρευνα εξέφρασαν ανακούφιση, που η επιστήμη εισακούσθηκε», εξήγησε η δικαστική ρεπόρτερ του ΑΒC 9, Τζαμέλ Γουέλς.

Δύο Δανοί γενετιστές εντόπισαν πριν από δύο χρόνια στην Κάθλιν Φόλμπιγκ και σε δύο από τα τέσσερα παιδιά της μια γονιδιακή μετάλλαξη που δεσμεύει το ασβέστιο, με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται σωστά ο καρδιακός μυς και να προκαλείται αρρυθμία και σε ακραίες περιπτώσεις αιφνίδιος θάνατος. Εξήντα επιστήμονες, ανάμεσά τους και η ιατροδικαστική ανθρωπολόγος Δρ Ξανθή Μάλετ, ζήτησαν την αναθεώρηση της δίκης και τη χορήγηση χάρης.

Η πρόεδρος της Αυστραλιανής ακαδημίας επιστημών, Άννα Μαρία Αραμπία, έθεσε το εξής ερώτημα: «Πώς δημιουργούμε ένα νομικό σύστημα πιο ευαίσθητο στην επιστήμη, που θα αξιοποιεί νέα αναδυόμενα και σύνθετα επιστημονικά ευρήματα σταθερά, κάθε ημέρα».

«Αυτή τη στιγμή αποδόθηκε δικαιοσύνη, αν και άργησε πολύ», τόνισε η Σου Χίγκινσον, βουλευτής των Πράσινων, ενώ μία φίλη της Φλόμπινγκ, η Χέλεν Κάμινγκς, σημείωσε πως, «θα είναι μια μεγάλη ημέρα για εκείνη. Δεν ξέρει πολλά για τον σύγχρονο κόσμο, ξέρετε, κομπιούτερ, κινητά τηλέφωνα...».

Η δικηγόρος της Κάθλιν Φόλμπιγκ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης από την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας για τα 20 χρόνια που πέρασε στη φυλακή, εξαιτίας μιας δικαστικής πλάνης. 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές – Κασιδιάρης: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο από τη Νέα Δημοκρατία

Τουρκία - Ερκάν: Η πρώτη γυναίκα που “φλερτάρει” για επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας

Ρατσιστική επίθεση: Αλλοδαπός επιτέθηκε σε διεμφυλική

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμουςΣήμερα 10:24 | Ειδήσεις

Ποια είναι η εικόνα σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Δυτική Μακεδονία;

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα φύγουν χωρίς απόφαση για τη χρηματοδότηση της ΟυκρανίαςΣήμερα 11:41 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κερδίζει έδαφος το λεγόμενο «Δάνειο Επανορθώσεων» προς την Ουκρανία, με αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)Σήμερα 10:26 | Ειδήσεις

Στόχος, όπως ανέφερε ο Υπουργός είναι η βελτίωση των ΜΜΜ και το 2026 ο κόσμος θα δει τη διαφορά, ενώ αυτό που εξετάζεται από την κυβέρνηση τώρα είναι το θέμα της κίνησης στους δρόμους.

Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικόΣήμερα 09:17 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακισθεί άλλα τέσσερα άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα φύγουν χωρίς απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας12:06Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός καταστημάτων11:52Παπασταύρου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαχρονική παθογένεια στις αγροτικές επιδοτήσεις είναι κάτι που μας απασχολεί όλους11:38Θεσσαλονίκη: Εντοπίσθηκε και συνελήφθη δραπέτης των αγροτικών φυλακών11:24Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)11:10Αγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμους10:56Ρόδος: Ανήλικος μαθητής τραυματίστηκε σε συμπλοκή μετά από κατανάλωση αλκοόλ10:42Βόλος: Κινητήρας αυτοκινήτου πήρε φωτιά από βεγγαλικό10:28Βέλγιο: Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης10:14NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026 10:00Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων09:46Ουκρανία: Τραυματισμοί και μπλακάουτ προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση drone09:32Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο