LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2023 22:16

Μπελέρη - Δήμος Αθηναίων: ψήφισμα για την άμεση απελευθέρωσή του

Ποια κόμματα καταψήφισαν το ψήφισμα. Τι δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Φρέντης Μπελέρης

Την άμεση απελευθέρωση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, καθώς και του αντιπροέδρου της Ένωσης Χειμαρριωτών Παντελή Κοκαβέση που κρατούνται από τις αλβανικές αρχές, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Σε ψήφισμα συμπαράστασης το οποίο εισηγήθηκε απόψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τονίζεται η ανάγκη συμμόρφωσης της Αλβανίας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα ως προς την υπόθεση Μπελέρη και υπογραμμίζεται με έμφαση πως "η εθνική ελληνική μειονότητα δικαιούται να απολαμβάνει την ελευθερία της, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, την ιστορική ταυτότητα και τις παραδόσεις της".

Το ψήφισμα καταψήφισαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

"Την άμεση απελευθέρωση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, καθώς και του αντιπροέδρου της Ένωσης Χειμαρριωτών Παντελή Κοκαβέση που κρατούνται από τις αλβανικές αρχές, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Σε ψήφισμα συμπαράστασης το οποίο εισηγήθηκε απόψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τονίζεται η ανάγκη συμμόρφωσης της Αλβανίας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα ως προς την υπόθεση Μπελέρη και υπογραμμίζεται με έμφαση πως «η εθνική ελληνική μειονότητα δικαιούται να απολαμβάνει την ελευθερία της, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, την ιστορική ταυτότητα και τις παραδόσεις της».

Στο κείμενο του ψηφίσματος αναφέρεται συγκεκριμένα: «η γειτονική χώρα καλείται να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παρέχοντας συνθήκες ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής και κοινοτικής περιουσίας και με σεβασμό στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και την ανθρώπινη ζωή. Οφείλει δε να απελευθερώσει άμεσα τους δύο άνδρες ακολουθώντας τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου».

Το ψήφισμα έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία καθώς καταψήφισαν οι παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ ( Ανοιχτή Πόλη) , και στο ΚΚΕ ( Λαϊκή Συμπαράταξη) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αθήνα ενώ υπέρ τάχθηκε η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι Εσύ». Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης είχε υπογραμμίσει νωρίτερα ότι είναι όχι μόνο εθνικό αλλά και ηθικό χρέος, η στήριξη των δυο αυτοδιοικητικών που βρίσκονται στη φυλακή.

Παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ο γιος του Δημάρχου Χειμάρρας, Πέτρος Μπελέρης, ο αδερφός του Λεονάρδος, καθώς και ο πρόεδρος Χειμαρριωτών Αθήνας, Θοδωρής Γκούμας."

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Θρήνος για τον 16χρονο που σκοτώθηκε από φρέζα (εικόνες)

Δάγκωμα φιδιού - Καπραβέλος: Σπάνιο το αναφυλακτικό σοκ, αλλά είναι έως και θανατηφόρο (βίντεο)

Νεαροί τσακώθηκαν με οδηγό λεωφορείου και... κατέβασαν τζάμι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεωνΣήμερα 09:29 | Ειδήσεις

Πού θα υπάρξει αποκλεισμός και για πόσες ώρες;

Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικόΣήμερα 09:17 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακισθεί άλλα τέσσερα άτομα.

Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέταΣήμερα 07:55 | Ειδήσεις

Σφοδρή σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό και κυκλοφοριακό χάος.

Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτώνΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Η πρωτοβουλία ενός αγρότη στην Αιγιάλη Αμοργού στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στην πανελλαδική απεργία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Κινητήρας αυτοκινήτου πήρε φωτιά από βεγγαλικό10:28Βέλγιο: Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης10:14NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026 10:00Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων09:46Ουκρανία: Τραυματισμοί και μπλακάουτ προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση drone09:32Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 57χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο07:26Erasmus+: Συμφωνία με την ΕΕ για την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα07:12Ο Τραμπ υποσχέθηκε στους Αμερικανούς "οικονομικό μπουμ που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος"06:58Σαουδική Αραβία: Εξερευνήτρια διέσχισε όλη τη χώρα περπατώντας!06:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο