LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Απριλίου 2023 08:50 | Ανανέωση: 11 Απριλίου 2023 16:14

Το Πεκίνο προχώρησε σε προσομοίωση “αποκλεισμού” της Ταϊβάν

Η Κίνα επιχείρησε με τις στρατιωτικές ασκήσεις της την προσομοίωση ενός «αποκλεισμού» της Ταϊβάν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.

Ταϊβάν - πολεμικά αεροσκάφη

Η Κίνα επιχείρησε με τις στρατιωτικές ασκήσεις της την προσομοίωση ενός «αποκλεισμού» της Ταϊβάν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.

Δεκάδες αεροσκάφη αναπτύχθηκαν για να εφαρμόσουν έναν «αεροπορικό αποκλεισμό» του εν λόγω εδάφους που διεκδικείται από το Πεκίνο, μετέδωσε επίσης το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Την «παρείσφρηση» ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού στη Νότια Σινική θάλασσα κατήγγειλε το Πεκίνο

Στο μεταξύ, η Κίνα καταδίκασε σήμερα «την παρείσφρηση» ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού σε περιοχή της Νότιας Σινικής θάλασσας την οποία διεκδικεί το Πεκίνο, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ότι το USS Milius διεξάγει μια «επιχείρηση ελευθερίας της ναυσιπλοΐας» στην περιοχή.

«Το πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό USS Milius πραγματοποιήσε παράνομη παρείσφρηση στα ύδατα που βρίσκονται δίπλα στον ύφαλο Μιστσίφ, στα νησιά Νάνσα της Κίνας, χωρίς την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Τιάν Γιουνλί εκπρόσωπος της Νότιας Διοίκησης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι η κινεζική Πολεμική Αεροπορία «ακολούθησε και παρακολούθησε το πλοίο».

Ταϊβάν - πολεμικά αεροσκάφη

Νωρίτερα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε επισημάνει ότι το USS Milius διεξήγαγε «επιχείρηση ελευθερίας της ναυσιπλοΐας», την ώρα που ο κινεζικός στρατός πραγματοποιεί γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν.

«Αυτή η επιχείρηση ελευθερίας της ναυσιπλοΐας σεβάστηκε τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις νόμιμες χρήσεις της θάλασσας», τόνισε στην ανακοίνωσή του το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, διευκρινίζοντας ότι το αντιτορπιλικό βρίσκεται κοντά στα νησιά Σπράτλι.

Τα USS Milius πέρασε σε απόσταση τουλάχιστον 12 ναυτικών μιλίων από τον ύφαλο Μιστσίφ, τον οποίο διεκδικεί η Κίνα και άλλες χώρες της περιοχής, σημείωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

Η διέλευση του αμερικανικού αντιτορπιλικού από αυτή την αμφισβητούμενη περιοχή έγινε την ώρα που η Κίνα διεξάγει για τρίτη συνεχή ημέρα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν, μετά τη συνάντηση της προέδρου του νησιού Τσάι Ινγκ- γουέν με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Κέβιν Μακάρθι.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”Σήμερα 17:27 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της κυβέρνησής του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσειςΣήμερα 20:20 | Ειδήσεις

Η Κομισιόν και η Αθήνα για την υπόθεση Μπελέρη. Το ψάξιμο Ράμα για προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα και οι «πόρτες» που «έφαγε».

Γάζα: Εκτοπισμός και βομβαρδισμός στη Ράφα και αδιέξοδες διαπραγματεύσειςΣήμερα 17:28 | Ειδήσεις

Φεύγουν όπως, όπως εξαντλημένοι οι Παλαιστίνιοι από τη Ράφα που βομβαρδίζεται. Νέος ομαδικός τάφος βρέθηκε σε νοσοκομείο. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο.

Φωτιά στο Μάτι: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε η ΕισαγγελίαΣήμερα 12:43 | Ειδήσεις

Ποιος από τους κατηγηρούμενους στην πρώτη δίκη είναι ο μόνος που εξαιρέθηκε από την έφεση και γιατί 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Βροχές, σκόνη και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη20:50Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσεις20:36Δούκας – Ιμάμογλου: Αθήνα και Πόλη θα συνεργαστούν κόντρα στη μισαλλοδοξία (εικόνες)20:23Σητεία: Συνελήφθη ανήλικος και η μητέρα του για απειλή κατά νεαρού20:09Εύβοια: Έδειρε τον πατέρα του, συνελήφθη και την άλλη μέρα “τα ίδια”19:56ΣΥΡΙΖΑ για Ράμα: Προκλητική η επίσκεψη, εθνικά επικίνδυνος ο Μητσοτάκης19:42Astra Zeneca – Μαγιορκίνης στον ΑΝΤ1: Όσοι δεν είχαν επιπλοκές τις 30 πρώτες μέρες, είναι ασφαλείς (βίντεο)19:28“Ρουκ Ζουκ”: Πρώτο σε τηλεθεάσεις και τον Απρίλιο19:14Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρας: Αυτοί είναι οι προφυλακισθέντες19:00Θεσσαλονίκη: 14χρονοι κρατούσαν βίντεο με “προσωπικές” στιγμές συμμαθήτριάς τους18:46Ανδρουλάκης για Μονή της Χώρας: Η Τουρκία χρειάζεται μία ολιστική απάντηση18:32Σύνταγμα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε κέντρο αισθητικής18:19Γάζα: Εκτοπισμός και βομβαρδισμός στη Ράφα και αδιέξοδες διαπραγματεύσεις18:05ΔΥΠΑ – Παιδικές Κατασκηνώσεις: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων17:51Μητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”17:38Μεσσηνία: 6χρονη στο νοσοκομείο μετά από επίθεση σκύλου17:25Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Οργή συγγενών για "ειδική" μεταχείριση του κατηγορούμενου17:11ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: μαίνεται η κόντρα για τους “υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά” 16:58Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισής του από τον Εισαγγελέα Εφετών16:44Μεσαρά: Απανωτά περιστατικά ξυλοδαρμών – Ένα άτομο στο νοσοκομείο 16:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο