LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 15 Μαρτίου 2023 07:09

“The 2Night Show” - Σπύρος Μακρής: Το τραγούδι “Όπου βγει” για τα Τέμπη και το “Ζαμέ Κορωπί”

Ο πολυτάλαντος τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός, μίλησε για την πολύπλευρη καλλιτεχνική του φύση και για την «πηγή» έμπνευσης των σατιρικών τραγουδιών.

THE 2NIGHT SHOW - ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
Στο «The 2Night Show», ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε τον Σπύρο Μακρή. Ο πολυτάλαντος τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός, μίλησε για την πολύπλευρη καλλιτεχνική του φύση, για την «πηγή» έμπνευσης των σατιρικών τραγουδιών του και τα «κακώς κείμενα» της χώρας μας, που προσεγγίζει με τον δικό του τρόπο.

Ο Σπύρος Μακρής αναφέρθηκε στο τραγούδι «Όπου βγει», το οποίο αναφέρεται στην πρόσφατη τραγωδία των Τεμπών. «Από τη μία μου στέλνουν πολλά μηνύματα και συγχαρητήρια γιατί έχω ξυπνήσει κάποιες αισθήσεις του κόσμου που κοιμόντουσαν. Είναι η μοναδική φορά που αντί να χαίρομαι, πονάω γι’ αυτό το τραγούδι που έκανα. Είναι λίγο δύσκολο, είναι αντικρουόμενα τα συναισθήματα. Εγώ το τραγούδι αυτό το έκανα πάνω στο θυμό μου. Ο καλλιτέχνης είναι καλλιτέχνης, δεν μπορεί να μπει σε “κουτάκια”», είπε.

THE 2NIGHT SHOW - ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη και την σχέση του με την πολιτική ανέφερε: «Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μορφή μέσα στη Βουλή, είτε συμφωνούμε είτε όχι με όσα λέει. Εγώ είμαι “απολιτίκ”. Όταν είσαι μέσα στο σύστημα, είσαι σάπιος. Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη! Δυστυχώς και οι καλοί άνθρωποι σαπίζουν μέσα στον χρόνο. Πόσο θα αντέξει; Ή θα τον πετάξει έξω το σύστημα ή θα σαπίσει και αυτός. Πρέπει να αλλάξουμε και εμείς σαν άνθρωποι και να μην κάνουμε αυτά που μας έχουν κάνει, όπως πχ ρουσφέτι. Τα τραγούδια που κάνω είναι αυτά που σκέφτομαι εγώ».

Σχετικά με το ώς εμπνεύστηκε το τραγούδι «Ζαμέ Κορωπί» είπε: «Τα γαλλικά του Μιχάλη Δημητρακόπουλου ήταν αυτά που μου έδωσαν την αφορμή να του φτιάξω τραγούδια και το “Ζαμέ Κορωπί”. Τα σατιρικά τραγούδια τα γράφω με αφορμή όσα διαβάζω στα σόσιαλ! Προσπαθώ να μη βρίζω και να λέω το οτιδήποτε με το γάντι αλλά όταν θυμώνω δεν μπορώ να μην πω αυτά που νιώθω».

Ακόμα, μίλησε για τις εμφανίσεις του σε μπαράκια της Αθήνας, για τα «πειράγματα» στο κοινό, αλλά και για τα βίντεο που επιμελείται και φιλοξενούνται, κάθε Σαββατοκύριακο, στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τραγωδία στα Τέμπη: Η Hellenic Train αποζημιώνει οικογένειες θυμάτων και τραυματίες - Τα ποσά

Ζάκυνθος: Το “Ναυάγιο” κλείνει ξανά μετά την αυτοψία του ΟΑΣΠ - Τι διαπιστώθηκε

“The 2Night Show”: Ο Θοδωρής Φέρρης αποκαλύπτεται (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΟΣΑ - Ισραήλ: Προσφυγή κατά της Τουρκίας για το μποϊκοτάζ08:31Μέση Ανατολή: Ο Μπλίνκεν “καρφώνει” την Χαμάς για την ανακωχή08:18Παναγιώτης Χαρέλας: Πέθανε ξαφνικά ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ08:05“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Γωγώ Τσαμπά και Στέλλα Κονιτοπούλου (sneak preview)07:52Μεγάλο Σάββατο: Η κάθοδος του Ιησού στον Άδη και η πρώτη Ανάσταση07:45Εορτολόγιο - 4 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο07:38Πήλιο: Φωτιά στο Μούρεσι07:25Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας07:11ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή: “Αι Γενεαί Πάσαι” από Ελληνόπουλα της διασποράς ανά τον πλανήτη (βίντεο)21:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο