LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2022 11:00

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις αποθεμάτων στερεών καυσίμων

Η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων από τις επιχειρήσεις αφορά αποκλειστικά σε καυσόξυλα παντός είδους, πέλλετ, μπρικέτες και προσάναμμα (δαδί). Υψηλά πρόστιμα και κατάσχεση στους παραβάτες.

καυσόξυλα - ξύλα

Ενεργοποιήθηκε σήμερα η πλατφόρμα για τη δήλωση αποθεμάτων στερεών καυσίμων (καυσόξυλα παντός είδους, πέλλετ, μπρικέτες και προσάναμμα), η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη και θα επαναλαμβάνεται ανά 5 εργάσιμες μέρες.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε γνωστό στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, εισαγωγή, εμπορία, χονδρική και λιανική πώληση, μεσιτεία, διακίνηση, διανομή και αποθήκευση στερεών καυσίμων και ξυλείας που προορίζεται για καύση ότι εκδόθηκε η υπό στοιχεία 100318/18-10-2022 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Δήλωση αποθεμάτων στερεών καυσίμων που προορίζονται για τη θέρμανση χώρων» (Β' 5437), η οποία αποσκοπεί αφενός στην εποπτεία της αγοράς ως προς την επάρκεια των ως άνω προϊόντων και αφετέρου στην παρακολούθηση των αποθεμάτων σε συνδυασμό με την τιμή πώλησής τους, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

Η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων αφορά αποκλειστικά σε καυσόξυλα παντός είδους, πέλλετ, μπρικέτες και προσάναμμα (δαδί).

καυσόξυλα - ξύλα

«Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων ενεργοποιείται από σήμερα Δευτέρα 24/10/2022 και η πρόσβαση για την υποβολή δηλώσεων από τους υπόχρεους γίνεται είτε απευθείας μέσω του συνδέσμου https://supplies.businessportal.gr είτε μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (https://www.mindev.gov.gr), στην οποία μπορούν να επιλέξουν τον σύνδεσμο: “Δήλωση Αποθεμάτων Ξυλείας και Στερεών Καυσίμων”.

Τα στοιχεία αποθεμάτων μπορούν να δηλώνονται από τους υπόχρεους έως και την Τετάρτη 26/10/2022 στις 23:59, και στη συνέχεια τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε εργάσιμες ημέρες σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την υπουργική απόφαση.

Το υπουργείο καλεί τους υπόχρεους να ανταποκριθούν με συνέπεια και υπευθυνότητα στις υποχρεώσεις τους, καθώς οποιαδήποτε διαπίστωση παράβασης προκύψει κατόπιν ελέγχου από τα αρμόδια όργανα, επισύρει την επιβολή υψηλών προστίμων καθώς και την κατάσχεση των ποσοτήτων ξυλείας για την οποία δεν υποβλήθηκε δήλωση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξης Κούγιας: Ο πρώτος γάμος, η Βατίδου και η νέα σύντροφος

Εθνική Οδός - Τροχαίο: σκοτώθηκε προσπαθώντας να πιάσει το μπουλόνι της ζάντας

Πάτρα - ΕΚΑΒ: Ο “τραυματίας” ήταν… ματιασμένος!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεωνΣήμερα 09:29 | Ειδήσεις

Πού θα υπάρξει αποκλεισμός και για πόσες ώρες;

Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικόΣήμερα 09:17 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακισθεί άλλα τέσσερα άτομα.

Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέταΣήμερα 07:55 | Ειδήσεις

Σφοδρή σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό και κυκλοφοριακό χάος.

Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτώνΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Η πρωτοβουλία ενός αγρότη στην Αιγιάλη Αμοργού στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στην πανελλαδική απεργία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης10:14NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026 10:00Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων09:46Ουκρανία: Τραυματισμοί και μπλακάουτ προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση drone09:32Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 57χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο07:26Erasmus+: Συμφωνία με την ΕΕ για την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα07:12Ο Τραμπ υποσχέθηκε στους Αμερικανούς "οικονομικό μπουμ που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος"06:58Σαουδική Αραβία: Εξερευνήτρια διέσχισε όλη τη χώρα περπατώντας!06:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο