LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2022 16:29 | Ανανέωση: 20 Οκτωβρίου 2022 16:45

Επεισόδια και χημικά στη φοιτητική πορεία (εικόνες)

Φοιτητική πορεία και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Πορεία φοιτητών και στη Θεσσαλονίκη, λόγω της πτώσης του φοιτητή από το παράθυρο.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ - ΟΠΠΙ

Επεισόδια είχαμε το πρωί κατά την διάρκεια της φοιτητικής πορείας. Αστυνομικοί και φοιτητές συγκρούστηκαν όταν ζητήθηκε από τους συγκεντρωμένους να πραγματοποιήσουν την πορεία σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

 Φοιτητές προσπάθησαν να βγουν στην Πανεπιστημίου για να πραγματοποιήσουν πορεία και εμποδίζονται από τους αστυνομικούς...

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ - ΟΠΠΙ

Εκείνη τη στιγμή έγινε χρήση χημικών,  ενώ αστυνομικός φαίνεται να χτυπάει με την ασπίδα του διαδηλωτή ο οποίος μπερδεύεται στα κάγκελα και πέφτει κάτω... Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τραυματιστεί στο κεφάλι...

Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν και πάλι και προσπάθησαν να κάνουν πορεία.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ - ΟΠΠΙ

 "Έξω η αστυνομία από την πορεία", φώναζαν οι διαμαρτυρόμενοι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλοιό γύρω από τους συγκεντρωμένους και να τους περιορίσουν στην μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Στην Πανεπιστήμιου δημιουργήθηκε χάος με αυτοκίνητα, μηχανάκια, διαδηλωτές και αστυνομικούς.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν την πορεία κατά τη διάρκεια της οποίας  υπήρχαν αρκετές εντάσεις και μικροεπεισόδια.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα και τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 Φοιτητική πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία της αστυνομίας στο campus και για τον τραυματισμό φοιτητή, που έπεσε από το παράθυρο αμφιθεάτρου της Νομικής Σχολής, στη διάρκεια διεξαγωγής μαθήματος.

Οι φοιτητές, μέλη του σχήματος των ΕΑΑΚ και σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και πορεύτηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Η πορεία κατέληξε μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Βίντεο: grtimes.gr, protothema.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης - Λύτρας: αστυνομικοί σύχναζαν στο μαγαζί του 53χρονου

Κίεβο: Στον ΑΝΤ1 ο υπαρχηγός της ουκρανικής Αστυνομίας (βίντεο)

Σήφης Βαλυράκης: Παραπομπή σε δίκη των δύο ψαράδων ζητά η εισαγγελέας


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο