LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2022 12:37 | Ανανέωση: 17 Σεπτεμβρίου 2022 13:21

Αναστασιάδης για άρση εμπάρκο των ΗΠΑ: Η ιδαίτερη αναφορά στον Μενέντεζ

Για απόφαση-ορόσημο κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,
σχετικά με την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο. Το δημόσιο "ευχαριστώ" τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αναρτήσεις στο Twitter, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών χαιρετίζουν την απόφαση του State Department για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο.

«Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζω την ανακοίνωση του State Department για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο», αναφέρει ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης και επισημαίνει: «Πρόκειται για μια απόφαση - ορόσημο, η οποία αντικατοπτρίζει την αναπτυσσόμενη στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ασφάλειας».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Αναστασιάδης στον γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Μενέντεζ, τον οποίο και ευχαριστεί δημόσια:Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω δημόσια τον Γερουσιαστή Μενέντεζ για όλη την δουλειά που έκανε δυνατή την σημερινή αυτή απόφαση, η οποία είναι σύμφωνη με εκείνη του 2019 για την Ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ενεργειακή Συνεργασία. Χτες συνομίλησα με τον Γερουσιαστή και για μια ακόμη φορά του εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου για την φιλία του».

Ευχαριστίες και εκτίμηση εκφράζει μέσα από ανάρτησή του το κυπριακό υπουργείο Άμυνας. «Αυτό ενισχύει τη συνεργασία μας και εγκαινιάζει μια νέα εποχή στις διμερείς μας σχέσεις, καθώς προωθούμε σταθερά μια μη αναστρέψιμη εταιρική σχέση ασφάλειας και άμυνας», σημειώνεται.

Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, τέλος, αναφέρει στο Twitter: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του State Department να προχωρήσει στην πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων του 1987 κατά της Κύπρου: Ένα πολιτικό ορόσημο που δείχνει τη συνεχή εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας ΗΠΑ-Κύπρου στην Ασφάλεια και Άμυνα ως αναπόσπαστο μέρος του μωσαϊκού περιφερειακής σταθερότητα."

Ο Ν. Αναστασιάδης μεταβαίνει στη Ν. Υόρκη για τις εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ

Το Κυπριακό, οι πρωτοβουλίες του κου Αναστασιάδη για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η έλλειψη βούλησης από την άλλη πλευρά να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, καθώς και θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κ. Αναστασιάδη, τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα βρίσκεται στο Λονδίνο, στο Αβαείο του Ουέστμίνστερ, για να παρευρεθεί στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', μαζί με δεκάδες ξένους ηγέτες και αρχηγούς κρατών. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει η Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη.

Από το Λονδίνο, ο κ. Αναστασιάδης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την 77η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών η οποία αρχίζει την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Αναστασιάδης θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, ώρα Κύπρου.

Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Ν. Αναστασιάδης θα συναντηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στις 19:15 το απόγευμα ώρα Κύπρου, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κ. Αναστασιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, κατά την παραμονή τους στη Νέα Υόρκη, αναμένεται επίσης να έχουν συναντήσεις με άλλους ηγέτες και αξιωματούχους κρατών και κυβερνήσεων. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τους μόνιμους αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επίσης θα συναντηθεί με οργανώσεις της Ομογένειας.

Ειδήσεις σήμερα:

ΔΕΘ - Μέτρα: Ποιοι και πόσοι ωφελούνται (παραδείγματα)

Ασπρόπυργος: Ξέχασαν 6χρονο σε σχολικό - Τον είχαν κλειδώσει μέσα στο λεωφορείο!

ΑΠΘ - Επεισόδια: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜήνυμα Τραμπ σε Ζελένσκι πριν από τη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία και δεν θα γίνει μέλος του NATOΣήμερα 08:36 | Ειδήσεις

Απαντώντας μέσω Χ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε πως θέλει ο πόλεμος με τη Ρωσία να τελειώσει «γρήγορα», αλλά κατά τρόπο «αξιόπιστο», ώστε να εξασφαλιστεί «ειρήνη που θα έχει διάρκεια».

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας Χθες 21:55 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

O κυκλώνας Έριν απειλεί τις Μπαχάμες – Ποιες άλλες περιοχές θα σαρώσειΣήμερα 08:55 | Ειδήσεις

Το ακραίο φαινόμενο θα πλησιάσει τα επόμενα 24ωρα τις Μπαχάμες, στην Καραϊβική, αχανή περιοχή του βόρειου Ατλαντικού που ήδη πλήττεται από σφοδρούς ανέμους και ισχυρές βροχές, ενώ υπάρχουν κίνδυνοι πλημμυρών και κατολισθήσεων.

ΑΤ Κερατέας: Είχε συλληφθεί μια μέρα πριν ο κρατούμενος που εντοπίστηκε νεκρόςΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Την υπόθεση έχουν αναλάβει τα στελέχη της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρίνιο: Παραμένει στο νοσοκομείο η ανήλικη μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε πάρτι 10:51Ήρα: Η χαριτωμένη σκυλίτσα ναυαγοσώστρια (βίντεο)10:36ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου10:20Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος ένωσαν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν καφέ στην Κωνσταντινούπολη10:03Στα δικαστήρια η χήρα του Έλβις Πρίσλεϊ - Κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της09:47ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου09:31O κυκλώνας Έριν απειλεί τις Μπαχάμες – Ποιες άλλες περιοχές θα σαρώσει09:17ΑΤ Κερατέας: Είχε συλληφθεί μια μέρα πριν ο κρατούμενος που εντοπίστηκε νεκρός 09:01Μήνυμα Τραμπ σε Ζελένσκι πριν από τη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία και δεν θα γίνει μέλος του NATO08:46Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Αυγούστου08:30Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα08:15Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"22:15Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας 22:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο