LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 22 Ιουλίου 2022 12:02

Πέθανε ο Θεόδωρος Καρζής

Θλίψη στον χώρο της δημοσιογραφίας για τον θάνατο του Θεόδωρου Καρζή. 

Θεόδωρος Καρζής
Πέθανε ο Θεόδωρος Καρζής, δημοσιογράφος, λογοτέχνης και ιστορικός με πλούσιο συγγραφικό έργο. Διετέλεσε γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από το 1987 έως το 1989 και επί της διοίκησής του συντάχθηκε και εκδόθηκε ο «Γλωσσικός οδηγός για δημοσιογράφους», ένα εργαλείο για τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας. Για το έργο του αυτό είχε τιμηθεί από το ΑΠΕ-ΜΠΕ τον Μάρτιο του 2018.

Υπήρξε πολιτικός αρθρογράφος επί σειρά ετών και στην εξαιρετικά πλούσια σταδιοδρομία του διετέλεσε διευθυντής Ειδήσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης της ΕΡΤ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Ως διευθυντής εκπαιδευτικής τηλεόρασης και διεθνών σχέσεων της ΕΡΤ εκπροσώπησε επί σειρά ετών την Ελλάδα στους διεθνείς οργανισμούς Universite Radiophonique et Television Scolaire στο Βέλγιο και του Centre Mediterraneen de la Communication Audiovisuelle στη Γαλλία, στο οποίο διετέλεσε και πρόεδρος.

Στο συγγραφικό του έργο ασχολήθηκε με την ιστορία του Ελληνισμού, τις μελέτες για τη γλώσσα, ενώ έχει εντρυφήσει και στον πολιτισμό της Κίνας. Είχε συγγράψει περισσότερα από 30 βιβλία, τα οποία απέσπασαν θερμές κριτικές και ορισμένα τιμητικές διακρίσεις, όπως η πεντάτομη «Ιστορία της Γυναίκας» που έλαβε το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, «Οι πατρίδες των Ελλήνων» που έλαβε το βραβείο της Ένωσης Σμυρναίων και Μεγάλη Περγαμηνή Εστίας Νέας Σμύρνης, και η «Η εποποιία της γλώσσας» που έλαβε το Βραβείο Ιδρύματος Μπότση. Επιπλέον, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ήταν πατέρας του δημοσιογράφου Φοίβου Καρζή και ανιψιός του σκηνοθέτη Λίνου Καρζή.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης από τον φίλο της μητέρας της - Τα στοιχεία του συλληφθέντα (εικόνες)

Ιπποκράτειο: Έδιωξαν έγκυο επειδή “έληγε η εφημερία” - Πέθανε το νεογέννητο

Σκρέκας για “Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή”: επιδότηση και σε επιλαχόντες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Η “παρέλαση” περιπολικών έξω από το ΑΤ και η ΕΔΕ για τους αστυνομικούςΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στο «φως» ο ΑΝΤ1, από τη στιγμή της γυναικοκτονίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Το πόρισμα της ΕΔΕ.

Ράμα: η ανάρτηση “στήριξης” στην κυβέρνηση και τα “πυρά” της αντιπολίτευσηςΣήμερα 17:43 | Ειδήσεις

Η έλευση του Έντι Ράμα, αλλά και μία ανάρτηση που πραγματοποίησε, "πυροδότησε" νέο κύκλο αντιδράσεων. 

Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, ο πόλεμος συνεχίζεταιΣήμερα 20:34 | Ειδήσεις

Ορκισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο στη Ράφα, παρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις εμφανίζεται ο Νετανιάχου.

Αιγιαλός: Σε εξέλιξη οι δημοπρασίες για παραχώρηση χρήσης τουΣήμερα 18:15 | Ειδήσεις

Τι ισχύει με τον νέο νόμο για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης για Final 4: “Γατάκια”... εγώ γκαντέμης; (βίντεο)20:58Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, ο πόλεμος συνεχίζεται20:44ΟΑΣΘ: Τα πρώτα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων (εικόνες)20:31Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Η “παρέλαση” περιπολικών έξω από το ΑΤ και η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς20:17Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή20:04Eurovision: Μαζική διαδήλωση κατά του Ισραήλ στο Μάλμε (εικόνες)19:50Αιγιαλός: Σε εξέλιξη οι δημοπρασίες για παραχώρηση χρήσης του 19:36Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος νεαρός που “εξαφάνισε” κουτί φιλανθρωπικών δωρεών19:22Σλοβενία: Προχωρά σε αναγνώριση της Παλαιστίνης19:08Δωρεά οργάνων σε 17 ασθενείς μέσα στο Πάσχα18:54ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα για το “Θα τους ξεσκίσω” του Κασσελάκη18:40Υπουργείο Προστασίας Πολίτη: Νέο πειθαρχικό δίκαιο στην ΕΛΑΣ18:26Ράμα: η ανάρτηση “στήριξης” στην κυβέρνηση και τα “πυρά” της αντιπολίτευσης18:12Θεσσαλονίκη: Σφοδρή κακοκαιρία με δρόμους – ποτάμια και “χοντρό” χαλάζι17:59Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Αποχώρησε η Χαμάς17:44Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 147 σημεία17:31Σακίρα: Οι εισαγγελείς αποσύρουν τη δεύτερη έρευνα για φοροδιαφυγή17:17Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Δύσκολες ώρες για την ηθοποιό, νοσηλεύεται σε κλινική17:03Τροχαίο στον Βόλο: Σκοτώθηκε με το σκούτερ του16:49Σκρέκας: Ο πληθωρισμός στα σούπερ-μάρκετ “μηδένισε” σε σχέση με πέρυσι16:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο