LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2022 10:18

Ονδούρα: Συνελήφθη η αρχηγός του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών της χώρας

Στην  επιχείρηση των Αρχών σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά ο γιός της. Οι ΗΠΑ προσέφεραν αμοιβή 5 εκ. δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη της.

Ονδούρα - κοκαΐνη - ναρκωτικά - φωτιά

Οι αρχές της Ονδούρας συνέλαβαν χθες Κυριακή την Ερλίντα Μπομπαντίγια, η οποία φέρεται να είναι η επικεφαλής καρτέλ των ναρκωτικών στη χώρα της κεντρικής Αμερικής και σε βάρος της εκκρεμούσε αίτημα της Ουάσιγκτον για τη σύλληψη και την έκδοσή της.

Η αστυνομία συνέλαβε την κυρία Μπομπαντίγια έπειτα από «σφοδρή σύγκρουση», κατά τη διάρκεια της οποίας ο γιος της Τίτο Μόντες σκοτώθηκε, ανέφερε μέσω Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας της Ονδούρας, ο Γουστάβο Σάντσες Βελάσκες. Άλλοι τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν, σύμφωνα με τον κ. Σάντσες Βελάσκες, ο οποίος δεν τους κατονόμασε, ούτε έδωσε άλλες λεπτομέρειες για την αστυνομική επιχείρηση.

Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν την 62χρονη ότι είναι η επικεφαλής της ισχυρής συμμορίες Μόντες. Το καρτέλ αυτό φέρεται να εισάγει κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική και κατόπιν να την εξάγει στην αμερικανική επικράτεια.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ουάσιγκτον προσέφερε αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη της ιδίας ή των γιών της Τίτο Μόντες και Χουάν Κάρλος Μόντες Μπομπαντίγια. Ο τελευταίος συνεχίζει να διαφεύγει τη σύλληψη.

Άλλος ένας από τους γιους της κυρίας Μπομπαντίγια, ο Νόε Μόντες Μπομπαντίγια, συνελήφθη το 2017 και εκδόθηκε στις ΗΠΑ, όπου του επιβλήθηκε ποινή 37 ετών κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών.

Τον Απρίλιο, η Ονδούρα εξέδωσε στις ΗΠΑ τον πρώην πρόεδρο της χώρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες προκειμένου να δικαστεί για διακίνηση τεραστίων ποσοτήτων κοκαΐνης. Δήλωσε αθώος ενώπιον δικαστή.

Τη 10η Μαΐου, ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας (2012-2013) Χουάν Κάρλος «Ελ Τίγκρε» Μπονίγια εκδόθηκε επίσης στις ΗΠΑ, όπου τον βαρύνουν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών για λογαριασμό του πρώην προέδρου Ερνάντες.

Οι αρχές της Ονδούρας έχουν μέχρι στιγμής προχωρήσει στην έκδοση τουλάχιστον 30 πολιτών της χώρας στις ΗΠΑ προκειμένου να δικαστούν για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Κιλκίς: Έκαναν παράνομες ανασκαφές στο δάσος

Γλυκά Νερά - Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: η ώρα της κρίσης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο