LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 17 Μαρτίου 2022 14:29

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Πότε θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τι είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την χρήση μάσκας, αλλά και για το ενδεχόμενο ανάγκης για τέταρτη δόση του εμβολίου...

Πιστοποιητικό νόσησης - πιστοποιητικό εμβολιασμού - εστίαση - μαγαζιά - ψηφιακή ταυτότητα - covid free



Για τη πιθανότητα κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού το επόμενο χρονικό διάστημα μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ.

Ο ίδιος τόνισε για τις μάσκες ότι «ήρθαν για να μείνουν» όσον αφορά τα σχολεία, τα νοσοκομεία και ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων συμπολιτών μας.

Αναφερομένος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, τόνισε ότι οι πιθανότητες είναι 50% να μην το έχουμε το Πάσχα λέγοντας: «είναι μια πιθανότητα να μην έχουμε το Covid pass για τους χώρους της εστίαση

Σχετικά με το στάδιο της πανδημίας αυτή την περίοδο στη χώρα «είμαστε σε μεταβατικό στάδιο της πανδημίας, ορισμένοι μπορεί να το ονομάζουν και ενδημικότητα» 

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να μηδενιστούν τα κρούσματα» ανέφερε επίσης σχολιάζοντας τη νέα έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας.

AP -  Ιταλία - εμβόλιο - κορονοϊός

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης, μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας έχουν παίξει τα εμβόλια και η φυσική ανοσία που υπάρχει καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν νοσήσει, ενώ σύντομα στη διάθεση των ειδικών θα είναι και οι θεραπείες με χάπια που θα χορηγούνται από το στόμα.

Όσον αφορά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορoνοϊό εξέφρασε την άποψη ότι αναμένεται να δοθεί και στους άνω των 70 ετών, εκτός από τις ευπαθείς ομάδες «δεν πρόκειται να δούμε σύντομα ενισχυτικές δόσεις στον υπόλοιπο πληθυσμό και στα παιδιά. Αν θα χρειαστεί θα το δούμε από Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας που αναφέρει ότι το 25% των παιδιών που έχουν νοσήσει εμφανίζουν το σύνδρομο Long Covid ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.

εμβόλιο - εμβολιασμός - παιδί

«Τα παιδιά που το πέρασαν βαριά είναι πιθανόν να έχουν συμπτώματα που διαρκούν μέχρι και 12 εβδομάδες», επισήμανε.

Μιλώντας για τους θανάτους ασθενών με κορονοϊό εκτός MEΘ, μετά τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι αφορούν κατά κύριο λόγο ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και βαριά νοσούντες.

πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε η Έλσα Παπαδημητρίου

Νέα Υόρκη: Άγρια δολοφονία ομογενούς από την Τήλο

Μέτρα στήριξης - Καύσιμα: η επιδότηση για κάθε δικαιούχο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓάζα: Το Ισραήλ απορρίπτει την εκεχειρία και προχωρά στην επιχείρηση στη ΡάφαΣήμερα 22:50 | Ειδήσεις

Επιμένει σε εισβολή στη Ράφα η κυβέρνηση Νετανιάχου. Οι διεθνείς αντιδράσεις και οι συγγενείς των ομήρων.

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμεΣήμερα 22:12 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα και τις σχέσεις της χώρας του με τη Δύση.

Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου: Αυξημένη η κίνησηΣήμερα 21:05 | Ειδήσεις

Που αλλού υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω της επιστροφής των εκδρομέων από τις διακοπές του Πάσχα. 

Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο ΑΝΤ1 στο εσωτερικό του ναού (αποκλειστικές εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

Στο εσωτερικό της Μονής που μετατρέπεται σε τζαμί, μπήκε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Άννα Ανδρέου και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες. Ποια η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα: Το Ισραήλ απορρίπτει την εκεχειρία και προχωρά στην επιχείρηση στη Ράφα22:58Ενδομητρίωση: Μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα μιας γυναίκας;22:45Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Τι προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ 22:31Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε22:18Πειραιάς: Απαγορεύτηκε ο απόπλους πλοίου22:04Eύβοια - Τροχαίο: “Τούμπαρε” αυτοκίνητο με μητέρα και μωρό (εικόνες)21:51Μάρλεν Ντίτριχ: Η Γερμανίδα που κατέκτησε τον κόσμο 21:37Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου: Αυξημένη η κίνηση21:24Γάζα – Κολούμπια: Οι διαμαρτυρίες…ακυρώνουν τη μεγάλη τελετή αποφοίτησης21:10Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο ΑΝΤ1 στο εσωτερικό του ναού (αποκλειστικές εικόνες) 20:57Μάλγαρα: Διακομιδή βρέφους εν μέσω επιστροφής των εκδρομέων (βίντεο)20:43ΗΠΑ - Δίκη Τραμπ: Του επέβαλαν πρόστιμο για 10η φορά! 20:30Γάζα – ΜΜΕ: Το Ισραήλ απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας20:16 Άνω Καστρίτσι Πάτρας: Αναβιώνει το έθιμο της “Λέησης” (εικόνες)20:04Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση του πυρός19:52Ανάσταση - κροτίδες: Οι συλλήψεις της ΕΛΑΣ και η “τεράστια” λεία “εκρηκτικών”19:39ΠΑΣΟΚ: Στη Σέριφο ο Ανδρουλάκης - Ποιοι οι επόμενοι προορισμοί ενόψει Ευρωεκλογών (εικόνες)19:25Άγιος Γεώργιος: Στους Γόννους της Λάρισας έγινε πάνω σε άλογα η περιφορά (εικόνες) 19:12Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς18:58Επιστροφή των εκδρομέων με αυξημένη κίνηση στα διόδια18:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο