LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2024 20:20 | Ανανέωση: 06 Μαΐου 2024 20:16

Γάζα – ΜΜΕ: Το Ισραήλ απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση των διαμεσολαβητών για εκεχειρία. Η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση του Ισραήλ.

Γάζα - Ράφα - ισραηλινός στρατός

Ισραηλινός αξιωματούχος που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στο Reuters, σχετικά με την αποδοχή της πρότασης εκεχειρίας από τη Χαμάς, είπε ότι, η αιγυπτιακή πρόταση δεν γίνεται αποδεκτή από το Ισραήλ.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως, η πρόταση περιείχε «μεγάλη εμβέλειας» θέματα, που το Ισραήλ δεν υποστηρίζει.

Και τα ισραηλινά Μέσα μεταδίδουν πως το Ισραήλ απορρίπτει την πρόταση, την οποία αν και αποδέχθηκε η Χαμάς, δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενό της.

Οι διαπραγματευτές του Ισραήλ απάντησαν πως, '"μελετούν την πρόταση" και θα εκδώσουν επίσημη ανακοίνωση με την απάντησή τους.

Η Χαμάς είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι, αποδέχεται την πρόταση των μεσολαβητών του Κατάρ και της Αιγύπτου, μέσω του ηγέτη της, ο οποίος είπε ότι, «η μπάλα τώρα είναι στο γήπεδο του Ισραήλ».

Η ανακοίνωση αυτή «έβγαλε» στους δρόμους τους Παλαιστίνιους, τόσο της Γάζας, όσο και της Δυτικής Όχθης.

Οι εξελίξεις έρχονται αφού άρχισαν οι αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα, όπου βρίσκονται εκτοπισμένοι 1.000.000 Παλαιστίνιοι και λίγο πριν την ισραηλινή επιδρομή στην πόλη που συνορεύει με την Αίγυπτο.

Η ισραηλινή εισβολή έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της διεθνούς διπλωματίας, η οποία προειδοποιεί για νέα ανθρωπιστική καταστροφή, ο Νετανιάχου ωστόσο, εμφανίζεται ανένδοτος και ορκισμένος να καταστρέψει και τον τελευταίο θύλακα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι άμαχοι της Γάζας λαμβάνουν από το πρωί της Δευτέρας ειδοποιήσεις να μετακινηθούν προς τα βόρεια, τις περιοχές της Λωρίδας που έχουν ήδη ισοπεδωθεί τους τελευταίους επτά μήνες του πολέμου.

Γάζα - Ράφα - εκκένωση

Ειδήσεις σήμερα:

Μακρόν - Σι Τζινπινγκ: Η σημασία της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας για την Ευρώπη

Κουφονήσι - Άγιος Γεώργιος: “Χαμός” στον εορτασμό του πολιούχου (βίντεο)

Άνω Καστρίτσι Πάτρας: Αναβιώνει το έθιμο της “Λέησης” (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οικονομία, ψηφιακό σχολείο και “Προλαμβάνω” στην εβδομαδιαία ανασκόπησηΣήμερα 11:46 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εβδομαδιαία ανασκόπησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ουγγαρία - Δούναβης: Φονική σύγκρουση σκαφών στον ποταμόΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τραγικό απολογισμό είχε η σύγκρουση δύο πλοίων στον ποταμό Δούναβη στην Ουγγαρία.

19η Μαΐου - Ερντογάν: Η ημερομηνία της ανεξαρτησίας του έθνους μας ενάντια στην εχθρική κατοχήΣήμερα 11:16 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Τούρκος Πρόεδρος στο μήνυμά του για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Τουρκίας, που συμπίπτει με την Ημερα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Σλοβακία - Φίτσο: Εκτός κινδύνου η ζωή του πρωθυπουργούΣήμερα 13:50 | Ειδήσεις

Ο Φίτσο υποβλήθηκε σε δίωρη χειρουργική επέμβαση την Παρασκευή, η οποία αύξησε τις ελπίδες για ανάρρωσή του. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης14:29Σλοβακία - Φίτσο: Εκτός κινδύνου η ζωή του πρωθυπουργού14:15Γενοκτονία Ποντίων - Ανδρουλάκης: Ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση συνεχίζεται14:02Μπάρες σοκολάτας από τον Νικόλα Καρβέλα (βίντεο)13:48Γενοκτονία Ποντίων - Κασσελάκης: Δεν μπορεί να υπάρχει σχέση φιλίας χωρίς αναγνώριση του εγκλήματος13:35Ουγγαρία - Δούναβης: Φονική σύγκρουση σκαφών στον ποταμό13:21Προεδρικές εκλογές στη Δομινικανή Δημοκρατία με φόντο την κρίση στην Αϊτή 13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι ευχάριστες εξελίξεις και οι προβλέψεις της εβδομάδας (βίντεο)12:54Γερμανία: Drone με ρωσική σημαία πέταξε πάνω από το Κοινοβούλιο (βίντεο)12:41Conference League: Επί ποδός η ΕΛΑΣ ενόψει του τελικού12:27H Ουκρανία κατέρριψε και τα 37 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας12:13Μητσοτάκης: Οικονομία, ψηφιακό σχολείο και “Προλαμβάνω” στην εβδομαδιαία ανασκόπηση11:5919η Μαΐου - Ερντογάν: Η ημερομηνία της ανεξαρτησίας του έθνους μας ενάντια στην εχθρική κατοχή11:46“Αρένα” - Ακρίτες Ελλάδας και Τουρκίας: οι διαφορές και η κοινή μοίρα11:32Αντικειμενικές τιμές: Τι αλλάζει σε 12 Δήμους 11:19Κασσελάκης: Εσείς στη λίστα αναμονής, οι άλλοι στη λίστα των εκλεκτών (βίντεο)11:06Μαρούσι: Συμπλοκή με ανήλικους στον ΗΣΑΠ 10:52Μητσοτάκης: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού10:38Γενοκτονία των Ποντίων - Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας10:24Αγία Βαρβάρα: Χειροβομβίδα εξερράγη και προκάλεσε ζημιές10:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο