LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Μαρτίου 2022 18:21

Κλέφτες “ρήμαξαν” δεκάδες μαγαζιά στην Αττική

Λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έβαλε στο χέρι η συμμορία. Πως μεταπωλούσαν τα κλοπιμαία στο εξωτερικό, μεταφέροντας τα με... λεωοφρέια!

AP - Χειροπέδες

Εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε κλοπές προϊόντων από καταστήματα στην Αττική εξάρθρωσε η Αστυνομία. 

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε πέντε μέλη της, ηλικίας από 25 έως 41 ετών. 

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 97 κλοπές, με το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες, να ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Μάλιστα, πολλά απο τα κλοπιμαία, οι συλληφθέντες τα διοχέτευαν σε κατάστημα γειτονικής χώρας, όπου η λεία των κλεφτών έφθανε με... λεωφορεία.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση 

"Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε κλοπές προϊόντων από καταστήματα ειδών ένδυσης, ηλεκτρονικών προϊόντων κ.α.  Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 9-3-2022, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε Καματερό, Κερατσίνι και Νέο Φάληρο, πέντε (5) αλλοδαποί (33χρονος, 39χρονος, 25χρονη, 33χρονη και 41χρονη), ως μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης. Συγκατηγορούμενοι τυγχάνουν δύο (2) έτεροι αλλοδαποί, που αναζητούνται. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, απείθεια και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.  Από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, με τα μέλη της να προβαίνουν, σε καθημερινή βάση, σε κλοπές από καταστήματα λιανικού εμπορίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής. 

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, αρχικά χαρτογραφούσαν τις κινήσεις των υπαλλήλων ιδιωτικής φύλαξης, των στοχοποιημένων καταστημάτων, επιλέγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την κατάλληλη στιγμή τέλεσης της κλοπής. Εισέρχονταν στα καταστήματα και αφαιρούσαν προϊόντα, τα οποία τοποθετούσαν σε ειδικά διαμορφωμένες τσάντες, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα αντικλεπτικά συστήματα που βρίσκονταν στις εισόδους. Για να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα εντοπισμού τους, φρόντιζαν να αλλάζουν τις περιοχές που δραστηριοποιούνται και απέφευγαν να «επισκέπτονται» το ίδιο κατάστημα δεύτερη φορά. 

Τα κλεμμένα προϊόντα τα αποθήκευαν αρχικά στις οικίες των μελών και στη συνέχεια παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα αντιπαρακολούθησης, τα μετέφεραν και τα αποθήκευαν σε χώρο αποθήκευσης που χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν άμεσα προς πώληση σε τρίτους, ενώ άλλες ποσότητες τις μετέφεραν, είτε με ιδιωτικά μισθωμένα λεωφορεία είτε με τα προγραμματισμένα δρομολόγια λεωφορείων, σε γειτονική χώρα όπου μεταπωλούνταν, μέσω καταστήματος λιανικού εμπορίου, ιδιοκτησίας μέλους της οργάνωσης. 

Ως προς τους ρόλους των μελών της οργάνωσης, ο 33χρονος ήταν ο αρχηγός και τα υπόλοιπα μέλη δρούσαν υπό τις εντολές του. Αυτός επέλεγε τα καταστήματα που θα πραγματοποιούσαν κλοπή και συμμετείχε και με φυσική παρουσία κατά τη διάπραξη των κλοπών. Μόλις είχε στην κατοχή του τα κλοπιμαία, ενημέρωνε την 25χρονη να αναζητήσει ενδιαφερόμενους αγοραστές. Επίσης, ο ίδιος μίσθωνε και την «καβάτζα» όπου αποθήκευαν τα κλοπιμαία. 

Υπαρχηγός ήταν ο 39χρονος, ο οποίος επίσης συμμετείχε με φυσική παρουσία στις κλοπές. Η συμμετοχή του στη συμμορία ήταν καθοριστικής σημασίας, καθόσον ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην γειτονική χώρα, μέσω του οποίου πωλείτο μέρος των κλοπιμαίων. Η 25χρονη και η 33χρονη, ήταν επιφορτισμένες με την ανεύρεση υποψήφιων αγοραστών, ενώ η 41χρονη από κοινού με τους άνδρες της συμμορίας διέπρατταν τις κλοπές. 

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 97 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα της Αττικής, με το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν να ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ. 

Από τις διενεργηθείσες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος κλοπιμαίων (είδη ένδυσης, ηλεκτρονικές συσκευές), 3 τσάντες ειδικά διαμορφωμένες με εσωτερική επένδυση που δεν ενεργοποιεί τα αντικλεπτικά συστήματα, μεταλλική συσκευή που χρησιμοποιούνταν για την αφαίρεση των αντικλεπτικών μηχανισμών των προϊόντων, 4 αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 4.545 ευρώ. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών".

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: αύξηση διασωληνωμένων και 19002 κρούσματα το Σάββατο

Πάτρα - θάνατος τριών κοριτσιών: η ζωγραφιά και οι αποκαλύψεις της μητέρας

ΟΑΕΔ - Επίδομα ανεργίας και παροχές: Διευκρινίσεις για τις αλλαγές

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΣήμερα 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Σήμερα 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΣήμερα 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Σήμερα 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο