LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Μαρτίου 2022 22:38 | Ανανέωση: 11 Μαρτίου 2022 22:33

Ο ΑΝΤ1 στην Ουκρανία - Οδησσός: 4 Έλληνες δεν εγκαταλείπουν την πόλη (βίντεο)

Οι απεσταλμένοι του ΑΝΤ1 καταγράφουν μαρτυρίες και συγκλονιστικά ντοκουμέντα και στην πόλη Ιρπίν, αλλά και κηδείες στρατιωτών και οχυρωματικά έργα στην Λβιλ.

Ειδήσεις - Οδησσός - Μπούμπουρας

Συνεχίζονται τόσο οι εχθροπραξίες σε μεγάλες ουκρανικές πόλεις όσο και η πίεση από την πολιορκία ρωσικών στρατευμάτων, που επιφέρει έλλειψη τροφίμων και πόσιμου νερού για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί σε πόλεις όπως η Μαριούπολη. 

Εν τω μεταξύ, συγκλονιστικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες στην πόλη Ιρπίν, η οποία βρίσκεται σε κλοιό ρωσικών βομβαρδισμών κατέγραψαν οι απεσταλμένοι του ΑΝΤ1, ο Νικόλας Βαφειάδης και ο εικονολήπτης Ιάκωβος Σταυρινίδης.

 

Στην πόλη Λβίλ, όπου βρίσκεται ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 Γιώργος Γρηγοριάδης, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο σε τρεις στρατιώτες που μαζί έφυγαν για την μάχη και μαζί σκοτώθηκαν για την Ουκρανία. Οι σειρήνες του πολέμου ηχούσαν κατά την διάρκεια της τελετής.

 

Στην Λβιβ έχει σημάνει δύο φορές συναγερμός τις τελευταίες ώρες, για την προστασία των πολιτών.

Την ίδια ώρα, στην Οδησσό οι κάτοικοι προετοιμάζονται για ενδεχόμενη επίθεση των Ρώσων.


Μόνο τέσσερις Έλληνες απέμειναν στην Οδησσό, καθώς όσοι εργάζονταν ή είχαν επιχειρήσεις εκεί, εγκατέλειψαν την πόλη, υπό τον φόβο της ρωσικής εισβολής. 

Ο Παντελής Μπούμπουρας και τα μέλη της οικογένειας του επέλεξαν να μείνουν. Οι καρδιές τους χτυπούν στον ίδιο ρυθμό με τις καρδιές των Ουκρανών λέει, μέσα από το κτήριο στο κέντρο της Οδησσού, το οποίο κάποτε ανήκε στον Μαρασλή και στο οποίο το 1814 ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρία.

Στην πόλη έχουν στηθεί παντού οδοφράγματα. Η τελευταία φορά που υπήρξαν οδοφράγματα στο κέντρο της Οδησσού ήταν  το 1941: 81 χρόνια μετά οι εικόνες είναι ίδιες, περιμετρικά της περιοχής όπου στεγάζονται κυβερνητικά κτήρια, όπως κατέγραψαν οι απεσταλμένοι του ΑΝΤ1 στην Οδησσό, ο Σπύρος Λεβειδιώτης και ο εικονολήπτης Γιώργος Παυλάκης.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε την Παρασκευή δραματική έκκληση για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, ώστε να υπάρξει τροφοδοσία στις αποκλεισμένες περιοχές, αλλά και ασφαλής δίοδος για την απομάκρυνση όσων πολιτών επιθυμούν, τονίζοντας ότι μαζί με πολλούς Έλληνες και δεκάδες χιλιάδες ομογενείς, στην Μαριούπολη παραμένει ο Έλληνας Πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης. 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ στο πλευρό του ουκρανικού λαού

Άνδρας παντρεύτηκε τρίδυμες που δεν ήθελαν να χωρίσουν!

Κορονοϊός: δεκάδες θάνατοι και 21260 κρούσματα την Παρασκευή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη ΠαρασκευήΣήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Ουρές σχηματίζουν οι Αθηναίοι σε κάθε σημείο διαφυγής του από την πρωτεύουσα.

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΧθες 21:18 | Ειδήσεις

Με αλλαγές στα δρομολόγια, μικρότερη συχνότητα και με ολοκλήρωση της βάρδιας νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο θα κινηθούν τα ΜΜΜ έως τα μέσα της εβδομάδας της Διακαινησίμου.

ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)Σήμερα 10:09 | Τοπικά Νέα

"Τελευταίο αντίο" λένε συγγενείς και φίλοι στην συνεπιβάτιδα της μηχανής, που έχασε την ζωή της, σε τροχαίο, στον ΒΟΑΚ. Πως συνέβη η τραγωδία. 

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα: Η Χαμάς “βλέπει” με…θετικό βλέμμα την πρόταση εκεχειρίας 10:31ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)10:17Μεγάλη Παρασκευή: Κορυφώνεται το Θείο Δράμα10:04Ολυμπιακός: “Αποθέωση” στο αεροδρόμιο για το 4-2 επί της Άστον Βίλα (εικόνες)09:50Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη Παρασκευή09:37“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)09:23Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα09:10Μεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτων08:57“FindDoctors” - Αιματολογικές εξετάσεις: H πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού08:43Μάτι: Από την αρχή08:30Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:16Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)08:03Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα07:49Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγός07:36Τελικός Europa League: Η “σίγουρη” Λεβερκούζεν και η μάχη Μαρσέιγ - Αταλάντα07:22Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ07:09Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο