LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Φεβρουαρίου 2022 18:42 | Ανανέωση: 22 Φεβρουαρίου 2022 19:08

Θεοδωρικάκος για Ερντογάν: “Ωμή προπαγάνδα” ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες

Τι απαντά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις ευθείες βολές του Τούρκου προέδρου.

Θεοδωρικάκος - Ειδικοί Φρουροί - Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

«Είναι λυπηρό που η Τουρκία επαναλαμβάνει τον συκοφαντικό ισχυρισμό χωρίς να διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη ,ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει σε βάρος της τρομοκράτες. Και δεν διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη γιατί όλα αυτά είναι μυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Είναι ωμή προπαγάνδα».

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορεί την Ελλάδα για στήριξη της τρομοκρατίας, ισχυριζόμενος πως «επί 7-8 μήνες, υπάρχει μια υποδομή μεταφοράς προσωπικού στον καταυλισμό του Λαυρίου, εκπαίδευσής του εκεί και, εν συνεχεία, μεταφοράς του πίσω στο ΡΚΚ και σε άλλες οργανώσεις μέσω του Ιράκ».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, όπως μεταδίδει το kathimerini.gr «αυτό δεν συνέβαινε πριν από 7-8 μήνες. Έχουμε τα ονόματα. Μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, κοινοποιήσαμε αυτά τα ονόματα στην Ελλάδα. Είπαμε “Αυτά τα ονόματα έχουν περάσει στη δική σας πλευρά, και εδώ εκπαιδεύονται για το ΡΚΚ, τα ονόματα είναι τα εξής”».

«Υπάρχει κινητικότητα επί αυτού. Είναι και κάτι άλλο. Όταν η τρομοκρατική οργάνωση παραμένει ανενεργή στην ύπαιθρο, σχεδιάζουν την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων στην πόλη. Προσπάθησαν να το κάνουν ορισμένες φορές, στέλνοντας τους από τη Συρία μέσω της γραμμής Nusaybin, μέσω της γραμμής Kzltepe. Αυτές οι γραμμές έχουν μπλοκαριστεί. Όταν μπλοκαρίστηκαν, άρχισαν να δίνουν εντολές από την Ελλάδα. Έχει δύο σκέλη. Κάνουν δύο κινήσεις: εκπαίδευση και μεταφορά ανδρών και διασφάλιση της κινητικότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης εντός της πόλης μέσω του καταυλισμού του Λαυρίου. Αναφέραμε αυτές τις δύο κινήσεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρά αδέλφια στην Πάτρα - Κατερινόπουλος: θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια, επειδή…

Δολοφονία στην Μεσσηνία: η νύφη συμμετείχε στο φόνο, ο γιός “ομολόγησε”

Πάτρα - Ενδοοικογενειακή βία: συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας για ξυλοδαρμό (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)Σήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, που υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πέθανε από ιατρικό λάθος. Τι ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι λέει για τον Πρωθυπουργό, τι καταγγέλλει για το Νοσοκομείο “Αττικόν”

Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική ΔικαιοσύνηΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης. Τι επεσήμανε ο δικηγόρος του, για την πρώτη φορά που ενεργοποιείται στην Ελλάδα το συγκεκριμένο άρθρο του Π.Κ.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο