LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 16 Φεβρουαρίου 2022 17:29 | Ανανέωση: 16 Φεβρουαρίου 2022 17:28

Κορονοϊός – Μέτρα: “Ναι” της επιτροπής σε εκδρομές, συνέδρια, διασκέδαση και γήπεδα

Η εισήγηση της Επιτροπής και οι αλλαγές που έρχονται στα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό. Από πότε θα ισχύσουν τα μέτρα.

εστίαση - καφετέρια - κορονοϊός

Θετική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής για τις σχολικές εκδρομές, τους όρθιους σε διασκέδαση και τα συνέδρια.

Το μέτρο για τους όρθιους αφορά εμβολιασμένους.

Παράλληλα, η Επιτροπή εισηγείται την αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα στο 50% της χωρητικότητά τους, από το 10% που είναι σήμερα.

Προς το «όχι» κινούνται οι περισσότεροι στο να επιτραπούν οι ανοικτές καρναβαλικές εκδηλώσεις, καθώς αυτό θα συνέβαλλε πολύ στην διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον η οποία είναι πολύ μεταδοτική.

 «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22», αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Τετάρτης

Κυψέλη - Δολοφονία 7χρονου: Ανατριχιαστικές οι περιγραφές του ζευγαριού

Δωδεκάνησα: αυτοκτονία πατέρα από “ντροπή”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Δύο σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά21:37Μπουράκ Ακτσαπάρ: Στον ΟΗΕ ο έως τώρα υπεύθυνος για τα ελληνοτουρκικά21:23Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή στο κέντρο της Αθήνας21:08Κασσελάκης: Απόλυτα ικανοποιημένος από την περιοδεία στο Αιγαίο20:54BCL: Το Περιστέρι έπεσε…μαχόμενο στον μικρό τελικό20:41Πασχαλινό τραπέζι: Πόσο θα στοιχίσει το κατσικάκι20:28Αρθρογράφος Χουριέτ: Κοίτα το Κας και κοίτα και το Καστελλόριζο!20:14Μελάνωμα: Ελπίδες από αντικαρκινικό εμβόλιο (βίντεο)20:01Μαγνησία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη19:47Τροχαίο: Νεκρός μοτοσικλετιστής σε σύγκρουση με φορτηγό (εικόνες)19:34Ολυμπιακός: Κέρδισε άνετα την Λαμία με το μυαλό... στην Άστον Βίλα19:20Μαρούσι: Βίντεο ντοκουμέντο από την μοιραία συμπλοκή 19:07Σημεία για rapid test τη Δευτέρα σε 174 σημεία18:53Ρωσία: Κατέλαβε χωριό στο Ντονέτσκ18:40Σάμος: Φονικό ναυάγιο με μετανάστες18:26Ανδρουλάκης: Να μας πει ξεκάθαρα ο κ.Μητσοτάκης τι συμβαίνει με το υπουργείο Εσωτερικών18:13Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση17:59Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Κυριακής17:46Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι αναχώρησε για Σουηδία με την ελληνική αποστολή17:32New York Times για Σπαρτιάτες: Aκροδεξιό κόμμα που του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές17:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο