LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Απριλίου 2024 20:16

Πασχαλινό τραπέζι: Πόσο θα στοιχίσει το κατσικάκι

Αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι θα είναι η τιμή του πασχαλινού τραπεζιού, αφού τόσο το παραδοσιακό κατσικάκι, όσο και τα γλυκά πήραν…ανοδική πορεία στις τιμές τους.

ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ ΑΓΟΡΑ - ΚΡΕΑΣ

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

«Πέταξε» το κατσίκι κι έφτασε ακόμη και τα 14 ευρώ το κιλό, κάνοντας ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι,  με τις καταναλωτικές οργανώσεις να υπολογίζουν την αύξηση περίπου στο 6%.

Την ίδια ώρα, οι έλεγχοι των μικτών κλιμακίων σε σημεία εισόδου της χώρας είναι εντατικοί, προκειμένου να αποφευχθούν οι ελληνοποιήσεις. Από  την 1η έως και τις 25 Απριλίου  έχουν εντοπιστεί 45.000 ζωντανά αμνοερίφια, από τα οποία τα 12.500 , έχουν σφαχθεί και έχουν πουληθεί.

Ακριβότερο κατά 10% θα αγοράσουν φέτος το κατσίκι οι καταναλωτές, αφού οι παραγωγοί  πούλησαν στους εμπόρους από 8 έως 9 ευρώ το κιλό, με την τελική τιμή να διαμορφώνεται πάνω από 12 ευρώ.

Τσιμπημένες είναι όμως οι τιμές και σε γλυκά, τσουρέκια και πασχαλινά αυγά.

Οι περισσότεροι καταναλωτές σχεδιάζουν να κάνουν τα ψώνια τους για το πασχαλινό τραπέζι προς τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και την τελευταία στιγμή,  ελπίζοντας να πετύχουν καλύτερες τιμές.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο: Νεκρός μοτοσικλετιστής σε σύγκρουση με φορτηγό (εικόνες)

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Κυριακής

Μελάνωμα: Ελπίδες από αντικαρκινικό εμβόλιο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: το κοινό ανακοινωθέν και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσηςΧθες 21:16 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν της συνάντησης των δύο ηγετών. "Πυρά" από την αντιπολίτευση για όσα ειπώθηκαν στις κοινές δηλώσεις.

Βραυρώνα - Νεκρό βρέφος: τι ισχυρίστηκαν οι γονείς του (βίντεο)Χθες 20:19 | Ειδήσεις

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε η μητέρα του νεογέννητου που βρέθηκε νεκρό στη Βραυρώνα. Τι ισχυρίστηκε η ίδια αλλά και ο πατέρας του παιδιού.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Είμαστε προσηλωμένοι στη Συμφωνία των ΠρεσπώνΧθες 22:49 | Ειδήσεις

Τι μήνυμα στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: η επιστολή της μητέρας της στον δράστη (βίντεο)Χθες 19:29 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 φέρνει στο φώς, την χειρόγραφη επιστολή της μητέρας προς τον δράστη του εγκλήματος, λίγο πριν εισαχθεί στο Νοσοκομείο. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σαντορίνη: Σύσκεψη προληπτικού χαρακτήρα μετά την κατολίσθηση 23:59Eurovision - Μαργαρίτης Σχοινάς: επιστολή στην EBU για τη σημαία της ΕΕ23:49Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Είμαστε προσηλωμένοι στη Συμφωνία των Πρεσπών23:38Οπαδική βία - Θεσσαλονίκη: είχαν πάει για τρέξιμο και δέχτηκαν άγρια επίθεση23:27Σόιμπλε: Άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του23:14Ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς: Παραιτείται η πρώην συζυγός του Μελίντα23:01Βέλγιο: πέταξαν καπάκι υπονόμου από γέφυρα και σκότωσαν οδηγό φορτηγού22:48Νέα 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 22:34Καρδίτσα: μυστήριο με την εξαφάνιση δεκάδων αλόγων (βίντεο)22:21Μητσοτάκης - Ερντογάν: Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για την συνάντηση22:07Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: το κοινό ανακοινωθέν και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης21:54Ομοφοβική επίθεση στον Κασσελάκη: Προσήχθη ένας 13χρονος 21:40Καζακστάν: Πρώην υπουργός βασάνισε και σκότωσε την σύζυγό του21:26Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Ολονύκτιες διαμαρτυρίες φοιτητών για την Παλαιστίνη (εικόνες)21:13Conference League - Χρυσοχοΐδης: Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη 21:00Επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ για την Συμφωνία των Πρεσπών20:46Βραυρώνα - Νεκρό βρέφος: τι ισχυρίστηκαν οι γονείς του (βίντεο)20:33Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: η επιστολή της μητέρας της στον δράστη (βίντεο)20:19Καιρός: βροχές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη20:06Έφυγε από τη ζωή η Αγγελική Γρηγοριάδου19:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο