LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2022 21:24

Ερντογάν: Συνέλαβαν δημοσιογράφο για εξύβριση

Η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς συνελήφθη και ετέθη σε προσωρινή κράτηση σήμερα για «εξύβριση του προέδρου»

AP - Ταγίπ Ερντογάν

Η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς συνελήφθη και ετέθη σε προσωρινή κράτηση σήμερα για «εξύβριση του προέδρου», αφού είπε από τηλεοράσεως μία παροιμία, η οποία ερμηνεύθηκε ότι αφορούσε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της δημοσιογράφου.

«Υπάρχει μια πολύ γνωστή παροιμία που λέει ότι η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς , αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος», δήλωσε live η πολύ γνωστή στην Τουρκία δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο Tele1.

Η Σεντέφ Καμπάς δημοσίευσε παράλληλα την κιρκασιανή παροιμία στον λογαριασμό της στο Twitter, όπου έχει 900.000 ακολούθους.

Η δημοσιογράφος συνελήφθη την νύκτα στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη, ανακρίθηκε και ετέθη σε προσωρινή κράτηση, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της Ουγκούρ Ποϊράζ.

«Η σύλληψη της Σεντέφ Καμπάς για “εξύβριση του προέδρου» αποτελεί σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος της έκφρασης», σχολίασε το Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Τουρκίας (TGS).

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Επιχείρησε να διαπλεύσει τον Ατλαντικό με.. κανό!

Νόβακ Τζόκοβιτς: Σε μοναστήρι στο Μαυροβούνιο μετά την απέλαση

Πυροβολισμοί στη Βούλα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γερμανία: Drone με ρωσική σημαία πέταξε πάνω από το Κοινοβούλιο (βίντεο)08:24Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απορρίπτει το τελεσίγραφο του Γκατζ για παραίτηση 08:10Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική07:56Γενοκτονία των Ποντίων: Η σφαγή και ο ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού07:43Κόρινθος: Γέννησε στο προαύλιο του νοσοκομείου07:29Τραμπ: οι “φιλοφρονήσεις” στον Μπάιντεν και η οπλοκατοχή07:16“I LOVE ΣΟΥ ΚΟΥ”: αποκλειστικές συνεντεύξεις και εκλεκτοί καλεσμένοι την Κυριακή (βίντεο)07:02Μητσοτάκης: Ο σωσίας, η Ουγκάντα και η θεωρία συνωμοσίας (βίντεο)06:49Εορτολόγιο - 19 Μαΐου: Ποιος γιορτάζει σήμερα06:35Αφγανιστάν: Νεκροί τουρίστες και τραυματίες σε επίθεση06:22Καιρός - Κυριακή: Σκόνη, τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας 06:09Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παγκόσμιος συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον ΛΟΑΤΚΙ+23:59Ηλεία: Νεκρός άνδρας που εισέπνευσε φυτοφάρμακο23:46UNRWA: 800000 Παλαιστίνιοι εκκένωσαν τη Ράφα μετά τη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ23:36Θεσσαλονίκη: Νέα απαγόρευση συγκεντρώσεων ενόψει του ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ23:21Ισραήλ: Απειλεί με παραίτηση ο Γκαντζ – “Αν ο Νετανιάχου επιλέξει τον δρόμο των φανατικών, θα φύγω”23:07ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Επιβίωσε με ανατροπή στο ματς της Πυλαίας22:53Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη υπεύθυνος μελών αθλητικού συλλόγου22:38Formula 1: Ο Φερστάπεν ισοφάρισε το ρεκόρ του Σένα22:23Καρκίνος μαστού - Εξαδάκτυλος: Τι ισχύει για τις γυναίκες που βάζουν ενθέματα 22:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο