LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Δεκεμβρίου 2021 13:57 | Ανανέωση: 18 Δεκεμβρίου 2021 14:04

Βαρουφάκης: Κάλεσμα σε Τσίπρα για πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση τόσο για την οικονομία όσο και για τη διαχείριση της πανδημίας.

ΒΟΥΛΗ - ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ - ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσουν από κοινού πρόταση μομφής κατά της “επικίνδυνης” Κυβέρνησης, όπως την χαρακτήρισε, απεύθυνε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας τον Προϋπολογισμό του 2022 ως ιδανική ευκαιρία.

«Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ιδανική ευκαιρία να αναλάβουμε την ευθύνη να καταθέσουμε μομφή σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση. Μομφή για τα Τroiko-Greek Statistics. Μομφή που με πρόθεση άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ. Μομφή για τη νέα λιτότητα που φέρνει η ακρίβεια, για την νέα έξαρση της κρίσης χρέους που είναι προ των πυλών, την παράδοση κομβικών Υπουργείων στην Ακροδεξιά για τη σπατάλη μεγάλων ευκαιριών μιας φιλο-λαϊκής πράσινης βιομηχανικής επανάστασης. Μομφή εν τέλει για την αισθητική σας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του κρατικού προϋπολογισμού 2022. «Κύριε Τσίπρα, εμείς, το ΜέΡΑ25, δεν έχουμε τον αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται για να καταθέσουμε πρόταση μομφής στην Κυβέρνηση. Εσείς τους έχετε. Αν όχι τώρα, πότε;» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

ΒΟΥΛΗ - ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ - ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης κατήγγειλε την ΕΛΣΤΑΤ για «εσκεμμένη παραπλάνηση της κοινής γνώμης» και τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, για «περαιτέρω βασανισμό των ήδη βασανισμένων αριθμών της, την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει». Παράλληλα επιτέθηκε και στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι συνθηκολόγησε με τον κ. Μητσοτάκη και ότι παρέδωσε την ΕΛΣΤΑΤ, “λάφυρο” στην τρόικα.

Ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι διαστρεβλώνει τους αριθμούς, προσποιείται ότι οι μελέτες των επιστημόνων δεν υπήρξαν ενώ όταν αποδεικνύεται ότι υπήρξαν - όπως με εκείνη την μελέτη Τσιόρδα-Λύτρα, ποιεί τον άσχετο λέγοντας ότι «δεν γνώριζε». «Αποκαλύπτεστε ως κυβερνήτης που πραγματικά θεωρεί εαυτόν ιδιοκτήτη χώρας, θεωρείτε, και το δείχνετε καθημερινά, ότι δεν ισχύουν για εσάς οι κανόνες της επιστήμης, της λογικής, των αριθμών, της οικονομίας», είπε. Μίλησε ακόμα για «πλασματική εικόνα της οικονομίας» και πρόσθεσε ότι «η πραγματικότητα είναι εκεί έξω, με έναν λαό να “βουλιάζει” στην ανέχεια».

«Ποιο πλεόνασμα; Πρωτογενές έλλειμμα έχετε, ΑΕΠ πολύ κάτω από του 2019 έχουμε, οι μισθοί είναι κατά 1 δισ. μικρότεροι από το 2014 την ώρα που τα νοίκια, το ρεύμα, τα τρόφιμα είναι φωτιά. Ποιόν κοροϊδεύετε;» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Θα ανακοινώσει σήμερα λέει, ο πολυχρονεμένος μας βεζίρης πότε και πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Κάθε μέρα που δεν τον ανεβάζει, μειώνεται ο πραγματικός κατώτατος μισθός».

Τέλος υποστήριξε ότι, «έρχεται ένα υπόκωφο, σιωπηρό, αόρατο αλλά φαρμακερό 5ο μνημόνιο» και τόνισε ότι «η μόνη Εξεταστική που έπρεπε να γίνει είναι ο φάκελος της χρεοκοπίας της χώρας».

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Κάρμελ”: Στα “λευκά” η χώρα (εικόνες)

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Ο εμβολιασμός είναι η λύση για να κερδίσουμε την πανδημία

Άρης - Ολυμπιακός: Aναβολή λόγω κορονοϊού

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο