LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2024 06:25

Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot

Η Ισπανία διαθέτει τρεις συστοιχίες Patriot, εκ των οποίων μία σταθμεύει στην Τουρκία στο πλαίσιο της ανάπτυξης δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

AP - ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ PATRIOT

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, επιβεβαίωσε χθες Παρασκευή η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες.

Νωρίτερα, η ισπανική εφημερίδα El Pais είχε αποκαλύψει ότι η Μαδρίτη αποφάσισε να προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους εδάφους-αέρος για συστήματα Patriot, χωρίς όμως εκτοξευτές ή ραντάρ.

Η Ρόμπλες επιβεβαίωσε το δημοσίευμα σε τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, ανέφερε το ισπανικό υπουργείο Άμυνας. Στην ενημέρωση επισημαίνεται ότι η Ρόμπλες δεν διευκρίνισε εάν η Ισπανία θα παραδώσει ή όχι ραντάρ και εκτοξευτές Patriot.

Η Ισπανία διαθέτει τρεις συστοιχίες Patriot, εκ των οποίων μία σταθμεύει στην Τουρκία στο πλαίσιο της ανάπτυξης δυνάμεων του ΝΑΤΟ για την αποτροπή πυραυλικών επιθέσεων από τη Συρία.

Η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας υπογράμμισε επίσης την ακλόνητη υποστήριξη της Μαδρίτης στο Κίεβο, διαβεβαιώνοντας πως θα εξακολουθήσει να ενισχύει τον ουκρανικό στρατό στον αγώνα του απέναντι στους ρώσους εισβολείς. Στο πλαίσιο αυτό, θα παραδώσει επιπλέον άρματα μάχης Leopard, τα οποία επί του παρόντος επισκευάζονται. Η πρώτη παρτίδα εκτιμάται πως θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην Ουκρανία μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Καταβάλλονται εξάλλου προσπάθειες για την παράδοση πολυβόλων, τεθωρακισμένων οχημάτων, αντιαρματικών όπλων και οβίδων πυροβολικού, είπε η Ρόμπλες.

Η Ουκρανία έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει συστήματα Patriot για να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις. Την Δευτέρα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ προέτρεψε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να στείλουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία. Ακολούθως, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς απηύθυνε επίσης ανάλογη έκκληση στους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων

“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στο Μάτι: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε η ΕισαγγελίαΣήμερα 12:43 | Ειδήσεις

Ποιος από τους κατηγηρούμενους στην πρώτη δίκη είναι ο μόνος που εξαιρέθηκε από την έφεση και γιατί 

Γάζα: Σφοδροί βομβαρδισμοί στον θύλακα, “τελευταία ευκαιρία” στο ΚάιροΣήμερα 09:03 | Ειδήσεις

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει αποθέματα καυσίμων για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στη Γάζα και κάλεσε το Ισραήλ να ανοίξει αμέσως δύο σημεία διέλευσης.

Τουρκία: Προκαλεί με NAVTEX στο ΑιγαίοΣήμερα 12:10 | Ειδήσεις

Λίγες ημέρες πριν από την συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα η Τουρκία προχωρά σε ακόμα μία προκλητική κίνηση, δεσμεύοντας με NAVTEX, περιοχές του Αιγαίου. 

Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες προστασίας για την νέα έξαρση του φαινομένουΣήμερα 14:39 | Ειδήσεις

Τι συστήνει το Υπουργείο Υγείας, για την προστασία των πολιτών από το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης που αναμένεται να πλήξει την χώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΣΕ: Εγκρίθηκε η συντήρηση του συστήματος ραδιοεπικοινωνίας GSM-R 16:17Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 168 σημεία16:04Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: έκκληση για τον εντοπισμό του οδηγού που εγκατέλειψε γυναίκα15:50Πετρούπολη - Απόπειρα ανθρωποκτονίας: Συνελέφθη στην Γαλλία ο δράστης 15:36Γκιστάβ Φλομπέρ: Ο συγγραφέας της “Μαντάμ Μποβαρύ”15:22Διαδικτυακή απάτη… made in China: Fake e-shop εξαπάτησε 800000 καταναλωτές15:09Πετρέλαιο: “Βουτιά” στις διεθνείς τιμές14:55Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες προστασίας για την νέα έξαρση του φαινομένου14:42Φωκίδα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μηχανή - Νεκρός ο αναβάτης14:28“Ψυχοκόρες” - Sneak preview: εκδίκηση και συγκρούσεις στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)14:14Σάμος: Προφυλακιστέα η 49χρονη πατροκτόνος14:00Σύνταγμα: Βίντεο από τα επεισόδια στην διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα13:47“Ναυάγιο” – Ζάκυνθος: Κλειστή η διάσημη παραλία και το 202413:33Πιερρακάκης - Πάπας: Συνάντηση στο Βατικανό (εικόνες)13:20Μητσοτάκης για Μονή της Χώρας: Παντελώς αχρείαστη η μετατροπή της σε τζαμί (εικόνες)13:08Τουρκία: Προκαλεί με NAVTEX στο Αιγαίο12:55Φωτιά στο Μάτι: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε η Εισαγγελία12:42Δημήτρης Κόκοτας: Η Ματίνα Παγώνη για την εξέλιξη της υγείας του (βίντεο)12:28“Ο Πρώτος από εμάς”: Χωρισμοί και ανατροπές στο νέο επεισόδιο (εικόνες)12:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Η νέα Σελήνη, τα απρόβλεπτα γεγονότα και οι προβλέψεις της Τετάρτης (βίντεο)12:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο