LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2021 19:58

Αλτσχάιμερ: ρινικό εμβόλιο δοκιμάζεται στις ΗΠΑ (βίντεο)

Την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, σε όλον τον πλανήτη, φιλοδοξεί να αλλάξει το πειραματικό ρινικό εμβόλιο, κατά του Αλτσχάιμερ. 

ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ - ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Του Νικόλα Βαφειάδη

Τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη φιλοδοξεί να αλλάξει το πειραματικό ρινικό εμβόλιο, κατά του Αλτσχάιμερ.

Οι κλινικές δοκιμές ξεκίνησαν ήδη στη Βοστώνη.

To ρινικό εμβόλιο χορηγείται με σύριγγα χωρίς βελόνα ως εκνέφωμα στη μύτη σε δύο δόσεις με απόσταση μιας εβδομάδας. Στα πειράματα σε ποντίκια έδειξε ότι αποκαθιστά τη μνήμη, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα του πάσχοντος ατόμου. Στις κλινικές δοκιμές πρώτης φάσης συμμετέχουν 16 άτομα από 60 έως 85 ετών, με συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ σε πρώιμο στάδιο.

«Πρόκειται για μοναδική προσέγγιση. Αυτό που κάνει το εμβόλιο είναι να μιμείται το ανοσοποιητικό. Τα κύτταρα της ανοσίας πηγαίνουν στον εγκέφαλο και καθαρίζουν όλες τις ουσίες που προκαλούν τη βλάβη», δήλωσε ένας από τους ερευνητές του εμβολίου, ο Δρ Howard Weiner.

Στόχος είναι να προλάβει, να θεραπεύσει ή απλώς να καθυστερήσει την ασθένεια, ανοίγοντας «παράθυρο ελπίδας» στους πάσχοντες.

«Το να κερδίζεις ένα ή δύο χρόνια από το φάρμακο που μπορεί να καθυστερήσει τη εξέλιξη της ασθένειας είναι φοβερό», σχολίασε από την πλευρά του ασθενής με αλτσχάιμερ.

Η θεραπεία βασίζεται σε τεστ για πρώιμα σημάδια της νευρο-εκφυλιστικής νόσου, ώστε να μπορεί να την προλάβει, αν οι κλινικές δοκιμές αποδείξουν ότι το ρινικό εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Στις ΗΠΑ πάσχουν από Αλτσχάιμερ περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι.

Όπως είπε ο επικεφαλής Ένωσης για το Αλτσχάιμερ (Regional Chapter of Alzheimer's Association), ο Jim Wessler, «πιστεύουμε ότι η ασθένεια ξεκινά 15 ακόμα και 20 χρόνια προτού εμφανιστούν τα συμπτώματα, οπότε ο αριθμός των ανθρώπων που εκτίθενται στο αλτσχάιμερ και την άνοια είναι πολύ περισσότεροι από έξι εκατομμύρια».

Στην Ελλάδα διαγνωσμένοι με Αλτσχάιμερ είναι περίπου 200.000 άνθρωποι.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Λεβέντης: Εξιτήριο από την ΜΕΘ

Κορονοϊός: 87 νεκροί και 6682 νέα κρούσματα

Κορονοϊός - Πατήρ Βησσαρίων: οι ήρωες - γιατροί με έσωσαν (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο