LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Ιουλίου 2025 11:48

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρευνα σε βάθος χρόνου από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Στόχος της έρευνας είναι η αναζήτηση όλων των στοιχείων που συνδέονται με παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τους εμπλεκομένους.

ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ξεκίνησε ελέγχους για το σκάνδαλο των παράνομων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν από την Αρχή πολιτικά πρόσωπα (πρώην υπουργοί, βουλευτές κ.λπ.), καθώς το διερευνώμενο αδίκημα είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως επίσης θα ελεγχθούν πρόσωπα που είχαν αποφασιστικό και μεσολαβητικό ρόλο για τη διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Επίσης, θα ελεγχθούν αγρότες, κτηνοτρόφοι κ.λπ. που εισέπραξαν παράνομες επιδοτήσεις, όπως και τα πρόσωπα που ανέχθηκαν τα τεκταινόμενα στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως έγινε γνωστό, στόχος της έρευνας είναι η αναζήτηση όλων των στοιχείων που συνδέονται με παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τους εμπλεκομένους.

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος είναι επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης θα ερευνήσει τις λίστες των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που ήδη έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί ο χάρτης της περιουσιακής κατάστασης όλων εκείνων των εμπλεκομένων και οι τυχόν «αποκλίσεις» που παρουσιάζονται.

Παράλληλα, η έρευνα της Αρχής θα επεκταθεί σε βάθος 5ετίας ή και ακόμη 10ετίας, ερευνώντας τι ποσά εισπράχθηκαν, από ποιους και πότε και στη συνέχεια θα συγκριθούν με άλλα στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση της Αρχής.

Ακόμη, η Αρχή θα επικεντρωθεί στα μεγάλα χρηματικά ποσά των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που εγκρίθηκαν αλλά και στα πρόσωπα από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ που τα ενέκριναν καθώς και σε εκείνα που ήταν επιφορτισμένα με τους ελέγχους και δεν τους πραγματοποίησαν.

Όπως έγινε γνωστό, δεν αποκλείεται ο κ. Βουρλιώτης να προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων (τραπεζικές καταθέσεις, τραπεζικές θυρίδες, ακίνητη περιουσία κ.λπ.) εφόσον προκύψουν ενδείξεις από την έρευνα για παράνομο πλουτισμό ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή είναι ήδη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, εισφέροντας στοιχεία για την υπόθεση αυτή. Όπως είναι γνωστό ο κ. Βουρλιώτης στο Λουξεμβούργο έχει υπογράψει, προ 7μηνου περίπου, μνημόνιο συνεργασίας με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (ΕΡΡΟ) Λάουρα Κοβέσι.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέξας – πλημμύρες: Αυξάνεται δραματικά ο κατάλογος των θυμάτων

ΑΑΔΕ: Ο ειδικός αλγόριθμος, εντόπισε χιλιάδες εικονικά τιμολόγια

Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεαρός απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧαλκιδική: Αίσιο τέλος για τον 12χρονο και τον 20χρονο που αγνοούνταν - Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχοΣήμερα 09:31 | Ειδήσεις

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε σε στεριά και θάλασσα για τον εντοπισμό 12χρονου και 20χρονου από τη Ρωσία που είχαν χαθεί στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψειΧθες 23:51 | Ειδήσεις

Μιλώντας στους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι βρισκόταν σε συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε χωρίσει από την κοπέλα του.

Ryanair: Πάνω από 5.000 καθυστερήσεις πτήσεων στην Ελλάδα το 2025 – Καταγγελία στην ΚομισιόνΣήμερα 08:59 | Ειδήσεις

Καθυστέρηση 12 πτήσεων και ταλαιπωρία άνω των 2.000 επιβατών προκάλεσε βλάβη στον εξοπλισμό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Αθήνα.

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με πέτρες σε τουριστικό λεωφορείο - 3 τραυματίεςΣήμερα 08:30 | Ειδήσεις

Σκηνές τρόμου για Σέρβους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη, όταν το λεωφορείο τους έγινε στόχος ανηλίκων με πέτρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Γκουτέρες, ζητεί άμεση κατάπαυση του πυρός12:07ΕΕ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για επιστροφή των απαχθέντων παιδιών της Ουκρανίας11:52Νέοι βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκρήξεις από το Κίεβο ως τη Λβιβ11:36Ηράκλειο: Σύλληψη 38χρονου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων11:24Πάτρα: Επαναλειτουργεί το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μετά τη φωτιά που είχε σημειωθεί στις 26 Ιουλίου11:10Αιματηρά επεισόδια στον αγώνα Ιντεπεντιέντε – Ουνιβερσιδάδ: Τρεις νεκροί, δεκάδες τραυματίες10:56Υπό συνεχή επιτήρηση το ημιβυθισμένο MN KOSTAS στη Σητεία – Αναμένεται η ανέλκυση του φορτηγού πλοίου10:42Νίκος Δένδιας: Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας 10:28Ουγγαρία: Η χώρα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας10:14Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Αυγούστου10:00Χαλκιδική: Αίσιο τέλος για τον 12χρονο και τον 20χρονο που αγνοούνταν - Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχο09:45Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με πέτρες σε τουριστικό λεωφορείο - 3 τραυματίες09:31Τι καιρό θα κάνει σήμερα Πέμπτη09:17Ryanair: Πάνω από 5.000 καθυστερήσεις πτήσεων στην Ελλάδα το 2025 – Καταγγελία στην Κομισιόν09:03Συναγερμός στις φυλακές Ναυπλίου: Επτά κρατούμενοι στο νοσοκομείο08:48Σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του "Χόμπιτ" πωλήθηκε έναντι 57.000 δολαρίων08:34Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψει08:20Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο